Dystrybutor e36ace Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2015 osobiście wolałbym 2
pabloo1033 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Wlewaliście może do wiadra z szamponem odrobinę aktywnej piany w celu lepszego pienienia. Będzie to miało jakiś negatywny wpływ na wosk?
Michael MSTP Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Ja bym bral Silk Dryer koszt 69,90 jednostronny ale dla mnie zdecydowanie lepszy niz Fluffy. Ostatnio jedno auto robilem Slik Dryerem a drugie bardzo dobrym recznikiem Soft Dryerem ktory byl u mnie liderem i nawet sie nie umywa do Silka. Czyli goraco polecam Gyeon Silk Dryer
haks Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Ja bym bral Silk Dryer koszt 69,90 jednostronny ale dla mnie zdecydowanie lepszy niz Fluffy. Ostatnio jedno auto robilem Slik Dryerem a drugie bardzo dobrym recznikiem Soft Dryerem ktory byl u mnie liderem i nawet sie nie umywa do Silka. Czyli goraco polecam Gyeon Silk Dryer No słyszałem że jest dobry To jeszcze się upewnię wolisz silka za 70 czy dwa fluffyeye za 66?
Michael MSTP Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Silka! Mam 2x fluffy ale praktycznie ich nie uzywam, na poczatek byly OK ale z czasem odkrylem ciekawsze rzeczy
haks Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Dziękuję, zamieniam na liście zakupowej.
sengin Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Mozecie polecic jakies dressingi ktory wyciagna mozliwie najwieksza glebie ciemno grafitowej deski rozdzielczej i jednoczesnie bedzie to mozliwie najwiekszy mat?
oldstarsgarage Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Witam, czym ugryźć klej pozostały po wygłuszeniu maski, znajduje się pod nim fabryczny lakier ale nie mogę sobie poradzić. Dodam tylko, że klej ma 25 lat - tyle co auto. Pozdrawiam.
jbiz Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2015 mozliwie najwieksza glebie................. i jednoczesnie bedzie to mozliwie najwiekszy mat? to chyba się wzajemnie wyklucza a swoją drogą jeśli mat to Gtechniq
Mic431 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Hej! Czym doczyścić brud w zakamarkach karoserii? Mam takie miejsce, że niczym nie mogę ruszyć, lakier jest aż czarnawy, ale brud schodzi pod paznokciem jak bardzo mocno się potrze. Podobny, jakby tłusty brud jest na szybie, w miejscu łączenia jej z uszczelką, oczywiście od zewnątrz. Prośba o pomoc, jakiś możliwie niedrogi specyfik, lub grupa produktów żeby wiedział czego szukać
Mic431 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Na pewno wystarczy? To lepsze niż szampon samochodowy?
Musialovsky Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Czy BSD i inne QD można używać do osuszania mokrego samochodu po bezdotyku? Czy musi być aplikowane na suchy lakier?
karacz Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Temat już kiedyś był wałkowany ale go odgrzeję.Mam Audi a6 c6 z 2007 r. z xenonami i jedna z lamp jest od góry troche matowa (tak jak by od słońca) później dodam fotkę. Chcę podejść do tego z papierem na mokro 1500-2000-2500 i pasta polerska i wykonczyć maszyną i zabezpieczyc woskiem. Ale gdzieś widziałem że jest jakiś lakier na reflektorach i ze lepiej zeby sie nie zabierac. Miał ktos do czynienia z tymi konkretnymi lampami w tym aucie bo nie chce eksperymentowac... Nikt nie pomoże? Ja robiłem taką czynność ale w a6 c5 rok temu ( papiery i pasta, bez zabezpieczenia) nic się nie działo złego, ale teraz znowu nalot nachodzi więc polecałbym jakiś filtr UV.
tegies Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Czy Shine Detailer Sonax-a można aplikować na samochód stojący niestety w słońcu? Przez noc przeleciało nad parkingiem blokowym jakieś stado z rozwolnieniem i niestety samochód zaatakowany, a wyjazd zaraz i na myjnię nie zdążę... edit: chyba nic z tego. "nie nakładać na rozgrzane powierzchnie". Może ktoś jednak próbował i nie występują jakieś objawy niepożądane (plamy, przyschnięcia)?
oldstarsgarage Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2015 edit: chyba nic z tego. "nie nakładać na rozgrzane powierzchnie". Może ktoś jednak próbował i nie występują jakieś objawy niepożądane (plamy, przyschnięcia)? Stosowałbym się do zaleceń, tym bardziej przy obecnym ciepełku
tegies Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Wyjechałem 'okupiony'. Wolałem faktycznie nie przeginać - o karoserię się oparzyć można. Jutro na myjnię podjadę albo w nocy wyjdę przetrzeć SONAXem
Procent Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Bsd nie jest raczej to usuwania guana.to jedz na myjke wieczorem.za dwa zl usuniesz wsio ostatnim programem
mbieniek Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Czy Shine Detailer Sonax-a można aplikować na samochód stojący niestety w słońcu?Przez noc przeleciało nad parkingiem blokowym jakieś stado z rozwolnieniem i niestety samochód zaatakowany, a wyjazd zaraz i na myjnię nie zdążę... edit: chyba nic z tego. "nie nakładać na rozgrzane powierzchnie". Może ktoś jednak próbował i nie występują jakieś objawy niepożądane (plamy, przyschnięcia)? Na przyszłość, wynosisz wiaderko z zimną wodą [może być z lodem] i ze dwie- trzy szmatki/mikrofibry które maczasz w zimnej wodzie i wykręcasz dokładnie. Po minucie masz zimny lakier a awaryjnie guano to bym i ajaxem pociskał
haks Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Na pewno wystarczy? To lepsze niż szampon samochodowy? Tak. Zrób roztwór 1:10. Psikasz, czekasz 5 minut, pędzelkujesz, spłukujesz. Jak nie pomoże, powtarzasz czynność. Jak za drugim razem nie pomoże to zrób roztwór 1:5 i powtórz znów dwa razy. Będzie Pan zadowolony Dodane po 5 minutach 58 sekundach: Mam na szybie mnóstwo waterspotów. Niefortunnie stanąłem przy zraszaczu u znajomych i bęc, nawet nie zauważyłem jak już woda wyschła. Whatever. Na lakier poszedł qd, gorzej z szybą przednią. Nie mogę tego "gówna" niczym dotrzeć. Megs i ocet 100% nie pomogły. No może ocet ciut zdjął kamienia, ale i tak zostało. Macie jakiś sposób (najlepiej domowy) by się tego pozbyć całkowicie?
micrus Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Czy po nałożeniu cleanera a przed aplikacją wosku czekacie chwilę żeby trochę odparował?
karambol Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Opierdzielam całe auto cleanerem i pózniej wosk od miejsca gdzie zaczolem cleanerem, najczesciej to maska lub dach
tegies Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Na przyszłość, wynosisz wiaderko z zimną wodą [może być z lodem] i ze dwie- trzy szmatki/mikrofibry które maczasz w zimnej wodzie i wykręcasz dokładnie. Po minucie masz zimny lakier a awaryjnie guano to bym i ajaxem pociskał Hehe... wyszedłem w nocy z dwoma butelkami. W jednej woda, w drugiej QD. Wodą kupy zmiękczyłem, starłem MF. Przeleciałem QD i jest git. Najlepsze były zjawy w oknach przyglądające się co robię w nocy przy samochodzie na osiedlowym parkingu.
smelbo Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Witam koledzy. Jestem w trakcie polerki i mam pytanko. To moja pierwsza praca z maszyną (rotacja). Jadę 3 menzernami (1,2,3). Efekt jest taki: Więcej nie chcę ciąć. Na razie po 8 godzinach zrobiłem dach i maskę. Coś tam jeszcze rysek zostało ale różnica i tak jest spora. I teraz nie wiem czy położyć coś na to przed coli 476 do podbicia wyglądu i zatuszowaniu tych pozostałości czy prosto na to coli? Na masce po korekcie przeleciałem IPA i położyłem coli, wygląda łądnie ale może da się coś jeszcze z tego wyciągnąć? Co byłoby dobrym wyborem? I żeby efekt też się utrzymał a coli nie zeszło po 3 myciach
Rekomendowane odpowiedzi