Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Czy standardowy twardy BP w krauss P7 jest ok do pracy czy lepiej kupic w zamian cos markowego typu flexipads?

Na twardym talerzu, rotacja ma większe tendencje do prowadzenia jeśli nie trzymasz maszyny idealnie równo. Tak samo na nierównościach będzie łatwiej uciekać.

Na grubszej piance typu Flexipads ap003, będzie stabilniej, szczególnie jeśli zaczynasz naukę polerowania.

:o

A to mnie się właśnie wydawało, że, zwłaszcza przy dużym talerzu, to pomaga przechylać maszynę delikatnie (czy też naciskać bardziej) na tę stronę talerza w którą strone akurat jedziemy (czyli większy nacisk na prawo przy ruchu w prawo) i wtedy maszyna jest bardziej posłuszna?

Rozmowa o talerzu 150 albo 180 :)

Oraz odpowiednia ilość kremu i nie ma dramatu...

pamiętam, że zawsze mi przeszkadzało, jak maszyna sama się prowadzi (a mam kilkuletnią przerwę w zabawach). no i zawsze podobał mi się ultramiękki BP od 3M :)

pojeżdżę tym z zestawu, jak mi nie podpasuje to zamówię miękki :)

dzięki!

Jak cienka powinna być warstwa wosku? Mowa o FK Hi Temp Paste Wax i nie wiem, czy wystarczająco jej zużyłem jak na jedno auto. Na każdej woskowanej partii był równomiernie rozprowadzony "film" wosku, więc chyba powinno być w porządku? Wcześniej miałem marketowy wosk, tam pucha była trzy razy większa od tego FK, a właściwie poszła na 3-4 razy...

Im cieniej tym lepiej :) wazne żebys nie ominął milimetra, a im mniej nadmiaru tym lepiej, bo mniej wosku się marnuje i łatwiej się dociera

Teraz mnie jeszcze dobiłeś, nakładałem wosk wieczorem a mam kiepskie oświetlenie i nie wszędzie widziałem czy wosk jest dobrze "rozsmarowany", więc nakładałem na czuja długo nacierając aż nie było żadnego skrzypienia ani oporów na powierzchni po IPA.

Jak myślisz, nałożyć jeszcze raz w miejscach, co do których nie jestem pewien (szczególnie dolne ranty drzwi i błotniki)?

PS. Czy któraś z marketowych NW typu K2, Autoland jest godna polecenia?

A ja wiem... Opłucz auto i zobacz czy równo zrzuca i kropelkuje, będzie wiadomo...

Co do NW to ja mam autolandu i na bocznych szybach i na tylnej siedzi już rok czasu, na przedniej szybie w miejscu pracy wycieraczek trzyma kolo 3-4 miesięcy a na szybie bez wycieraczek też kolo roku czasu

A ja wiem... Opłucz auto i zobacz czy równo zrzuca i kropelkuje, będzie wiadomo...

Co do NW to ja mam autolandu i na bocznych szybach i na tylnej siedzi już rok czasu, na przedniej szybie w miejscu pracy wycieraczek trzyma kolo 3-4 miesięcy a na szybie bez wycieraczek też kolo roku czasu

Nie masz problemów z NW na przedniej szybie? Czytałem, że podobno czasami może przeszkadzać, w sensie pióra wycieraczek nie będą dobrze odprowadzały wody, a sama wycieraczka przy mniejszych prędkościach może nie działać, więc tak źle i tak niedobrze.

Pytanie i dylemat: do sporadycznego doczyszczania newralgicznych miejsce a'la " podstopnica, podłoga przy pedałach, miejsca pod fotelami i szynami i inne miejsca gdzie ssawką jest ciężko dostać lepszy będzie zakup : tornadogun czy parownicy.

Mam na samochodzie resztki resztek fusso coat.

w arsenale mam megsa ultimate compound

megs ultimate polish

poorboys white diamont

IPA.

co i w jakiej kolejnosci zastosować przed położeniem king of gloss?

Mam na samochodzie resztki resztek fusso coat.

w arsenale mam megsa ultimate compound

megs ultimate polish

poorboys white diamont

IPA.

co i w jakiej kolejnosci zastosować przed położeniem king of gloss?

Ja bym użył Ultimate Polish, wymył IPĄ i na to KoGa. Według mnie z tej trójki Ultimate Polish jest najbliżej do cleanera, wymywałem cleaner pod KoGa z dobrym skutkiem więc według mnie powinno to działać ;)

Piotrek, dzięki.

dopytuje bo przy wczorajszych zakupach u kolegów w Jawczycach polecono mi Diamonda pod KOG z tego co mam.

tzn ogolnie tam kolega mówił, że diamond jest lekko ścierny i powinien byc spoko przed woskiem.

Piotrek, dzięki.

dopytuje bo przy wczorajszych zakupach u kolegów w Jawczycach polecono mi Diamonda pod KOG z tego co mam.

Mój błąd nie zapytałem co chcesz osiągnąć. Po zastosowaniu glaze ( White Diamond ) efekt wizualny pewnie będzie trochę lepszy, WD nie mam, ale odpowiednik do ciemnych ( BH ) sporo potrafi maskować, a z moich obserwacji woski od Softa lubią jałową powierzchnię. Ja bym nie potraktował BH/WD jako cleanera ale są różne "szkoły".

Siema. Mam pytanie, jakie kosmetyki, gąbki itp mi polecacie do mycia samochodu? Dodam tylko ze w sobotę odebrałem go po odświeżeniu lakieru z komory i lakier jest nówka. Chce zapobiec porysowaniu lakieru dlatego zwracam się do was z prośbą o pomoc :):):)

Po kolei każdą pastą cały samochód.

I tak musisz auto myć po cuttingu po finishu tak samo.

Niekiedy i po polishu tez trzeba umyć.Wszystko zależy od konkretnego przypadku,poza tym takie informacje są na forum..

Wystarczy nawet oglądać relacje bez czytania opisów i można się domyślić co i jak ma być robione i w jakiej kolejności :shock:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.