Maciek1993 Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Moi drodzy, czy jak położę na pół rocznego Gtechniq C1 np . SV Shield bez CF to posiedzi trochę a zarazem poprawi jeszcze look ? czy lepiej dokupić np CF regular i przejechać na da i wtedy wosk ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
impex Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Witam Panie i panowie pytanie takie ... Jak czyscic i jakimi srodkami skore perforowaną, taka z dziurkami :-) I po wyczyszcze czym ja nawilzyc i jak zeby zbyt duzo nie wlecialo do srodka Dzieki za info Tymi samymi co nie perforowaną. W miejscach gdzie masz dziurki to oszczędnie ze specyfikami. Jak już zapchają otwory to kładziesz mikrofibrę i z góry stukasz dłonią i po sprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbieniek Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 +1 Albo przez mikrofibrę odciągasz odkurzaczem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tranavel Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Produkty typu do odsmolania i na opiłki stosuje na suchy czy wilgotny lakier? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Tranavel - na suchy i jak najmniej zabrudzony lakier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DBS Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Panowie, jak rozcieńczacie RM760 ? Wyczytałem że 5g na 1l wody, to prawda ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpp Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Trochę mało. Sposób użycia: 1 miarkę (ok. 100 ml, 80g) proszku RM 760 rozmieszać w 8-10 l wody, napełnić zbiornik powstałym roztworem na środek czyszczący urządzenia do czyszczenia ekstrakcyjnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DBS Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Trochę mało.Sposób użycia: 1 miarkę (ok. 100 ml, 80g) proszku RM 760 rozmieszać w 8-10 l wody, napełnić zbiornik powstałym roztworem na środek czyszczący urządzenia do czyszczenia ekstrakcyjnego. Dzięki. Temperatura roztworu około 50st ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpp Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Im cieplejsza tym lepsze działanie ale...50 to chyba max co wytrzyma odkurzacz. Zajrzyj w instrukcję. A jeśli masz coś mocno brudnego to większe stężenie jako prespray...ale szczegóły tu: viewtopic.php?f=17&t=628&view=unread#unread Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwert6668 Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Szukam rad w związku z próbą doczyszczenia felg. Nie wiem czym ruszyć ten brud który został od środka. Próbowałem: 1. SG Iron off 4 2. TuningKingz Pure Blood 3. Prickbort 4. Środek Kwasowy od PLAK'a Czyste Felgi Ogólnie trochu lepiej niż było ale du** nie urywa. Co z tym moge dalej próbować? Dwa ostatnie zdjecia srodka felgi (te ze sniegiem) sa po kwasie. Wszystkie inne przed kwasem. Ogolnie to tak: preparaty krwawiace- slabo, prickort totalnie zero roznicy. Dopiero ten kwas od plaka + gabka do garkow (myje nia normalnie patelnie teflonowe ) ruszyl to dziadostwo od srodka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
impex Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Proponuję tenzi alux plus szczoteczka do zębów z twardym włosiem i dużo cieprliwości... Co do środków typowo krwawiących to u mnie zdecydowanie lepiej działa ADBL Vampire. Do lżejszych zabrudzeń używam zielonej Tugi. Może być tak,że Ci to nie zejdzie w 100%-nawet przy punktowym użyciu mikrofibry z mocno tnącą pastą polerską. Miałem kiedyś takie uparte felgi to komplet czyściłem od rana do wieczora 2 dni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eighth* Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Witam.Wykończyłem właśnie APC i mam pytanie,czy mogę je zastąpić np. PB Bug Squash Chodzi o zewnętrzne mycie,uszczelki,zakamarki....? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antek1987 Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 qwert6668, spróbuj czerwonej Tugi. Powinno dać radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bzyk Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 qwert6668, za zimno na takie odszczurzanie, chemia przy niskich temperaturach nie do końca dobrze działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HKowal Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Witam wszystkich. Godzinami przeglądam już. Jaki wosk na lato, który da wygląd i prosty w miarę w nakładaniu. Tak do 100 zl. Bialy lakier AR Giulietta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbieniek Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Samplery i jeden zużywasz drugi nabywasz zostaje na dobry aplikator i ścierkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy1980 Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Witam wszystkich. Godzinami przeglądam już. Jaki wosk na lato, który da wygląd i prosty w miarę w nakładaniu. Tak do 100 zl. Bialy lakier AR Giulietta. Z białego ciężko będzie wyglad wyciągnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidziak888 Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 HKowal, FK1000 Powinien ładnie podkręcić połysk na białym lakierze. Dodatkowo zapewni też dosyć trwałą ochronę i ma wiele zastosowań (np. jako Wosk na felgi) Łatwo się z nim pracuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HKowal Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Mam kupioną glinkę, cleanera. Ściereczki, aplikatory itp. oczywiście dokupię. Mam jeszcze QD shiny garage. Na FK 1000 normalnie po myciu można go stosować, bez przeszkód? Z samplerami w sumie fajna spraw FK widzę w puszcze 59g nawet, cos jeszcze polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidziak888 Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 HKowal, Przed woskowaniem użyj cleanera. Z Tym tylko że pod FK1000 Wymywamy cleaner Alkoholem Izopropylowym (w skrócie : IPA). Dlaczego? Bo Ten wosk lubi wyjałowioną powierzchnię. Ale możesz spróbować zastosować cleaner (Nie wymywać go)by zamaskować trochę niedoskonałości i poprawić look lakieru. Wtedy trzeba się liczyć z obniżoną trwałością wosku (coś za coś). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpp Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Ta puszeczka starczy ci na kilka smarowań całego auta. Są też małe słoiczki Dodo. SG MD (zapewne) tak jak piszesz, psikasz, rozcierasz po myciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HKowal Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Zobaczę jak po cleanerze będzie to wyglądać, jak rzeczywiście widac będzie różnicę, to zostawię, sprawdzę ile potrzyma na tym wosk. Następne woskowanie zrobię z wymyciem IPA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beznickux Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Najlepsza pasta do wypolerowania felg aluminiowych na lustro ? Cena nie gra roli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ariss Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Autosol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Mam kupioną glinkę, cleanera. Ściereczki, aplikatory itp. oczywiście dokupię. Mam jeszcze QD shiny garage. Na FK 1000 normalnie po myciu można go stosować, bez przeszkód?Z samplerami w sumie fajna spraw FK widzę w puszcze 59g nawet, cos jeszcze polecacie? Sample od dodo juice i bilt hamber autobalm jak chcesz bicka wyrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi