Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

w tej kasie Titanium zrobi robote, osobiscie bym sie zastanowił nad Angelwaxem Bodywax. Zawsze możez kupić Titanium sampler i Bodywaxa puszke :) sprawdzisz który ci lepiej pasuje i drugi sprzedasz bez kłopotu na forum

Samego titanium nie kupie, bynajmniej nie widze nigdzie w sklepie

Cześć planuje kupić nowy wosk mialem 467 i chce spróbować czegoś nowego zastanwiam sie nad woskami z palety soft99 ktory byłby najlepszy

Kog,fusso czy authentic,

Najbardziej zalezy mi na błysku ,wyciągnięciu koloru i kropelkach , sliskosc to tak mniej.

Ps. Jak kupie np. kog dark do jasnego lakieru to po porstu delikatnie mi go przyciemni ?

jak do tej pory z tych 3 softów najlepszy look miał Authentic - trwałości nie udało mi się jeszcze sprawdzić bo auto powędrowało do lakiernika, ale rzekomo wytrzymuje 3 miesiące :)

generalnie polecam, fajnie się z nim pracuje, miodowy delikatny zapach, nie to co inne bardziej chemiczne softy

A jak fusso wytrzymuje? Bo tez chce taki kompromis zeby byl tez na zime dobry

fusso najbardziej z nich wytrzymały, zimę przetrzyma skubaniec na pewno :D ale co do nakładania w lato to jest mega uciążliwy.. najlepiej jakbyś sobie kupił jeden na lato a drugi na zimę. Także Soft99 Authentic na lato i Fusso na zimę :)

poluj na giełdzie, albo wystaw temat, zawsze ktoś się trafi i zapłacisz o wiele taniej :-]

Jaką pianę aktywną do pianownicy pa ? Na forum duzo osób poleca shiny garage ale znalazlem tez piane k2 ktora kosztuje groszę. Faktycznie lepiej dolozyc do shiny ? Piana ma sluzyc do umycia na szybko, normalnie preferuje sobotni poranek i dwa wiadra

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Warto dołożyć te parę groszy uwierz mi. ValetPro też ma fajną pianę.

w tej kasie Titanium zrobi robote, osobiscie bym sie zastanowił nad Angelwaxem Bodywax. Zawsze możez kupić Titanium sampler i Bodywaxa puszke :) sprawdzisz który ci lepiej pasuje i drugi sprzedasz bez kłopotu na forum

Samego titanium nie kupie, bynajmniej nie widze nigdzie w sklepie

daj ogłoszenie u nas na forum, nie raz sie trafiają samplery zymola (małe słoiczki)

pytanko. czy można domowym sposobem zabarwic skórę na ciemniejszy odcień/kolor ? mieszek mi przyszedł za jasny i nie za ciekawie to wygląda http://ifotos.pl/z/sqwnrsx

widziałem jakieś farby do barwienia na alledrogo może tym ?

Podpinam się do pytań o woski Soft99.

Pacjent to Audi A6 czarny metalik. Lakier w miarę ogarnięty, umyty, wyglinlowany, przepolerowny Menzerna 3in1, teraz na nim siedzi Dodo Juice Blue Velvet, ale jakoś mega wow nie zrobił.

Zastanawiam się co wybrać od Softa ze względu na dobrą trwałość tych wosków:

- SOFT99 Fusso Coat12 B&D ale to raczej na zimę

- SOFT99 Mirror Shine Wax Dark

- SOFT99 Kiwami Black Hard Wax - następca KOG

- ewentualnie dopłacić do SOFT99 Authentic Premium jeśli faktycznie bije pozostałe na głowę?

Zależy mi na jak najlepszym połysku i do tego możliwie dobrej hydrofobowości i nie przyciąganiu kurzu bo to trochę wkurzające. Chyba że ktoś ma całkiem coś innego do polecenia w podobneje cenie?

panowie poszukuje dressingu do plastików zewnętrznych, warunek taki że ma mocno przyciemniać, mam pacjenta 20 letniego z spora ilościa czarnego zblakłego plastiku, dobrze by było jakby sie do niego nie lepił kurz i wytrzymał wiecej niż do pierwszego mycia

Boll strukturalny. Po wielu bojach z podszybiem, próbkami dressingów, opalarką która dała kiepski efekt, w końcu kupiłem puszkę i żałuję... że dopiero teraz.

panowie poszukuje dressingu do plastików zewnętrznych, warunek taki że ma mocno przyciemniać, mam pacjenta 20 letniego z spora ilościa czarnego zblakłego plastiku, dobrze by było jakby sie do niego nie lepił kurz i wytrzymał wiecej niż do pierwszego mycia

Owatrol Polytrol? ;)

Panowie mam problem, czy to po nałożeniu wosku czy QD - trzyma na całym aucie - ale zawsze najszybciej schodzi z tylniego zderzaka i klapy, jak soie z tym robicie? auto jest typu hatchback - jeśli to ma jakiekolwiek znaczenie. Nawet na masce dłużej siedzi

czy meguiars Ultimate quik Wax to to samo co Xpress Wax D156 ? na forum megsa twierdza że to to samo, Xpress to linia dla detailerów która ma inny zapach ale reszta jest ta sama, mi sie wydaje że troche inaczej sie poleruje, w sensie lekko łatwiej niż UQW, dosłownie po jednym przetarciu wosk spolerowany :)

Czy do jasnych lakierów można używać woskow do ciemnych ? Jest jakas różnica czy tylko pic na wode ? Jakie mikrofibry budżetowe ale w miare dobre polecacie ? Aktualnie posiadam te z Auchan wiec chyba gorzej nie bedzie ? Poszukuje mikrofibr do wosku, white daimond i cleanera

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

W1Michal, Podobno jest to bardzo fajny produkt, a na necie krążą filmiki w których używają Xpress Waxa prawie na wszystkich powierzchniach samochodu na zewnątrz i wewnątrz.

ja wiem bo mam tego Xpress waxa, pytanie czy on ma takie same właściwości w kwestii trwałość/odpychanie wody, miałem UQW i był świetny w tej kwestii

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.