piotr@sta Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidos145 Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Panowie, poszukuje wsparcia, borykam się z takim problem. Drzwi po malowaniu, w sumie po dwóch dniach odstane. I teraz tak.. matowałem pionowo papier APP P2000, wycinałem delikatnie morke, i również kilka syfków, jechałem z klocka i teraz tak. Polerka rotacyjna, Twarda gąbka pasta zielony korek 3 m. dopolerowane lecz niestety przyglądam się i widzę normalnie pionowe ryski, wgłębienia, jade dalej delikatnie spokojnie, i nic... Przerzuciłem się w ramach testu na G3-agresor wiem, troche wody, również spokojnie prawo lewo góra dół... mniejsze ale no widać kurde...gdzieś pod światło dalej mi się rzucają. Próbowałem później średnia gąbka + żółty korek 3m. dalej trochę to widziałem.. powiedzcie mi panowie gdzie popełniłem błąd ? krótkie wypracowania past ?, ale ile można... czy lakier jeszcze mimo to za świeży i no nie chce się ułożyć , wyciąć rysek... zatem powinienem usuwać morkę i syfki P2500 przy "świeżym"... proszę o jakieś porady... z tego co czytałem to matować powinno się np pionowo i później poziomo delikatniejszą gradacją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwdomu Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 dawidos145, ja bym spróbował to papierkiem 3000 wyciągnąć jeszcze albo nawet 3500 i nie powinno być problemów z ryskami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidos145 Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Też o tym pomyślałem żeby podejść delikatnie, nawet P2500 i P3000 na koniec. Tylko co mnie zastanawia użyłem również pasty APP Quartz, "usuwa ryski po papierach 1500" więc tym bardziej powinno wyciąć te moje i poprawiłbym np średnią na wykończenie... eh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 czy wszystkie Zymole Leather conditioner mają foliową plombe na korku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Panowie ktoś robił zakupy w Holandii , a dokładniej tu > http://www.chemicalguys.eu/menu/polishe ... isher.html Mini DA Kraussa za 139E , a u nas 950zł ...ja rozumie słowo marża , zysk, koszty ale no bez jaj! Pomijam koszty wysyłki, bo najprawdopodobniej maszyny będą 2 więc paka za friko pójdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 W1Michal, Ja miałem zestaw do skóry Zymola i na zadnym opakowaniu nie było plomby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
resiak70 Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Czy można używać wosku do ciemnych lakierów na jasnym i na odwrót ? Chodzi mi konkretnie o wosk Soft99 fusso coat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serath Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Można. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
resiak70 Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Zmienia to jakoś efekt ? Tzn np jak użyje fusso do ciemnych lakierów na srebrnym lakierze to go np przyciemni ? I jak wygląda wosk do jasnych aut na czarnym lakierze ? Czy może to po prostu totalny pic na wodę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serath Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Tu masz odpowiedź: viewtopic.php?f=35&t=19953&p=644953&hilit=fusso+do+jasnych#p645011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 zależy od wosku, bo raczej np Angelwax dark angel do jasnych nie podejdzie tak samo jak nattys black, jak również DJ do ciemnych. Wosk do jasnych zazwyczaj nie "farbuje" więc na czarnym mozna go uzyć, co do róznic to ja jestem sceptycznie nastawiony do jakichkolwiek porównań nie chodze z lupą i nie szukam 2 % róznicy w looku pomiedzy róznymi woskami a zazwyczaj takie sa róznice w ślepym teście podejrzewam że nie do odróznienia dla wielu wosk za 100 zł od wosku za 300 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbieniek Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Ho ho, albo i 3000 A miałem taki oj miałem. A różnicy nie było oj nie było Panowie ktoś robił zakupy w Holandii , a dokładniej tu > http://www.chemicalguys.eu/menu/polishe ... isher.html Mini DA Kraussa za 139E , a u nas 950zł ...ja rozumie słowo marża , zysk, koszty ale no bez jaj! Pomijam koszty wysyłki, bo najprawdopodobniej maszyny będą 2 więc paka za friko pójdzie Jakie przepraszam koszty? Jeśli już, to obstawiam, że prowadzenie biznesu internetowego i witryny w Holandii kosztuje więcej niż w PL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 651738 Jakie przepraszam koszty? No własnie nie wiem dlaczego ta DA jest u nas w takiej kosmicznej cenie jak w ww. sklepie jest tańsza o "10 yjro" od rotacji Kraussa P7 , która u nas oficjalnie kosztuje 585zł ? http://www.chemicalguys.eu/menu/polishe ... isher.html Zresztą jak tak się przyjrzeć innym sklepom , to ... wnioski każdy sam niech sobie wyciągnie http://www.intercash.pro/fr/krauss-shin ... 12-mm.html http://www.intercash.pro/fr/8000719-lus ... 1200-watts Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekcw Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Bo nasz kraj jest pełen absurdów. Kto pracował na zachodzie ten ma porównanie jak wyglądają pensje i ceny produktów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dunga Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 powalla, kilka razy robiłem tam zakupy. Wszystko z tym sklepem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Może uda nam się załatwić nawet odbiór osobisty , bo user Przemcio często jeździ przez tę mieścinę w Holandii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ARTurde Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Dlaczego wszystkie tematy SOFT'a99: pytania o produkty, promocje, etc. w dziale partnerskim zostały usunięte? Profilu - SOFT99 Europa, nie ma ani wśród dystrybutorów, ani w dziale handlowym. SOFT99 nie jest już partnerem forum? Pozdrawiam - Artur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 ARTurde, Zobacz ilu producentów/dystrybutorów ma już zablokowane tematy. Nie mam pojęcia co się dzieje ale nie napawa to optymizmem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 7 Lipca 2016 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 ARTurde, Tommy Lee, po prostu przestali być partnerami. Logicznym jest więc wyłączenie ich działów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MsMajor Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Oczywiście, że jest to logiczne, tylko dziwi mnie fakt że duże firmy takie jak Rupes, Lare czy Soft znikają nagle z forum. Wg mnie powinno być odwrotnie i nowych firm czy partnerów powinno przybywać. Tak czy siak kierownictwo za pewne wie co robi i tego się trzymajmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 7 Lipca 2016 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Tommy Lee, nie ma tu złej woli właścicieli forum - po prostu firmy nie chcą się u nas dłużej reklamować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Reklamować OK ale raczej chodzi o całe tematy, a tam są pytania, odpowiedzi, foty, porady ... to że komuś zmienia się kolorek nicku z fioletowego na zwykły czarny nie powinno wpływać na napisaną już wcześniej treść jego postów i tematów. Przy takich rozwiązaniach po zaprzestaniu wpłat dojdzie do kuriozum mianowicie są na forum 2 tematy o QD1 Adbl viewtopic.php?t=25072 viewtopic.php?f=192&t=25040&view=unread#unread Gdyby ADBL "odeszlo" (odpukać!) ich dział znika ale temat założony przez WaxItCar zostanie ...czyli nowo wchodząca na forum firma w ogóle nie będzie zakładać żadnego tematu w swoim (wykupionym) dziale , bo po zaprzestaniu wpłat ich tematy znikną , więc lepiej zakładać tematy w innych działach (np. Testy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 7 Lipca 2016 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 powalla, przecież są odpowiednie tematy w dziale Testy w większości przypadków... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi