peterback Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 Na załączonym filmie dodaje stan lakieru. Na filmie tego nie widać ale autko ma sporo pojedynczych mikro rysek widocznych dopiero w mocnym świetle i nie są to swirle. Lakier oceniam 7/10 czy taki lakier nadaje się na pełna korektę czy tylko odświeżenie. Jeśli tak to jakich kombinacji użyć na maszynie DA. Liczę na wszelkie wskazówki dla lakieru metalicznego dwuwarstwowego metalicznego KTH szary thorium. https://www.youtube.com/watch?v=0UEB2AmkOfU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalk Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 Panowie, czy TENZI Mosquitos też matowi reflektory podczas aplikacji, bo moje trochę zmatowiały i nie wiem czy to od tego środka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel87 Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 Poszukuje butelek pet 100ml (gwint 24mm) z triggerem...może komuś rzuciły się w oko u któregoś z partnerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igor1906 Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 Kilka pytań co robić - jestem w trakcie korekty swojego wozu, całość przejechałem już FG400 - zostaje FF3000 lub SF4000 (to pytanie nr 1 - która? Zależy mi na lepszym finishu, wiem że SF4000 po FG500 daje rade, ale czy po FG400 również sobie poradzi? Korekta FG400 zrobiona sumiennie. Czy dodatkowy przejazd PF2500 przed SF4000 będzie lepszą opcją i będzie widoczna różinca?). Jutro rano auto do korekty na weekend podstawia mi znajomy - prace nad swoim muszę wstrzymać na kilka dni i auto wyprowadzić z garażu. Czy po tych kilku dniach postoju pod chmurką (pod zadaszeniem lecz bez ścian) auto muszę myć czy wystarczy przetrzeć IPA i kończyć prace? Dzięki z góry! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaxItCar Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Kilka pytań co robić - jestem w trakcie korekty swojego wozu, całość przejechałem już FG400 - zostaje FF3000 lub SF4000 (to pytanie nr 1 - która? Zależy mi na lepszym finishu, wiem że SF4000 po FG500 daje rade, ale czy po FG400 również sobie poradzi? Korekta FG400 zrobiona sumiennie. Czy dodatkowy przejazd PF2500 przed SF4000 będzie lepszą opcją i będzie widoczna różinca?).Jutro rano auto do korekty na weekend podstawia mi znajomy - prace nad swoim muszę wstrzymać na kilka dni i auto wyprowadzić z garażu. Czy po tych kilku dniach postoju pod chmurką (pod zadaszeniem lecz bez ścian) auto muszę myć czy wystarczy przetrzeć IPA i kończyć prace? Dzięki z góry! a jaka maszyna? czasami zdarza się, że po FG400 jest już całkiem ładnie, jednak efekt do uzyskania z Big Footem lub Flexem VRG jeśli masz FF3000 i SF4000 to zrób małą próbę na dwóch elementach. Obydwie pasty spełnią swoją rolę, FF3000 jak dla mnie lepiej się wypracowuje taka dwuetapowa korekta daje rady, jednak nie zawsze może spełnić oczekiwania więc wtedy metoda prób, odpowiedni dobór past i padów W moim przypadku gdy auto stoi pod wiatą i tak zauważam lekki bród a dokładniej kurz więc szybkie mycie bym na pewno zrobił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igor1906 Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 maszyna to poczciwy Graphite znany na forum zaatakuje więc chyba FF3000 i gdy nie będzie efektu przerzucę się na SF4000. Dokładnie, auto się kurzy więc wejdzie szybkie mycie. Dzięki wielkie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkr Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 igor1906, Nie sądzę abyś zauważył różnicę pomiędzy tymi pastami. Co innego pomiędzy Menzerna a Kochem Anti Holo. Tutaj koch wypada moim zdaniem lepiej i jest mniej tłusty. Zależnie od lakieru, czasami coś pomiędzy się przydaje np. fg2500. Osobiście w 80% nie potrzebuję używać polishu. Efekt po dwóch pastach w zupełności mnie zadowala Jak masz wszystkie pasty to wypróbuj na elemencie,tak będzie chyba najlepiej. Każdy lakier zachowuje się trochę inaczej pod względem obróbki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igor1906 Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 dzięki wkr, postaram się popróbować jak już ogarnę auto znajomego, na chwilę obecną 5h mycia! nigdy tak czarnej glinki nie widziałem.. Czyli lepszą opcją jest FG400 i Koch Anti Holo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkr Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 igor1906, Czy lepszą jeżeli chodzi o efekt końcowy ? Może minimalnie. Natomiast zdecydowanie lepiej się dociera resztki po Koch Anti holo. Poza tym wrażenie po nim jest takie jakby lakier był jałowy i skrzypiący, coś jak po Duragloss Squeky Clean. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hej_man Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Czy pianownice PA nalezy w jakis sposob plukac po skonczonej pracy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antek1987 Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Zastanawiam się nad wyborem miernika i nie wiem który wybrać... Myślę nad tymi: P-10 S-AL lub P-11 S-AL, który wybrać i czym się one różnią? Może ktoś ma i może polecić któryś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalk Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 viewtopic.php?f=20&t=1958 Poczytaj sobie ten temat, tam polecają P-10 S-AL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antek1987 Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Dzięki nie mogłem właśnie znaleźć tego tematu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kskej Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 hej_man, odkręć butelke (pozostawiając górną część w lancy) i przepuść trochę wody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrisAGC Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 1. W jakiej najniższej temperaturze można kłaść wosk? 2. Mam w swoich zasobach Megsa #16 i FK 1000. Co będzie lepszym wyborem na zimę? Dodam, iż do tej pory na aucie leży Megs + QD SG MD na przemian z BSD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaxItCar Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 1. W jakiej najniższej temperaturze można kłaść wosk?2. Mam w swoich zasobach Megsa #16 i FK 1000. Co będzie lepszym wyborem na zimę? Dodam, iż do tej pory na aucie leży Megs + QD SG MD na przemian z BSD. 1. najlepsze minimum +15st a najlepiej i więcej na razie pogoda już nie rozpieszcza ale dzwoniłem do Krecika i coś wspominał, że jeszcze powróci słoneczko 2. FK1000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter007i Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 1. Najwygodniej będzie Ci jak temp. osiągnie 15*C, jednak może być niżej byle wilgotność nie była wysoka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Future Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Do polerowania 1.5" rantu lepiej użyć kuli flexipads o średnicy 8 cm czy futra brayt o średnicy 7 cm ? Rant jest w niezłej kondycji, Meguiars Metal Polish da radę czy użyć innej pasty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu_FH500 Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Witam. Jestem posiadaczem Opla Astry J z 2010r. Zakupiłem SG Apple Dressing do pielęgnacji plastików. Moja deska rozdzielcza nie jest zniszczona, chodzi mi o to żeby utrzymać taki stan. Moje pytanie brzmi czy ktoś używał, czego mogę się spodziewać po tym produkcie i czy jest bezpieczny? Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franekfr Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Witam. Jestem posiadaczem Opla Astry J z 2010r. Zakupiłem SG Apple Dressing do pielęgnacji plastików. Moja deska rozdzielcza nie jest zniszczona, chodzi mi o to żeby utrzymać taki stan. Moje pytanie brzmi czy ktoś używał, czego mogę się spodziewać po tym produkcie i czy jest bezpieczny? Pzdr. No oczywiście ze bezpieczny, już druga butelka jest ze mną. Tylko pamiętaj żeby plastiki dobrze wyczyścić przy użyciu apc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreQu Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Witam. Jestem posiadaczem Opla Astry J z 2010r. Zakupiłem SG Apple Dressing do pielęgnacji plastików. Moja deska rozdzielcza nie jest zniszczona, chodzi mi o to żeby utrzymać taki stan. Moje pytanie brzmi czy ktoś używał, czego mogę się spodziewać po tym produkcie i czy jest bezpieczny? Pzdr. Wszystko ok, pierw dokładnie wyczyść środek za pomocą APC i aplikuj dressing. Jedyna wada którą u siebie zauważyłem to strasznie przyciąga kurz.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Hej, Zarejestrowałem się na Aliexpress. I co dalej Można w jakiś łatwy sposób zapłacić jak PayU na Allegro? Tylko drukowanymi poproszę bo mierny jestem w tych sprawach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilkok Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 W tej chwili najprościej jest płacić przez Przelewy 24. Metoda taka sama jak na PayU. Jak już kupisz przedmiot to będziesz miał do wyboru formę płatnośći. Płacisz w złotówkach a przelewy przewalutowują na USD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Bardzo dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoffmann Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 zima zbliża się coraz bardziej.. jaką szczotkę polecacie aby zgarniać śnieg z karoserii i szyb samochodu ? jakaś dobra skrobaczka do szyb która nie będzie ich uszkadzała? samochód garażowany na dworze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi