Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Witam :) Panie i panowie pytanie takie ... Jak czyscic i jakimi srodkami skore perforowaną, taka z dziurkami :-) I po wyczyszcze czym ja nawilzyc i jak zeby zbyt duzo nie wlecialo do srodka :o Dzieki za info :good:

Tymi samymi co nie perforowaną.

W miejscach gdzie masz dziurki to oszczędnie ze specyfikami.

Jak już zapchają otwory to kładziesz mikrofibrę i z góry stukasz dłonią i po sprawie.

Trochę mało.

Sposób użycia:

1 miarkę (ok. 100 ml, 80g) proszku RM 760 rozmieszać w 8-10 l wody, napełnić zbiornik powstałym roztworem na środek czyszczący urządzenia do czyszczenia ekstrakcyjnego.

Trochę mało.

Sposób użycia:

1 miarkę (ok. 100 ml, 80g) proszku RM 760 rozmieszać w 8-10 l wody, napełnić zbiornik powstałym roztworem na środek czyszczący urządzenia do czyszczenia ekstrakcyjnego.

Dzięki. Temperatura roztworu około 50st ?

Im cieplejsza tym lepsze działanie ale...50 to chyba max co wytrzyma odkurzacz. Zajrzyj w instrukcję.

A jeśli masz coś mocno brudnego to większe stężenie jako prespray...ale szczegóły tu: viewtopic.php?f=17&t=628&view=unread#unread

Szukam rad w związku z próbą doczyszczenia felg. Nie wiem czym ruszyć ten brud który został od środka.

Próbowałem:

1. SG Iron off 4

2. TuningKingz Pure Blood

3. Prickbort

4. Środek Kwasowy od PLAK'a Czyste Felgi

Ogólnie trochu lepiej niż było ale du** nie urywa. Co z tym moge dalej próbować? Dwa ostatnie zdjecia srodka felgi (te ze sniegiem) sa po kwasie. Wszystkie inne przed kwasem.

Ogolnie to tak: preparaty krwawiace- slabo, prickort totalnie zero roznicy. Dopiero ten kwas od plaka + gabka do garkow (myje nia normalnie patelnie teflonowe ;)) ruszyl to dziadostwo od srodka.

IMG_20160314_113833_zpsjilbkefy.jpg

IMG_20160315_114336_zpsyuyqz1ry.jpg

IMG_20160314_113816_zpsqgtkxmrg.jpg

IMG_20160314_113825_zps62vw2fel.jpg

IMG_20160315_114307_zpslcrtpzbt.jpg

IMG_20160315_114319_zpsalhcpm83.jpg

Proponuję tenzi alux plus szczoteczka do zębów z twardym włosiem i dużo cieprliwości...

Co do środków typowo krwawiących to u mnie zdecydowanie lepiej działa ADBL Vampire.

Do lżejszych zabrudzeń używam zielonej Tugi.

Może być tak,że Ci to nie zejdzie w 100%-nawet przy punktowym użyciu mikrofibry z mocno tnącą pastą polerską.

Miałem kiedyś takie uparte felgi to komplet czyściłem od rana do wieczora 2 dni :D

Mam kupioną glinkę, cleanera. Ściereczki, aplikatory itp. oczywiście dokupię. Mam jeszcze QD shiny garage. Na FK 1000 normalnie po myciu można go stosować, bez przeszkód?

Z samplerami w sumie fajna spraw FK widzę w puszcze 59g nawet, cos jeszcze polecacie?

HKowal, Przed woskowaniem użyj cleanera. Z Tym tylko że pod FK1000 Wymywamy cleaner Alkoholem Izopropylowym (w skrócie : IPA). Dlaczego? Bo Ten wosk lubi wyjałowioną powierzchnię. Ale możesz spróbować zastosować cleaner (Nie wymywać go)by zamaskować trochę niedoskonałości i poprawić look lakieru. Wtedy trzeba się liczyć z obniżoną trwałością wosku (coś za coś).

Mam kupioną glinkę, cleanera. Ściereczki, aplikatory itp. oczywiście dokupię. Mam jeszcze QD shiny garage. Na FK 1000 normalnie po myciu można go stosować, bez przeszkód?

Z samplerami w sumie fajna spraw FK widzę w puszcze 59g nawet, cos jeszcze polecacie?

Sample od dodo juice i bilt hamber autobalm jak chcesz bicka wyrobić ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.