Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Krótkie pytanie:

Auto umyte ze sztuka, wyglinkowane, przejechane całe Dg squeaky Clean, wypracowane, przetarte fibra, na to wosk Fusso Coat.

Wczoraj gdzieś w jakimś wątku przeczytałem, że ktoś po DG SQ jechał IPA całe auto, Czy tak powinno się robić, czy jest sens skoro cleaner czyści idealnie pod wosk? W jakim przypadku dłużej poleży Fusso Coat?

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
@mbieniek

Kupiłeś coś innego juz? Jeśli tak, to oczywiście pochwal się (:

Wysłano z mojego G4S

Niestety nie mogłem nagrać na czyste auto, odbierałem kogoś z lotniska = 120km w przelotnych opadach. Koło nie robione

:-]

Opublikowano
Miał ktoś kontakt z Turtle Wax serią Perfect Finish ??

Kolega ma wosk i cleaner. Siedzieliśmy przy jego Fordzie i oglądaliśmy co mu polecili w sklepie z kosmetykami :lol:

Sprawdzałem pastę pachnie mocno chemicznie coś jak biały korek 3M. Działania nie znam ale konsystencja jest gładka, jak mój cleaner Mothers.

Sealant nieszczególny. Żadnego podniecającego zapachu. Kolor biały.

Jak chcesz, mogę je wytrzasnąć i wypróbować dokładniej??

Ogólnie nie kupiłbym dla siebie.

Jesli by Ci się chciało to z ciekawości chetnie bym zobaczył ile to warte wiec jak masz wolny panel w aucie to może wrzucisz to na miesiąc i zobaczysz ? :P

Opublikowano

wybieram swoj pierwszy wosk , i zastanawiam sie nad KOGiem lub niebieskim nattysem . kolor to ciemna butelkowa zielen , za KOGiem przemawia ze jest go troch wiecej, co byscie wybrali na moim miejscu ?

Opublikowano
wybieram swoj pierwszy wosk , i zastanawiam sie nad KOGiem lub niebieskim nattysem . kolor to ciemna butelkowa zielen , za KOGiem przemawia ze jest go troch wiecej, co byscie wybrali na moim miejscu ?

To dwa różne woski. Natty's jest naturalny, KoG to "pasta do butów " . Różnice w wyglądzie na lakierze w dobrym stanie raczej pomijalne.KoG bedzie trochę trwalszy, Natty's ma ładniejszy zapach. Ja bym wybrał KoGa. ;)

Opublikowano
Krótkie pytanie:

Auto umyte ze sztuka, wyglinkowane, przejechane całe Dg squeaky Clean, wypracowane, przetarte fibra, na to wosk Fusso Coat.

Wczoraj gdzieś w jakimś wątku przeczytałem, że ktoś po DG SQ jechał IPA całe auto, Czy tak powinno się robić, czy jest sens skoro cleaner czyści idealnie pod wosk? W jakim przypadku dłużej poleży Fusso Coat?

Hej, to ja przetarłem ipą lakier.

Nie, nie trzeba tak robić, jednak ja zdecydowałem się na przetarcie ze względu na to, że jakoś wg. mnie syntetyk lepiej leży na jałowej powierzchni. Jednak DG to tak świetny cleaner, że śmiało możesz kłaść Fusso na niego.

Opublikowano

To dwa różne woski. Natty's jest naturalny, KoG to "pasta do butów " . Różnice w wyglądzie na lakierze w dobrym stanie raczej pomijalne.KoG bedzie trochę trwalszy, Natty's ma ładniejszy zapach. Ja bym wybrał KoGa. ;)

a na lakierze po np. SRP ?

Opublikowano

Ja równiez z KoG'a jestem bardzo zadowolony. Wczesniej miałem Natty'sa i pomimo, że sa to dwa inne woski lepiej przypasował mi KoG :)

Opublikowano

Jaką ilość APC dodajecie do pianownicy PA na gotowy roztwór 500ml? Chodzi mi o dobry efekt po pianie na brudne auto, które nie jest zabezpieczone żadnym woskiem.

Opublikowano

Jak kumpel dzisiaj stwierdził po nałożeniu "King of Kurz" - mnie nie zachwycił w odróżnieniu od fusso, bo wygląd wcale nie nie lepszy, a i przy wielu innych niewiele droższych woskach nie ma czego szukać wyglądem, za to kurz przyciąga jak magnes.

Opublikowano

@haks niedługo będę robił właśnie taki test, wiec będzie okazja przekonać się jak jest naprawdę. np 476s lepiej siedzi na kombinacji cleaner ipa wosk, w którymś teście na forum wyszło właśnie coś takiego

Wysłano z mojego G4S

Opublikowano

Hammerite prosto na rdze - używał ktoś ? Mam zamiar pomalować tym swoje stare wahacze, które będę zakładał a mają nalot rdzawy punktowy. Nie chce szlifować do metalu (chyba ze trzeba bedzie) . Stosował ktoś i zdaje to egzamin czy jechać do gołego ?

Opublikowano

Ja mam u siebie na zaciskach i wzmocnieniu pod zderzakiem i miejscach gdzie był jakiś nalot na podłodze. Wszystko wyszlifowane tylko z luźnej rdzy(wyjątek to podłoga gdzie był tak delikatny nalot ze zrobiłem do żywego) i trzyma jak głupie... Trzeba sporo siły żeby w ogóle porysowac lub zadrzec hammerite... W dodatku lepiej się trzyma na lekkiej rdzy niż na gołym metalu

Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ile czasu odczekać aby móc usunąc hologramy z świeżo lakierowanego elementu ? lakiernik oczywiście na koniec zrobił "polerke" i jest masa hologramów, wiem że na świezym lakierze nie powinno sie nic dzialać. Przemyć element IPA czy dokładnie umyć i wystarczy ?

Opublikowano

Pewnie się zwiększy pienność roztworu. Dziwne, bo gdy używałem wersji szamponu przed jego wycofaniem, to 30ml dawało dobry poślizg, pianę i zapach. Używasz cieplej wody, robisz strzała z myjki do wiada,aby wytworzyć pianę? :o

Opublikowano

Też kupiłem nowe Rise & Shine i przy 30 ml na 9 litrów wody szału nie ma, mimo strzelania myjką. Zawiedziony jestem, że z fajnego zmieniłem na gorsze, a miało być tak pięknie;)

Haks, a jak u Ciebie wygląda mycie nim - ma tendencje do zostawiania zacieków?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.