Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

żaden cleaner ci nie usunie swirli w takim stopniu aby po wymyciu ich nie było widać. Jedyne co możesz zrobić to kupić w miare mocnawy cleaner typu DJ lime prime Plus on usuwa najlepiej, ale maskuje także więc po wymyciu i tak jakieś rysy wyjdą. Przerabiałem ten temat i ręcznie cleanerem rys nie usuniesz za diabła

A co za problem było wziąć latarkę ledową, zaświecić i zrobić foto? Albo na lampie błyskowej aparatu? Oczywiście wiemy czemu ale cóż, takie efekty jakie dałeś na foto to każdy potrafi ogarnąć nawet pastą Tempo.

639762 bo pytanie jest co najmniej dziwne :o

W ostatnim czasie, w tym temacie, jakiś wysyp pytań "co najmniej dziwnych" :kox:

Czytając posty użytkowników takich jak mariuszaerox, Rek1n82, Karols213, Roger23, ogarnia mnie przerażenie.

Nie wiem czy to wiosna, a co za tym idzie więcej zieleni czy może coś innego, ale dzieje się coś czego nie jestem w stanie ogarnąć.

bmelon, spróbuj valet pro classic carpet cleaner i delikatnie szczotką ,nie przemocz :good:

Roger23, poczytaj do czego służy APc i nie zadawaj głupich pytań :acute:

Karols213, zakola to można mieć na głowie jak się włosy nie trzymają a jeżeli chodzi o swirle to jak się dobrze przyłożysz to może kochem zetniesz coś

Dziękuję.

Pozdrawiam,

GB

Dużo pojawia się artykułów odnośnie pielęgnacji lakieru (a to na stronach www czy w takim Auto Świecie) no i co, wszystko ładnie pięknie piszą więc każdy czytelnik myśli że co to za filozofia lakier przepolerować :D

Pit_Krk bo ty oczywiście odrazu polerowałeś na lustro.Człowiek uczy się na błędach.Ja zajmuje się mechaniką a nie kwestią estetyczną i gdy ktoś chce sobie wahacz wymienić to nie mówie mu panie to nie dla pana robota bo to tylko wybitni specjaliści mogą się tym zajmować i myślałem,że tu znajde kogoś kto zaradzi i trafili się kulturalni ludzie,którzy napisali to i to użyj,ale musieli się oczywiście wypowiedzieć Rembrandt-ci polerki.......

639734 Dziękuję za poradę to już wiem co kupić i nawet będę miał stacjonarny sklep w którym to znajdę.

Ostatecznie lista:

https://topstage.pl/pl/p/MENZERNA-250ML ... INISH/3726

https://topstage.pl/pl/p/FLEXIPADS-PAD- ... REDNI/3027

https://topstage.pl/pl/p/FLEXIPADS-PAD- ... IEKKI/3028

Taki zestaw da radę?

Powinien podołać, spróbuj i pokaż jak wyszło. Ciężko tak na oko stwierdzić, być może będzie potrzebna grubsza pasta typu 2500, ale lepiej zacząć delikatnie, może już wyjdzie ładnie. Co do obrotów maszyny itp. to poczytaj i popytaj jeszcze, ja rotacyjnej nie używam/nie ogarniam.

BTW wiesz, że te pady z Twoich linków mają średnicę 80mm? Tak pytam bo pewnie maszynę masz z większym talerzem, chyba, że całe auto jedziesz 80'tkami :)

Cóż, w sumie po to jest ten temat, zeby takie "mało profesjonalne" pytania mogły tu trafiać ;)

Mnie jedynie ciągle denerwuje ta IPA IPA IPA, Panowie, jeśli wam zależy na maksymalnym blasku to cleanera nie wymywajcie ipą...

To, że przy pewnej konfiguracji z np. woskiem colli 476s na cleaner wymyty ipą położony wosk leży pi razy oko miesiąc dłuzej to nie znaczy, że trzeba tak robić. Jeśli ktoś trafia na to forum, to chyba po to, by bawić sie tymi środkami, testować a nie nawoskować auto raz w roku z nastawieniem by wosk leżał "jak najdłuzej"...

Takie to spostrzeżenie mnie nasuneło w tą sobotnią noc :D musiałęm wyrzucić z wątroby :D

Kopersky, Jeśli boisz się używać piany jako prewashu to zawsze możesz użyć szamponu samochodowego. Niektóre z nich np. MrPink z CG albo szampon Time To Shine bardzo dobrze sprawdzają się w tej roli.

Karols213, mariuszaerox, jeżeli nie czujecie się na siłach zrobić coś raz a porządnie to tego nie róbcie.Kup jeden z drugim megsa UC a nie łapcie od razu za rotacje i nie wrzucajcie takich bezsensownych fotek z garażu gdzie tylko widać szyby i słupek...-piszę do obu bo jeden drugiego broni a żaden racji nie ma :thumbdown:

Tutaj nie ma się czego bać, jeżeli nie dopuscisz do zaschniecia to nie ma prawa się nic stać :good:
Ja tam pianą fruit snow myje już 2 lata co 3-4 dni i nic się nie dzieje :good: .To już chemia na bezdotykach jest bardziej agresywna tak mi się zdaje :D
Kopersky, Jeśli boisz się używać piany jako prewashu to zawsze możesz użyć szamponu samochodowego. Niektóre z nich np. MrPink z CG albo szampon Time To Shine bardzo dobrze sprawdzają się w tej roli.
Jak się bardzo boisz to poczytaj i poszukaj najbardziej neutralnej piany i co jakiś czas wosk na lakier i dressing na tworzywa bo słońce je bardziej zniszczy niż piana

Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka

Dziękuję za odpowiedź ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.