Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

GreQu, ja malowałem całą kierownicę farbą do skór.Efekt był około roku-równomierny kolor.Samochód sprzedałem a kierownica dalej była ok bo kupił go mój znajomy.Krem pomoże doraźnie więc albo malowanie albo obszyć na nowo -granice 150 zł

Opublikowano

Jak najbardziej, robiłem już taką kanapke na srebrnym lakierze i efekty były bardzo przyjemne dla oka ;)

Opublikowano

Poszukuję płynu do bieżącej pielęgnacji szyb radzącego sobie z takimi kropeczkami widzianymi tylko pod słońce (sok z drzewa?). Używanie glinki i Autoglym CGP co miesiąc jest upierdliwe :)

Opublikowano

pyt.1

Cleaner -> PB BH -> wosk AngelWax GUARDIAN

Taka kanapka ma sens? Czy podarować sobie PB BH ?

pyt2.

CP Reload rozrabiać czy nie ?

Opublikowano

Z mojego doświadczenia z Body i Dark Angel to imo pod angelwaxa BH niepotrzebny, nic nie wnosi.

Opublikowano

Jutro zabieram się za swoją pierwszą pracę z maszyną (rotacja) i mam pytanie, pewnie proste ale nie umiem znaleźć odpowiedzi... Gdy pracuję na jakiejś części karoserii np. masce to oklejam się taśmą aby pracować na mniejszych powierzchniach, ok. Ale mam przelecieć najpierw całą maskę np. Menzerną 400 a następnie kolejną pastą, czy wykańczać od a do z fragment? Dzięki!

Opublikowano
Poszukuję płynu do bieżącej pielęgnacji szyb radzącego sobie z takimi kropeczkami widzianymi tylko pod słońce (sok z drzewa?). Używanie glinki i Autoglym CGP co miesiąc jest upierdliwe :)

To używaj samej glinki a po niej myj szybę.

Ja tych soków z drzew pozbywam się gładką fibrą do szyb i megsem GCC albo Allegrini, ale mam G1 na szybie, o ile ma to wpływ na "usuwalność" ;)

pyt2.

CP Reload rozrabiać czy nie ?

Nie

Opublikowano

8szymon8, robisz najpierw pastą tnącą całe auto myjesz ipa itp i dopiero następna pasta

Opublikowano

To używaj samej glinki a po niej myj szybę.

Ja tych soków z drzew pozbywam się gładką fibrą do szyb i megsem GCC albo Allegrini, ale mam G1 na szybie, o ile ma to wpływ na "usuwalność" ;)

Ja na szybie mam rain-x, sama glinka go nie usunie? Do tej pory zawsze AG CGP - Glinka - CGP - ipa - rainx, dlatego szukam jakiegoś płynu ktory sobie z tym poradzi bez tamtych zabiegów.

Opublikowano
8szymon8, robisz najpierw pastą tnącą całe auto myjesz ipa itp i dopiero następna pasta

Dziękuję! :good:

Opublikowano

8szymon8, nie wyklejaj fragmentów do polerowania, bo będziesz miał problem z usunięciem "schodków" jeśli to Twój pierwszy raz. Maskę podziel sobie "w głowie", a oklej tylko np. dysze spryskiwaczy, ranty błotników, mocniejsze przetłoczenia itp. Tniesz padem do taśmy tylko jesli chcesz zrobić 50/50. Powodzenia :good:

Opublikowano

Mam pytanko , w którym punkcie po 3 etapowej korekcie lakieru należy wymyć samochód po 1 stepie czy 2 i dlaczego ? używając past meznerma

Opublikowano

Przymierzam się do odświeżenia auta. Czasu mam niewiele bo ok 10h. Mam maszynę DA Krauss DB 5800, pastę Menzerna 400 i 2500 + Koch Antichologram. Chciałem zrobić tzw. one step i poradzono mi żebym na padł nakładał po 3 "ziarna" 400 i 2 "ziarna" 2500. Czy taka kombinacja połączenia past do one step'u się nada? Zależy mi na ściągnięciu delikatnyh rys i minimalnego odświeżenia lakieru.

Do dyspozycji mam pady Royal Pads:

2 czerwone - soft polishing

1 żółty - medium

2 białe - hard

Opublikowano

Treys, po cięciu i polishingu, bo po tych etapach kurzy się i brudzi najbardziej. Finishing/finesing to już czysta robota.

Opublikowano
Treys, po cięciu i polishingu, bo po tych etapach kurzy się i brudzi najbardziej. Finishing/finesing to już czysta robota.

no cięcie robi bałagan jak cholera :/ a jak sprawa wygląda z cięciem i polishem na 1 elemencie jedziecie cały samochód pierw cięciem a później polish > mycie > finish ?

• Moderator
Opublikowano

Treys, to zależy jakim czasem dysponujesz. Ja kiedyś robiłem swoje auto po jednym - dwóch elementach co weekend. Wtedy jechałem po kolei wszystkie etapy.

Ale jak masz dużo czasu to najpierw tniesz całe auto, później polerujesz i na koniec robisz finisz po całości.

Opublikowano

Kupiłem Valetpro heavy duty carpet cleaner do tapicerki w sprayu. Czy on tak samo jest rozcieńczalny jak ten z butelki? Czy ten jest od razu do użycia?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.