W1Michal Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 jak to który lepszy pod IPE ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 639758 lepszy pod ipe? Co autor miał na myśli, bo pytanie jest co najmniej dziwne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelus668 Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 sorry panowie za złe sformułowanie pytania. Chodzi mi który jest bardziej ścierny i mniej tuszuje i oszukuje że jak wymyje ipa to żeby nie musiała go usuwać z rys tylko żeby wiadomo jakieś mega drobne usunał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 żaden cleaner ci nie usunie swirli w takim stopniu aby po wymyciu ich nie było widać. Jedyne co możesz zrobić to kupić w miare mocnawy cleaner typu DJ lime prime Plus on usuwa najlepiej, ale maskuje także więc po wymyciu i tak jakieś rysy wyjdą. Przerabiałem ten temat i ręcznie cleanerem rys nie usuniesz za diabła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszaerox Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 Tak mi to wyszło: http://abload.de/img/wp_20160507_18_19_27_mfk09.jpg http://abload.de/img/wp_20160507_18_19_38_t1k9r.jpg http://abload.de/img/wp_20160507_18_19_45_lej4t.jpg http://abload.de/img/wp_20160507_18_19_52_k6kq3.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekcw Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 Po tych fotach widać pełen profesjonalizm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 oprócz szyb nic nie widać, chyba że szyby wypucowałeś i sie chwalisz to ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszaerox Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 Tak uchwyciłem gdzie było najlepiej widać, przy tym aparacie w słońcu było by jeszcze gorzej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekcw Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 A co za problem było wziąć latarkę ledową, zaświecić i zrobić foto? Albo na lampie błyskowej aparatu? Oczywiście wiemy czemu ale cóż, takie efekty jakie dałeś na foto to każdy potrafi ogarnąć nawet pastą Tempo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit_Krk Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 639762 bo pytanie jest co najmniej dziwne W ostatnim czasie, w tym temacie, jakiś wysyp pytań "co najmniej dziwnych" Czytając posty użytkowników takich jak mariuszaerox, Rek1n82, Karols213, Roger23, ogarnia mnie przerażenie. Nie wiem czy to wiosna, a co za tym idzie więcej zieleni czy może coś innego, ale dzieje się coś czego nie jestem w stanie ogarnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmelon Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 bmelon, spróbuj valet pro classic carpet cleaner i delikatnie szczotką ,nie przemocz Roger23, poczytaj do czego służy APc i nie zadawaj głupich pytań Karols213, zakola to można mieć na głowie jak się włosy nie trzymają a jeżeli chodzi o swirle to jak się dobrze przyłożysz to może kochem zetniesz coś Dziękuję. Pozdrawiam, GB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekcw Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 Dużo pojawia się artykułów odnośnie pielęgnacji lakieru (a to na stronach www czy w takim Auto Świecie) no i co, wszystko ładnie pięknie piszą więc każdy czytelnik myśli że co to za filozofia lakier przepolerować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karols213 Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 Pit_Krk bo ty oczywiście odrazu polerowałeś na lustro.Człowiek uczy się na błędach.Ja zajmuje się mechaniką a nie kwestią estetyczną i gdy ktoś chce sobie wahacz wymienić to nie mówie mu panie to nie dla pana robota bo to tylko wybitni specjaliści mogą się tym zajmować i myślałem,że tu znajde kogoś kto zaradzi i trafili się kulturalni ludzie,którzy napisali to i to użyj,ale musieli się oczywiście wypowiedzieć Rembrandt-ci polerki....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huberts. Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 639734 Dziękuję za poradę to już wiem co kupić i nawet będę miał stacjonarny sklep w którym to znajdę.Ostatecznie lista: https://topstage.pl/pl/p/MENZERNA-250ML ... INISH/3726 https://topstage.pl/pl/p/FLEXIPADS-PAD- ... REDNI/3027 https://topstage.pl/pl/p/FLEXIPADS-PAD- ... IEKKI/3028 Taki zestaw da radę? Powinien podołać, spróbuj i pokaż jak wyszło. Ciężko tak na oko stwierdzić, być może będzie potrzebna grubsza pasta typu 2500, ale lepiej zacząć delikatnie, może już wyjdzie ładnie. Co do obrotów maszyny itp. to poczytaj i popytaj jeszcze, ja rotacyjnej nie używam/nie ogarniam. BTW wiesz, że te pady z Twoich linków mają średnicę 80mm? Tak pytam bo pewnie maszynę masz z większym talerzem, chyba, że całe auto jedziesz 80'tkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qub@ Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 Cóż, w sumie po to jest ten temat, zeby takie "mało profesjonalne" pytania mogły tu trafiać Mnie jedynie ciągle denerwuje ta IPA IPA IPA, Panowie, jeśli wam zależy na maksymalnym blasku to cleanera nie wymywajcie ipą... To, że przy pewnej konfiguracji z np. woskiem colli 476s na cleaner wymyty ipą położony wosk leży pi razy oko miesiąc dłuzej to nie znaczy, że trzeba tak robić. Jeśli ktoś trafia na to forum, to chyba po to, by bawić sie tymi środkami, testować a nie nawoskować auto raz w roku z nastawieniem by wosk leżał "jak najdłuzej"... Takie to spostrzeżenie mnie nasuneło w tą sobotnią noc musiałęm wyrzucić z wątroby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kopersky Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 Pytanie,które zadam jest chyba bardziej niż głupie,ale chciałbym się upewnić Czy można myć auto aktywną pianą (AB Magi) 1-2 razy w tygodniu? Nie szkodzi ona powłoce lakierniczej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid_Bojarski Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 A czemu miałaby zaszkodzić? Robić tylko dobre stężenie i juz Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kopersky Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 Po prostu nie jestem pewien czy nadaję sie do regularnego stosowania (1-2 mycia w tygodniu).Boję się,że od tak częstego mycia pianą aktywną lakier zmatowieje czy plastiki wyblakną.Wkońcu "częste mycie skraca życie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid_Bojarski Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 Jak się bardzo boisz to poczytaj i poszukaj najbardziej neutralnej piany i co jakiś czas wosk na lakier i dressing na tworzywa bo słońce je bardziej zniszczy niż piana Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Kopersky, Jeśli boisz się używać piany jako prewashu to zawsze możesz użyć szamponu samochodowego. Niektóre z nich np. MrPink z CG albo szampon Time To Shine bardzo dobrze sprawdzają się w tej roli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Ja tam pianą fruit snow myje już 2 lata co 3-4 dni i nic się nie dzieje .To już chemia na bezdotykach jest bardziej agresywna tak mi się zdaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trololo Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Tutaj nie ma się czego bać, jeżeli nie dopuscisz do zaschniecia to nie ma prawa się nic stać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Karols213, mariuszaerox, jeżeli nie czujecie się na siłach zrobić coś raz a porządnie to tego nie róbcie.Kup jeden z drugim megsa UC a nie łapcie od razu za rotacje i nie wrzucajcie takich bezsensownych fotek z garażu gdzie tylko widać szyby i słupek...-piszę do obu bo jeden drugiego broni a żaden racji nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kopersky Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Tutaj nie ma się czego bać, jeżeli nie dopuscisz do zaschniecia to nie ma prawa się nic stać Ja tam pianą fruit snow myje już 2 lata co 3-4 dni i nic się nie dzieje .To już chemia na bezdotykach jest bardziej agresywna tak mi się zdaje Kopersky, Jeśli boisz się używać piany jako prewashu to zawsze możesz użyć szamponu samochodowego. Niektóre z nich np. MrPink z CG albo szampon Time To Shine bardzo dobrze sprawdzają się w tej roli. Jak się bardzo boisz to poczytaj i poszukaj najbardziej neutralnej piany i co jakiś czas wosk na lakier i dressing na tworzywa bo słońce je bardziej zniszczy niż piana Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka Dziękuję za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEGIA Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Jakie są najlepsze środki do usuwania żywicy z drzew? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi