Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
ok, a zymol cleaner jak z zapachem ? bo by najbardziej pasował, mam do niego w dodatku conditioner

ciężko nazwać ;p przyjemny taki mydlany :)

Opublikowano
ok, a zymol cleaner jak z zapachem ? bo by najbardziej pasował, mam do niego w dodatku conditioner

Zapach cleanera i conditionera zawiera tą samą nutę.

Opublikowano

Czy może ktoś polecić szampon do matowego lakieru? I ewentualnie jakiś wosk? Będę wdzięczny :) Pozdrawiam

Opublikowano

Szampon - Chemical Guys jest ok, ładnie pachnie, dobrze się pieni i nieźle spłukuje ;)

wosk - bardzo dobry jest wosk BMW do matowych lakierów, ale to albo płacisz 180$ albo polujesz u nas, ja kupiłem nowy za 150zł :D

Opublikowano

Panowie na takie hologramy i koliste rysy, megsowy UC czy antyhologram z kocha? i jakim padem mam czerwony i żółty z royala. jaka kombinacja najlepsza zależy mi na usunięciu hologramów i jak zejdzie trochę grubszych rysek to źle nie będzie. auto było lakierowane ze 2 miesiące temu.

foto:

mDiX21b.jpg

GmDgc0H.jpg

Opublikowano

Dorobiłem się w końcu podjazdu do garażu a co za tym idzie kostki betonowej... czy Magi Foam Blue może zafarbować kostkę? Ktoś robił jakieś testy?

Opublikowano

kamil19883 spróbuj DJ Lime Prime PLUS - rewelka jeśli chodzi o usuwanie hologramów

mam pytanie - czy moge zrobić lampy przód/tył cleanerem DJ Microprime ? kiedyś robiłem na starszym auxcie i były niezłe efekty nie wiem jak z lampami w nowych autach

Opublikowano
Zwykłym strumieniem piany nie stworzysz. Albo strzał z myjki, albo napełnianie wiadra pod dużym ciśnieniem natryskiem jak ze słuchawki prysznicowej.

I tu się nie zgodzę, lwia część szamponów, które mam wytwarza taką pianę przy nalewaniu wody z kranu, że nie trzeba dobijać myjką. Ostatnio tak miałem z ADBL, Nanolexem czy Britemaxem.

Ja wlewam wodę z kranu, więc ta leci w jedno miejsce, owszem piana jest na powierzchni, dość obfita,ale nie uzyskuję wiadra z praktycznie samą pianą. Dopiero, gdy strzelę myjką, to mam pianę praktycznie na całe wiadro. ;) U Ciebie @krd jak to wygląda?

• Moderator
Opublikowano

/miodu/, jak nie zapomnę to przy najbliższym myciu strzelę fotkę :)

Opublikowano

Dobra. Każdy po prostu chce osiągnąć co innego. Na dodatek woda wpływa na otrzymany rezultat. :) Jak napisałem, u mnie sprawdza się albo strzał z myjki, albo natrysk typu shower.

Opublikowano

Temat już kiedyś był wałkowany ale go odgrzeję.

Mam Audi a6 c6 z 2007 r. z xenonami i jedna z lamp jest od góry troche matowa (tak jak by od słońca) później dodam fotkę.

Chcę podejść do tego z papierem na mokro 1500-2000-2500 i pasta polerska i wykonczyć maszyną i zabezpieczyc woskiem.

Ale gdzieś widziałem że jest jakiś lakier na reflektorach i ze lepiej zeby sie nie zabierac.

Miał ktos do czynienia z tymi konkretnymi lampami w tym aucie bo nie chce eksperymentowac...

Opublikowano

Jaki Pad polecacie w rozmiarze 135mm do pasty Scholl S3 Gold Edition myślałem nad SCHOLL SPIDER-Sandwich Nada się czy uderzać w co innego ???

Opublikowano
Temat już kiedyś był wałkowany ale go odgrzeję.

Mam Audi a6 c6 z 2007 r. z xenonami i jedna z lamp jest od góry troche matowa (tak jak by od słońca) później dodam fotkę.

Chcę podejść do tego z papierem na mokro 1500-2000-2500 i pasta polerska i wykonczyć maszyną i zabezpieczyc woskiem.

Ale gdzieś widziałem że jest jakiś lakier na reflektorach i ze lepiej zeby sie nie zabierac.

Miał ktos do czynienia z tymi konkretnymi lampami w tym aucie bo nie chce eksperymentowac...

Nikt nie pomoże?

Opublikowano
Czy jest sens kłaść ex-p po cherry glaze?? Zależy mi na dłuższej ochronie.

Tak. ''zamknie'' cherry, który dzięki temu powinien spłynąć później ;)

Opublikowano

Jaka kombinacje pad/pasta polecicie dla DA o skoku 8mm, aby uzyskać maksymalne cięcie, mam fg400, najmocniejsza 3m, pad z MF FLEXIPADS (ale to totalna lipa) oraz dwa białe pady cutting Royal pads jeden dla DA i jeden standard.

Myślę nad futrem, jest sens?

Rotację kupie ale dopiero za miesiąc. Wiec musze zmęczyć teraz jakoś na DA stary lakier na 15 letniej Octavii

Wysłano z mojego G4S

Opublikowano

Ja ostatnio uzywalem futra na DA i bylo bardzo ok. Microfibre mialem zapchana i wzielem awaryjnie futro. Gdzies widzialem ,ze futro nie nadaje sie pod DA a musze powiedziec ,ze super sie sprawdzilo. Mam futro Wet Wet look i goraco je polecam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.