Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

- SOFT99 Mirror Shine Wax Dark

- SOFT99 Authentic Premium

Zależy jaki połysk Cię interesuje:

Mirror Shine - szklisty

Authentic Premium - mokry/głęboki

Nie powiedziałbym, że bije pozostałe, bo to różne kategorie wagowe - naturalny vs syntetyczny ;), ale bez wątpienia - wart jest dopłaty.

Pozdrawiam

- Artur

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Używa ktoś trymera do 3-dniowego zarostu Philips BT5200/15 lub QT4015/16 ? Chcę sobie kupić i nie wiem, który z tych dwóch brać.

Temat rzeka. Z racji tego, że pusty łeb na prawie łyso golę, a i brodę przy okazji też, to przerzuciłem tego sprzętu przez ostatnie lata trochę i ostatecznie od jakiegoś czasu zostałem z babyliss e950e i nie wyobrażam sobie wrócić do jakiegokolwiek philipsa.

Może ktoś polecić jakiegoś magika od wyciągania wgnieceń najlepiej na terenie śląska?

Mój wujek robił w Lublińcu w Insigni z AC i był bardzo zadowolony. W Tarnowskich Górach od niedawna zajmuje się tym studio detailingu Clean Car. Wszystko inne robią bardzo fajnie, więc pewnie to też :good:

Hej. Kończy mi się powoli CGP i szukam czegoś o podobnej skuteczności, ale mniej pylącego bo o ile na zewnątrz nie stanowi to jakiegoś większego problemu o tyle wewnątrz jest jakaś masakra. Na oku mam DG Nu-glass, Ceriglass i G4. Hmm?

Ponawiam zapytanko :)

Witam, Czy istnieje jakis dobry dresing do plastików zewnetrznych i wewnetrznych w jednym ? Przeczytałem ze Shiny Garage Jet Black Exterior Trim Restorer 2015 ma lekki tropikalny zapach, pewnie wiekszosc produktów nie pasuje własnie przez zapachy , ktoś nawet przy teście napisał ze bardzo ladnie przyciemnia plastiki w srodku , czy nada sie ? :)

• Dystrybutor

Doklądnie posiadamy w ofercie taki produkt a dokładnie CarChem Polymer Rubber & Plastic Protectant trwalość jak zawsze zależy od wielu czynników nie mniej jednak pierwszy lepszy deszcz go nie zmyje

http://www.sklepcarchem-silesia.pl/pl/p ... -i-gumy/65

Czy ktoś z moich okolic ma napoczęty wosk Sort99 Mirror Shine i byłby w stanie się podzielić na jeden element, żebym zobaczył efekt na swoim lakierze? Oczywiście nie za darmo... :)

Używa ktoś trymera do 3-dniowego zarostu Philips BT5200/15 lub QT4015/16 ? Chcę sobie kupić i nie wiem, który z tych dwóch brać.

Temat rzeka. Z racji tego, że pusty łeb na prawie łyso golę, a i brodę przy okazji też, to przerzuciłem tego sprzętu przez ostatnie lata trochę i ostatecznie od jakiegoś czasu zostałem z babyliss e950e i nie wyobrażam sobie wrócić do jakiegokolwiek philipsa.

Dzisiaj macałem w sklepie tą 4015 i taka fajna, nieduża, lekka. Tej 5200 nie było a inne modele ciut droższe to cięższe i większe. Nie wiem jak przy nich ta 5200 bo wolałbym tą. Wkurza mnie normalne golenie Fusionem. Golarką Philipsa też jakoś nie bardzo i chcę teraz zobaczyć jak to jest trymerem.

No nic, trzeba zamówić i w razie co odesłać.

Jak wygląda u Was sytuacja z przechowywaniem kosmetyków samochodowych zimą? Nie posiadam ogrzewanego garażu (zabudowa szeregowa na osiedlu) i zastanawiam się co zrobić jak przyjdą mrozy, spakować wszystko i do domciu?

Próbowałem w garderobie rzymać ale fetor z Korrosolu i Autowheela był wyraźny. Na obecny sezon musze wymyślić coś innego...

651266 wiggly pisze:

Hej. Kończy mi się powoli CGP i szukam czegoś o podobnej skuteczności, ale mniej pylącego bo o ile na zewnątrz nie stanowi to jakiegoś większego problemu o tyle wewnątrz jest jakaś masakra. Na oku mam DG Nu-glass, Ceriglass i G4. Hmm?

Pylenie CGP to błąd użytkownika. Spryskaj aplikator przed akcją troszkę płynem do szyb albo IPA i używaj mniej CGP.

Witam, mam trzy pytania:

1) Czy po UC (ręcznie) stosować IPA? Spotkałem się z różnymi opiniami.

2) Po jakim czasie od nałożenia politury Deep Crystal Polish mogę aplikować wosk?

3) Czy ADBL Vampire nadaje się do czarnych matowych felg?

Mam zamiar zabezpieczyć nowe felgi GyeonRIM. Moje pytanie - czy lepiej zrobić to przed oddaniem felg do wulkanizacji czyli przed założeniem ciężarków wyważających, opon itp. czy też lepiej odebrać auto na założonych już kołach, a potem ściągać je pojedyńczo i aplikować RIM-a?

Weź średnio miękki z flexi za 60 i będziesz zadowolony :)

Wziąłem. Niczym nie różni się od tego za 8 zł z pobliskiego marketu. Ani wykonaniem, ani twardością, ani nawet rzepem.... a i gwint w tym tańszym jest lepszy. To jak to jest? :D

Kiedy będzie odblokowany ten temat: viewtopic.php?f=5&p=650584#p650584 ?

Zaczyna się to robić chore, SG raczej nie leci w kulki a wiele jest głosów że KA leci na łeb na szyję odnośnie poziomu. Takim zachowaniem coraz bardziej zaczynacie mnie jak i innych przekonywać, że coś nie jest tak z wami.

https://www.winiary.pl/kulipedia.aspx/p ... ing-i-sos- :D

PS Wpisując nawet w google "dressing detailing" wyskakuje sporo rozwiązań. Przestudiowałem twój profil- więcej pytań które są na forum niż szukanie odpowiedzi :zly::wallbash: .

Mam zamiar zabezpieczyć nowe felgi GyeonRIM. Moje pytanie - czy lepiej zrobić to przed oddaniem felg do wulkanizacji czyli przed założeniem ciężarków wyważających, opon itp. czy też lepiej odebrać auto na założonych już kołach, a potem ściągać je pojedyńczo i aplikować RIM-a?

Ja bym robił po - ryzyko, że uszkodzą Ci powłokę jest spore.

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

@czarekcw

Uwierz mi potrafię się posługiwać wyszukiwarką i dopiero jak nic nie znajdę zadaje pytania. Jak wiesz wszystko to gratuluję ale jak nie chcesz pomóc nie odzywaj się.

Czytałem różne opisy produktów

np

Shiny Garage Apple Plastic Dressing to preparat do pielęgnacji elementów plastikowych wewnątrz samochodu, odpowiednia kompozycja wosków sprawia że produktu bardzo dobrze odżywia elementy plastikowe, pozostawiając matowe wykończenie i przyjemny jabłkowy zapach.

Shiny Garage Apple Dressing w szybki i skuteczny sposób pomoże odświeżyć elementy plastikowe, drewniane czy chromowane wewnątrz samochodu.

I czy produkt ten stosuję do czyszczenia i zabezpieczania czy stosuje go dopiero po APC jako zabezpieczenie?

@czarekcw

Uwierz mi potrafię się posługiwać wyszukiwarką i dopiero jak nic nie znajdę zadaje pytania. Jak wiesz wszystko to gratuluję ale jak nie chcesz pomóc nie odzywaj się.

Czytałem różne opisy produktów

np

Shiny Garage Apple Plastic Dressing to preparat do pielęgnacji elementów plastikowych wewnątrz samochodu, odpowiednia kompozycja wosków sprawia że produktu bardzo dobrze odżywia elementy plastikowe, pozostawiając matowe wykończenie i przyjemny jabłkowy zapach.

Shiny Garage Apple Dressing w szybki i skuteczny sposób pomoże odświeżyć elementy plastikowe, drewniane czy chromowane wewnątrz samochodu.

I czy produkt ten stosuję do czyszczenia i zabezpieczania czy stosuje go dopiero po APC jako zabezpieczenie?

Apc - > dressing, ma za zadanie odzywic, zabezpieczyć przed ciągnięciem kurzu, UV

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.