Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

643879 Patrząc po zdjęciach w necie to ValetPro jest prostokątna, nie ma tego papierka, a woreczek strunowy jest bardzo ciasny. A tu wszystko inaczej.

Ja kupiłem ostatnio osobiście w dawnym excede w Lublinie i jest taka jak piszesz, prostokątna i ledwo się mieści w woreczku.

nie mam jak zrobić zdjęcia bo nie ma mnie w domu ale wygląda inaczej niż Twoja.

Są jakieś sposoby na poprawę 18 letniej wyblakłej tapicerki?

wyprać ekstrakcją i wypłukać zakwaszoną wodą (ocet, kwasek cytrynowy etc), jak się nie poprawi po wyschnięciu to prawdopodobnie wyblakłe od promieniowania uv (słońce) i wtedy pozostaje tylko farbowanie (farby w spreyu czasami można dostać na amerykanskim ebayu)

http://www.ebay.com/itm/Deval-Products- ... SwcvdXOfV3

Cześć.

Szybkie pytanie:

Dwa auta: Skoda Superb 2009 czarny metalic, Volvo XC60 2011 czarny metalic.

Który wosk waszym zdaniem najlepszy dla osiągnięcia wet look (na lato, bez polerki, cleaner prima amigo):

a) SOFT99 Fusso Coat Mirror Shine Dark Color 12m;

b) Poorboys World Nattys Black Paste Wax;

c) Lusso Oro Carnauba.

Orientuje się ktoś może czy da się przerobić w jakikolwiek sposób radio w BMW E23, tak żeby można było podpiąć telefon AUXem, USB, czy też wsadzić kartę SD?

Transmitery nie wchodzą za bardzo w grę, bo jakoś nie będzie powalająca, tak mi się wydaje przynajmniej.

Znalazłem na allegro coś takiego: http://allegro.pl/new-zmieniarka-mp3-sd ... 21032.html ale tam najwcześniejszym modelem 7 do jakiego można to zamontować jest E38 :/

Panowie czy od IronOFF v3 od ShinyGarage mogą rdzewieć śruby od kół? Nigdy mi nie rdzewiały aż spsikałem felgi tym specyfikiem i po tygodniu od umycia patrze i na paru śrubach jest rdza. :zly::zly:

I teraz nie wiem czy tym mogę bezpiecznie lać po lakierze. Co raz mniej ufam tej firmie, MD spoko, S&B spoko, Tire Cleaner spoko, a reszta chodź mam tego sporo od SG to obawiam się że lipa.

Miał ktoś z was taki przypadek po Ironie od SG?

A śruby masz lakierowane?

Sa grafitowe. Ori audi. Raczej goly metal to nie jest. Pewnosci nie mam.

Dodane po 49 sekundach:

A śruby masz lakierowane?

Sa grafitowe. Ori audi. Raczej goly metal to nie jest. Pewnosci nie mam.

Jakie macie sposoby na spłukiwanie piany z wewnętrznej części progów (mam na myśli lakierowany próg który widać po otwarciu drzwi).

Chcę je umyć normalnie wodą z szamponem, i o ile samo mycie nie sprawi mi problemu to myślę jak to poźniej spłukać :o

Szlauchem jak auto to raczej odpada bo zapryska się całe wnętrze auta.

Jakie macie sposoby na spłukiwanie piany z wewnętrznej części progów (mam na myśli lakierowany próg który widać po otwarciu drzwi).

Chcę je umyć normalnie wodą z szamponem, i o ile samo mycie nie sprawi mi problemu to myślę jak to poźniej spłukać :o

Szlauchem jak auto to raczej odpada bo zapryska się całe wnętrze auta.

jak będziesz to robił umiejętnie to nie zapryskasz, ew. zostaje ci opryskiwacz.

Orientuje się ktoś może czy da się przerobić w jakikolwiek sposób radio w BMW E23, tak żeby można było podpiąć telefon AUXem, USB, czy też wsadzić kartę SD?

Transmitery nie wchodzą za bardzo w grę, bo jakoś nie będzie powalająca, tak mi się wydaje przynajmniej.

Znalazłem na allegro coś takiego: http://allegro.pl/new-zmieniarka-mp3-sd ... 21032.html ale tam najwcześniejszym modelem 7 do jakiego można to zamontować jest E38 :/

Do rąk starego radia raczej się uda się tego podłączyć. Ja na Twoim miejscu zostawił bym ori radio z epoki z klimatem. A w gdzieś w schowku zainstalował współczesne radio i można się nawet pokusić o budowę jakieś lepszego CA .

Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka

Cześć,

Czy glinka 3M (180g) dostępna w polskich sklepach i allegro to to samo co bezpośrednio u naszych skośnookich kolegów ?

Dzięki, pozdrawiam

A jak myślisz skąd na aledrogo są te glinki? Z Ali.

Nawet zdjęcia te same.

Czy warto zakupić MEGUIARS HEADLIGHT PROTECTANT? Do tej pory po korekcie lamp używałem wosku FK i spełniał swoje zadanie.

jak dla mnie nonsens, jak masz wosk to można zabezpieczać jak dotąd, chyba ze masz nadmiar gotówki :) swoje woskuje zazwyczaj collinite i jest ok

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.