Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Panowie miał ktoś z was problemy z docieraniem Gyeon Cure ? Położyłem 2 warstwy Prime, po kilku godzinach Cure i powstały dziwne mazy .. Poprzednim razem aplikowałem Prime + Cure w identyczny sposób i nie miałem takiego problemu .. Nie wiem w jaki sposób mogę pozbyć się tych mazów (wyglądają jak chmury )

Opublikowano

Nie wiem czy coś na tym zdjęciu zobaczycie, ale nic lepszego nie mogłem ustrzelić telefonem. Chodzi o dziwne zacieki na dachu. Nie chciały zejść pod Achillesem ma DA. Wygląda jak zaschnięta piana czy coś w tym stylu, ale czy ona nie powinna zejść po cleanerze?

mMOHSE7.jpg?1

Opublikowano

Maciek1993, Cure jest dość ciężki w aplikacji jak na tego typu produkt.

Psikasz na mikrofibrę czy na lakier?

A chmury same zejdą po jakimś czasie :mrgreen:

Opublikowano

Chce kupić jakieś czarnidło do zewnętrznyczh czarnych plastików jak i ew. wewnętrznych i padło na KOCH CHEMIE PLAST STAR. Pytanie jest czy zmieniła się butelka? Widzę w sklepach i allegro dwie różne butelki: niebieska i biała. Ktoś mi wyjaśni o co chodzi? Która lepsza dla mnie? :)

• Moderator
Opublikowano

widmo82, to dokladnie ten sam produkt. Kolor butelki z tego co wiem nie ma znaczenia.

Opublikowano

dzięki krd za info.

Robie grubsze zakupy w jednym ze sklepów internetowych i chce dokupić magiczną gąbkę, niestety mają na stanie tylko MartinCox (jakiś wyrób z Chin -tak ocenia sprzedawca). Zakup specjalnie gabki w innym sklepie to mało ekonomiczne rozwiazanie ;/ Czy to spory syf i nie zastanawiać się??

• Moderator
Opublikowano

widmo82, a nie mozesz kupic magicznej gabki od Jana Niezbednego dostepnej w prawie kazdym markecie? :)

Albo nawet zaszalec i 3M w Rossmanie ;)

Opublikowano

Domol, magiczna gąbka, do czyszczenia, 2 szt.

5,99 zł

3M, magiczna gąbka, 2 szt. , 2 szt.

7,79 zł

Rossman :)

Drugie piwo dziś dostajesz :D A jak chcesz trzecie to napisz czy zauważalna jest różnica pomiędzy tymi gabkami jak i innymi producentami :)

• Moderator
Opublikowano

widmo82, uzywalem kilku roznych i roznic nie zauwazylem. Nawet jak jakies sa to mozna to uznac za aspekt pomijalny :)

Opublikowano

Pacjent: Subaru Forester, rok 1999.

Zadanie: szybkie odświeżenie lakieru, jednoetapowo.

Używam czystych, nowych, padów od flexi.

Plan był taki: odświeżyć auto za pomocą Scholl`a A15, niestety jest problem, a konkretnie hologramy, z którymi walczę już kilka godzin. Wjechałem A15 na pomarańczowym padzie flexi, efekt przyzwoity ale te holsy... W niewidocznym miejscu próbowałem jeszcze A15 na białym padzie, nawet głębsze rysy usunięte, ale hologramy identyczne jak po pomarańczu z A15. Do dyspozycji mam antiholograma, próbowałem na pomarańczowym i na żółtym padzie, niestety trudno doszukać się zadowalającego efektu (zarówno gdy chciałem je usunąć po białym padzie, jak i po pomarańczowym gdzie jechałem Schollem) Próbowałem Menzy SF4000 na żółtym padzie - znowu nic. No dosłownie jakieś jaja z tym lakierem.

Może zrezygnować z A15, i kombinować z PF2500 na pomarańczu i na wykończenie SF4000 na żółtym? Albo inna kombinacja z Antihologramem?

Podsumowując, najlepszy efekt daje A15 na białym padzie, bo nawet dwa przejazdy na pomarańczu nie dały takich efektów a pozostawiły takie same hologramy jak ich biały kolega. Tylko co zrobić z holsami?

Dosłownie próbowałem tylu kombinacji, że desperacja zaprowadziła mnie tutaj...

Opublikowano

No właśnie coś mi "śmierdzi" ten lakier. Używam Milwaukee AP 14-2 200E... Idę dalej kombinować, trochę ochłonąłem i zobaczę co z tego będzie :mrgreen:

EDIT 20min później:

Pomarańczowy flexi z A15, potem przejazd żółty flexi z A15. Efekt: gorszy bajzel niż był...

EDIT 2...

Antihologram na żółtym padzie flexi nie daje rady, chyba jestem w czarnej jaskini.

• Administrator
Opublikowano

Slovak, foresterow przerobilem wiele. roczniki i kolory różne. wszystkie pokonalem menzerna z padami nat. Nie zaznalem tych problemów o jakich piszecie

Opublikowano

Wszystko fajnie udało się usunąć z tego co było na lakierze, jedynie te hologramy które nie dają mi żyć. Arekkaz, jakie dokładnie pady proponujesz, bo czuję, że bez inwestycji w tym przypadku się nie obejdzie. Jak możesz wspomnieć też o pastach będę wdzięczny ;)

Opublikowano

Eidos71, dzięki, będę wdzięczny za konstruktywne porady, tak czy siak w niedzielę złożę zamówienie i zaopatrzę się w większą ilość różnorodnych padów, żeby nie liczyć tylko na to co oferuje flexi, bo jak widać niespodzianki w tej zabawie to norma. Jeśli ktoś ma jakieś własne doświadczenia w temacie to liczę na informację :)

Opublikowano

Słuchaj pasta A15 to jest lajtowy onestep więc nie wiem dla czego masz hologramy i nie wiem dla czego używasz takich twardych gąbek jak biały flex. Do takich past używa się miękkich padów najlepiej pomarańczowy Nat schol czy urban itp ścierność tej pasty jest bardzo mała. Weź menzernę 2500 lub 2100 potem SF 4500 na czrnym i powinno być cacy potem weź ipę i cliner i oczyść lakier.

Pozdrawiam

Marcin

Opublikowano

Kombinacja średni flex + A15 też holsy zostawiła, do tego mimo wszystko efekt usuwania rys był "średnio" zadowalający w porównaniu do tego co dane mi było oglądać z fotorelacji i filmów z udziałem A15. Stąd też może i głupi pomysł by sprawdzić jak zadziała pasta z białym padem i tak jak pisałem wcześniej - efekt lepszy, holsy takie same jak po średnim padzie z A15.

Wniosek, że muszę zainwestować w jakieś miękkie pady do finishu, wtedy to albo Antihilogram albo 4000 od Menzerny może dadzą rady. Kupię pewnie kilka, chociaż z dwóch firm dla testów, i tak się przydadzą. Zastanawiam się nad LC CSS (pomysł Eidos71), i padami NAT`a o których wspomina Arekkaz.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.