Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

• Moderator
Opublikowano
667142 PRzeczytaj jeszcze raz mojego posta to będziesz wiedział , że było 2500 po fg400 .

co to za lakier ?

ja mialem podobnie na masace Saaba 93 - MF mi rysowala lakier...

Ale u Ciebie to mi wyglada troche na - za mało przejazdów.

Opublikowano

Witam,

Auto po nie udolnym nałożeniu i wypolerowaniu kwarcu auto zostało po tygodniu wypolerowane megsem UC na karbowanym czarnym 3m, na koniec wszystko wytarte dużą ilością IPY

1.Czy kwarc został naruszony ?

2.Jezeli pozbyłem sie kwarcu to czy na takie auto można nakladac wosk?

Opublikowano

Proszę o polecenie firmy produkującej dywaniki samochodowe , jest tego multum ale wiadomo jak to z jakością.

Czy lepiej kupić starą używkę?

Opublikowano

Welury najlepsze ori, tylko ciężko o dobra używkę (zależy od modelu auta). Nowe szyte dostaniesz w podobnej cenie, ale gorzej z jakością i dopasowaniem.

Opublikowano
667297 poszukaj dywaników PETEX

Gumowe owszem, lepszych nie znajdziesz. Welurowe jakoś średnio im wyszły - takie liche w dotyku. Za to maja dobry materiał od spodu, nie przesuwają się prawie w ogóle ;)

Opublikowano

Witam . ok 2tyg temu położyłem jedna warstwe wosku ,raz jeździło w lekkim deszczu ,chciałbym położyć druga warstwe wosku ,czy wystarczy umyć samochód i położyć wosk bez glinkowania ??

Opublikowano

[ref=#ff3366]MichałES[/ref], raczej nie powinno warstwować się wosków po takim czasie i przebiegu, ale oczywiście kto bogatemu zabroni, wszystko jest dla ludzi :D Jeżeli chcesz, wystarczy umyć i wysuszyć, tak jak piszesz. Nie trzeba glinkować przed każdym woskowaniem, raz na kwartał wystarczy ;)

Opublikowano

samochód wyjechał 3x niespełna 300km zrobił tylko ,dlatego pytam czy jest sens znowu glinka lub cleaner ,czy wystarczy poprostu wosk ,a 2ga sprawa czy założenie 2giej warstwy wosku teraz będzie się dobrze trzymać na tej starszej warstwie ?

Opublikowano

Zgodnie ze sztuka, przed każdym nowym nałożeniem wosku powinieneś polecieć celanerem/glazem. Glinkę odpuść jeżeli leciałeś nią już te 2 tygodnie temu, bo i tak nie będzie mala za dużo do zbierania. 2 warstwa owszem będzie się trzymać na starszej, ale na pewno nie tak dobrze jak na prawidłowo przygotowanej powierzchni.

Dużo zależy tez od samego wosku, a nie napisałeś jakiego użyłeś ;) Np. 2 warstwę Coli nakładam po utwardzeniu pierwszej (8-24h) i zostawiam auto pod dachem przez ten czas. Warstwowanie powinno się stosować tylko w trakcie pierwszego nałożenia, po pełnym procesie, wyjeździć go (albo usunąć wcześniej :D) i cały proces od początku.

Opublikowano

Panowie proszę o pomoc bo mam samochód prawie że do wydania:

podczas prania tapicerki znalazłem na welurze jakby ktoś zrobił małą kreskę białym korektorem (welur kolor czarny), jak usunąć to? lub jakim środkiem bo na mokro nie chce puścić.

Opublikowano

Witam, potrzebuje odkurzacza na sucho tak do 500 zl ew jak roznica kosmiczna na plus to 600 zl. Zadania to ogarnianie domu-mebli dywanow bo pies klaczy sie straszliwie i trzeba odkurzac codziennie. Druga sprawa do wygrzebywania siersci z auta/aut, mimo ze zawsze poloze jakis koc to i tak cos tam w tapicerke sie wbije i standardowe odkurzacze i ja strasznie sie meczymy z usunieciem. Co polecacie? Fajna byla by opcja zeby byl rownoczesnie workowy i bez. Pozdrawiam.

Opublikowano

[ref]typ2006[/ref], [ref]KapselK[/ref],

Dzięki za polecenie , otóz po telefonie do ASO dostałem zabójcza cenę 375 zł za dwie sztuki welurowe na przód :D

Spodobała mi się firma 4mat ale niestety na forum niezbyt wiele o niej.

Opublikowano

[ref]Crasher[/ref], Ja kupiłem do siebie 4mat prestige, bardzo fajny materiał, po 15kkm u kierowcy lekko jest ubita część pod piętą prawej nogi (żałuję że nie wziąłem tych z naszyciem materiału pod nogami kierowcy). Ogólnie dopasowane całkiem spoko. Jak się będę widział z moim autem ( :D ) to Ci pokażę jak to wygląda właśnie po 15kkm~

Plusem jest to, że można wziąć za niską dopłatę drugi dywanik kierowcy ;) więc za rok/dwa/trzy można podmienić

Opublikowano
Prickbort czy SG New T&G?

Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka

Jak dla mnie Prickbort :good: nigdy się na nim nie zawiodłem ;)

Opublikowano
Prickbort czy SG New T&G?

Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka

Prickbort

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.