kamilgt Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 jak nie ma morki to zdzierany papierem i polerowany po lakierowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
passtartowy Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Może i głupie pytanie ale jak wytłumaczyć potencjalnemu Kowalskiemu że samochód nie jest lakierowany jak widzi morkę ? mam Audi w czarnym kolorze lakier oryginalny po 115 um ale przychodzi Kowalski i mówi że lakierowany daje mu miernik tłumaczę że teraz tak samochody są lakierowane bo lakiery sa na bazie wody jak dobrze pamiętam a on zaparte w swoje Nie tłumaczyć. Brat swego czasu sprzedawał civica też czarnego. Kowalski wyjął miernik z magnesem i obleciał dach baz zdejmowania miernika. Po prostu go ciągał po lakierze... A jaki był zdziwiony jak go brat pogonił a to i tak nie wszystkie rewelacje z kupującymi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Treys Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 jak nie ma morki to zdzierany papierem i polerowany po lakierowaniu wiem że najlepiej było by zrobić wet sanding ale ja czasu na to nie mam a lakier to UNI Audi jednak ma na każdym elemencie morke ale jest oryginalny i wez tu wytłumacz klientowi ze nie był malowany nigdzie... jak większość Januszy jak widzi skórke pomarańczy to znaczy ze malowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejwid92 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 jak nie ma morki to zdzierany papierem i polerowany po lakierowaniu wiem że najlepiej było by zrobić wet sanding ale ja czasu na to nie mam a lakier to UNI Audi jednak ma na każdym elemencie morke ale jest oryginalny i wez tu wytłumacz klientowi ze nie był malowany nigdzie... jak większość Januszy jak widzi skórke pomarańczy to znaczy ze malowany wyślij go do salonu niech sobie porówna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Treys Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 jak nie ma morki to zdzierany papierem i polerowany po lakierowaniu wiem że najlepiej było by zrobić wet sanding ale ja czasu na to nie mam a lakier to UNI Audi jednak ma na każdym elemencie morke ale jest oryginalny i wez tu wytłumacz klientowi ze nie był malowany nigdzie... jak większość Januszy jak widzi skórke pomarańczy to znaczy ze malowany wyślij go do salonu niech sobie porówna tak by było najprościej i chyba tak będę musiał robić bo wytłumaczyć przeciętnemu Kowalskiemu to czy tamto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejwid92 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 jak nie ma morki to zdzierany papierem i polerowany po lakierowaniu wiem że najlepiej było by zrobić wet sanding ale ja czasu na to nie mam a lakier to UNI Audi jednak ma na każdym elemencie morke ale jest oryginalny i wez tu wytłumacz klientowi ze nie był malowany nigdzie... jak większość Januszy jak widzi skórke pomarańczy to znaczy ze malowany wyślij go do salonu niech sobie porówna tak by było najprościej i chyba tak będę musiał robić bo wytłumaczyć przeciętnemu Kowalskiemu to czy tamto albo umawiaj oględziny auta pod salonem Audi w razie niejasności na miejscu można posprawdzać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 jak nie ma morki to zdzierany papierem i polerowany po lakierowaniu wiem że najlepiej było by zrobić wet sanding ale ja czasu na to nie mam a lakier to UNI Audi jednak ma na każdym elemencie morke ale jest oryginalny i wez tu wytłumacz klientowi ze nie był malowany nigdzie... jak większość Januszy jak widzi skórke pomarańczy to znaczy ze malowany napisałem zdzieraNy a nie zdzieraMy. ja osobiście nie jestem fanem robienia lustra bez morki, wolę tak jak oryginał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 649170 ja osobiście nie jestem fanem robienia lustra bez morki, wolę tak jak oryginał. No przestań Ostatnio zrobiłem lustro na czarnym uni to nie mogłem się napatrzeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luuki19 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Witam Panowie. Jakie woski stosowaliście po DODO JUICE LIME PRIME ? Jaki wypadł najlepiej pod względem trwałości/przyciemnienia lakieru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpp Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Jak się ma Shiny Garage Yellow Drying Waffle Towel do Fluffy Dryera pod względem wchłaniania wody ? Pytam z ciekawości bo mam FD, kupiłem SG YDWT i taki mały, cienki mi się wydaje Nie miałem jeszcze okazji użyć. Najpierw Wafel potem Fluffy po myciu czy odwrotnie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 luuki19 na jaki lakier ? kolor itp pawelpp mi osobiście waflowe nie podchodzą wogóle, mam od dawna Cobre do osuszania i jest rewelacyjna, chłonie wode jak szalona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy3022 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Z jakim średnio wyprzedzeniem rozsyłana jest korespondencja w sprawie terminu rozprawy ? Odpowiedzi prosiłbym na Pw jak można. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FG400 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Jak myślicie panowie, jak to wszystko przeanalizować, czy to będzie opłacalne? Jakaś ankieta w mieście na temat takiego sklepu? Gadałem z kolegami, dla których auto to drugie "ja" i raczej wszyscy byli zgodni, że takiego sklepu brakuje. Ale jak pozyskać rozeznanie, w szerszych kręgach?Wiadomo, że nikt nie powie jednoznacznie, czy coś się opłaca czy nie, ale patrząc na fakt, iż CD rozwija się u nas w kraju bardzo dynamicznie, być może taki sklep w połączeniu ze sklepem online to nie najgorszy scenariusz na 1 biznes? Zaczynasz od złej strony. Kompletnie nie znasz się na detailingu i chcesz prowadzić sklep? Jak sobie wyobrażasz doradzanie klientom? To tak jakbyś otwierał warsztat samochodowy i nie umiał aut naprawiać. Daj sobie spokój z biznesem, bo niestety nie bardzo się na tym znasz. Wiele sklepów powstało i upadło. To nie jest żyła złota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbieniek Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Ale człowieka da się wielu rzeczy nauczyć Prawda kolego jest taka, że bardzo ciężko trafić na kogoś kto jest ogarnięty biznesowo, organizacyjnie i do tego ma pojęcie praktyczne w danej dziedzinie. Zwłaszcza w takiej mieścince. O czym mówię? Zamawiam sobie raz koszyk w jednym sklepie. Jest to zamówienie numer 3 lub 4. Piszę maila, że nie mogę złożyć zamówienia bo paru produktów nie ma na stanie w danej chwili, ale przesyłam listę, prosze przygotować bo za jakiś czas (około miesiąc lub 6 tygodni) zjeżdżam do PL i odbiorę. Dostaję potwierdzenie. A co na miejscu? Nic nie jest gotowe, wielu rzeczy nie ma w ogóle w sklepie. Do tego wchodzą klienci, więc zanim się zbierze tych parenaście fantów do kartonu mija godzina czy dwie. Acha, nie wspominając,, że najpierw podjechałem rano ale zostałem poproszony o przyjazd później bo naprawdę widać było ruch. Ja nie mam bólu wcale, patrzę na to z chłodną kalkulacją. Stworzyłem sklepowi napewno ponad 50% ich utargu tego dnia a i tak przeliczając mój czas, to drożej kosztował mnie dojazd i oczekiwanie. Ale pomoc miła i fachowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
willaq Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Witam, czym można usunąć przebarwienia po lipnym płynie do spryskiwaczy z biedrony? Odbarwiona szyba i ślady po zaciekach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 24 Czerwca 2016 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 willaq, polerowanie maszynowe pastami jak do lakieru, a jak wżery są większe i nie schodzą pastami to zostaje tlenek ceru. Rozumiem, że mówimy o szybie, a nie o lakierze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmaty69 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Jak myślicie panowie, jak to wszystko przeanalizować, czy to będzie opłacalne? Jakaś ankieta w mieście na temat takiego sklepu? Gadałem z kolegami, dla których auto to drugie "ja" i raczej wszyscy byli zgodni, że takiego sklepu brakuje. Ale jak pozyskać rozeznanie, w szerszych kręgach?Wiadomo, że nikt nie powie jednoznacznie, czy coś się opłaca czy nie, ale patrząc na fakt, iż CD rozwija się u nas w kraju bardzo dynamicznie, być może taki sklep w połączeniu ze sklepem online to nie najgorszy scenariusz na 1 biznes? Zaczynasz od złej strony. Kompletnie nie znasz się na detailingu i chcesz prowadzić sklep? Jak sobie wyobrażasz doradzanie klientom? To tak jakbyś otwierał warsztat samochodowy i nie umiał aut naprawiać. Daj sobie spokój z biznesem, bo niestety nie bardzo się na tym znasz. Wiele sklepów powstało i upadło. To nie jest żyła złota. Jestem na kierunku ekonomicznym, jakieś pojęcię o prowadzeniu działalności mam, z detailingiem też miałem styczność - oczywiście nie taką jak tutaj fachowcy na forum, ale trochę produktów i ich zastosowania znam, także myślę, że z tym bym sobie poradził, aczkolwiek bardziej zastanawia mnie fakt tego, czy taki biznes może być efektywny w takim mieście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Spróbuj , to się przekonasz . Miasto - miastu nie równe . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 nikt ci nie powie czy ci sie to będzie opłaciło czy nie, wg mnie to nie będzie żyła złota raczej, nie zniechęcam ale myśle realistycznie nie biorąc pod uwage handlu online bo nie wiem czy zamiarujesz to połączyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giginski Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 słuchajcie szybkie pytanie, dzisiaj odebrałem auto od lakiernika, miałem odprysk na tylnym nadkolu wielkości kciuka, koleś wszystko zrobił wylakierował ten kawałek. Powiedział, że będzie się utwardzał parę dni więc lepiej nie naklejać taśmy a tym bardziej nie polerować. Powiedzcie czy jutro z samego rana jak wezmę się do wszystkich etapów mycia, glinkowanie + lekka koretka, ipa, cleaner i wosk. Czy nie zaszkodzą detergenty typu aktywna piana, vampire liquid na karoserię itp ?? Jeżeli tak to będzie lipa. Chyba, że zabezpieczę większy kawałek taśmą (tam gdzie już mogę nakleić) i folią. Ktoś wie jak to działa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Ja bym odczekał około 7 dni minimum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 trzeba odczekać minimum tydzień. Nic sie chyba nie stanie jak przez pare dni nie potraktujesz auta chemią czy woskiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giginski Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 i tutaj pies pogrzebany, teraz mam wolne do środy i przyszły mi wszystkie produkty z myślą, że jutro zacznę od prewashu dekontaminacji mycia glinki, i rozpocznę lekka korektę a później cleaner i wosk. Z racji, że mam czas do środy pomyślałem, że na spokojnie porobię, jeżeli niestety trzeba czekać z tydzień to teraz będzie ciężko z czasem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 to zrób całe auto a błotnik zostaw po tygodniu zrobisz sobie dany element i już, po amerykańsku troche ale to nic, ja też na razy kombinuje bo nie mam czasu ani warunków, glinkowałem auto kiedyś na trzy razy po południami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giginski Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 no ja rozumiem, że mogę nadkole zrobić innym razem tylko ten element, jednakże aktywną pianę czy też dekontaminację lakieru, kładziesz na całe auto to spływa i pytanie czy jak spłynie na ten mały kawałek to czy coś się stanie, ja rozumiem że mogę wyglinkować wszystko zrobić korektę czy cleaner nawet i wosk położyć na wszystko oprócz tej części. Chodzi mi tutaj o środki chemiczne typu piana, szampon, vampire liquid. koleś powiedział by nawet nie przyklejać taśmy bo może zareagować klej z lakierem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi