lukasz87 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2015 Panowie, czy butelka 250 ml Manzerny Jak najbardziej Ci wystarczy :)jak się postarasz powinna ćwiartka zostać na dnie
Pajko Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2015 Panowie, czy butelka 250 ml Manzerny starczy na korektę samochodu wielkości Skody Fabii Kombi? Wystarczy ci na 5 takich Fabii
bienek Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2015 Czemu wszyscy z uporem maniaka piszą mAnzerna?? Przecież to jest mEnzerna!! Poza tym pytanie jest bez sensu.. Bo pasty tnącej się zużywa o wiele więcej niż finishowej więc skąd wiadomo jaką masz na myśli??
Musialovsky Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2015 Jak zapatrujecie się na sposób zabezpieczenia lakieru - warstwa sealantu + cienka warstwa wosku naturalnego dla poprawienia wyglądu? Czy taka metoda ma sens? Jak wygladą trwałość wosku naturalnego leżącego na syntetycznym? Oczywiście zakładając, że stosujemy cleaner -> glaze -> woski.
Yachu Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2015 Czemu wszyscy z uporem maniaka piszą mAnzerna?? Przecież to jest mEnzerna!! Poza tym pytanie jest bez sensu.. Bo pasty tnącej się zużywa o wiele więcej niż finishowej więc skąd wiadomo jaką masz na myśli?? Racja. Menzerna - mój błąd. W takim razie moje pytanie teraz brzmi inaczej - Czy wystarczy mi każdej pasty na 3 etapową korektę? Czy tnącej będzie za mało?
booohal Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2015 W takim razie moje pytanie teraz brzmi inaczej - Czy wystarczy mi każdej pasty na 3 etapową korektę? Czy tnącej będzie za mało? Cuttingu zostanie Ci najmniej ale spokojnie starczy. Tzn. jeżeli wszystko będziesz robił mniej więcej zgodnie ze sztuką
Procent Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2015 Ponawiam pytanie... czy K2 Roton można aplikować na lakier??
kita33 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2015 Ponawiam pytanie... czy K2 Roton można aplikować na lakier?? Skoro aplikujesz go na felgi to tak samo można go dać na karoserie
dawid.zu Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2015 Nałożyłem Opti Seal oczywiście na skromną aplikację zostawił jakieś mazy i nadmiar widocznie bylo go za dużo. Po jakim czasie mogę przeleciec fibrą te mazy?
double-bart Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2015 testował już ktoś nowy cleaner od SG?
dawid.zu Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2015 Dzisiaj dopiero sie pojawił w sklepach chyba ze dopiero ja dzisiaj zauważyłem. Cena fajna ciekawe jaki efekt
KapitanSnuja Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2015 Tajny ten cleaner SG, też mi się rzucił na allegro w oczy, chyba nawet dwie wersje są, ale na ich oficjalnej stronie nie znalazłem żadnego info.
double-bart Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2015 na oficjalnej stronie są cena też zachęcająca
mateuszk Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2015 1.W jakim położeniu przechowywać mało używaną maszynę ? Na boku, na plecach, na brzuchu - bez różnicy ? 2.Planuję dokupić rotację do DA, czy jeśli maszyna jest używana sporadycznie wpływa to na jej żywotność ? Nie chciałbym sprzedawać po wykonanej robocie ani DA ani rotacji a po zrobieniu korekty żadko będę po nie sięgał. 3.Czy powinienem co jakiś czas przeprowadzić jakieś smarowanie elementów w maszynie Krauss DB DA oraz planowany Krauss P7 ? Dzięki za odpowiedzi.
/miodu/ Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2015 Jest wersja lekko ścierna i "pure".
zegarek Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2015 1.W jakim położeniu przechowywać mało używaną maszynę ? Na boku, na plecach, na brzuchu - bez różnicy ? Tak, aby nie ugniatał się talerz mocujący 2.Planuję dokupić rotację do DA, czy jeśli maszyna jest używana sporadycznie wpływa to na jej żywotność ? Nie chciałbym sprzedawać po wykonanej robocie ani DA ani rotacji a po zrobieniu korekty żadko będę po nie sięgał. Jeśli nie będzie leżała w wilgotnym miejscu, to nie ma znaczenia 3.Czy powinienem co jakiś czas przeprowadzić jakieś smarowanie elementów w maszynie Krauss DB DA oraz planowany Krauss P7 ? Nie ma takich miejsc.
mateuszk Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zegarek dzięki za odpowiedź. Zadałem pytania 1 i 2 ponieważ z mojego Kraussa DB gdy leżał na boku wypłnęło parę kropel smaru i zastanawiałem się dlaczego tak sie stało . Maszyna działa tak samo jak wcześniej, leży w mieszkaniu w szafie. Wiglotność około 77%. Wcześniej nikt mi nie odpowiedział na to pytanie.
KapitanSnuja Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 Panowie, robi ktos prewash z Red Devila? 1:10 plus piana aktywna nie narobi biedy?
Administrator AreK Opublikowano 20 Czerwca 2015 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 KapitanSnuja, nie mieszaj piany z devilem bo to Ci nic nie da. SG wypowiadali się w tym temacie i odradzali.
lukasz87 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 Poważnie mówicie ?? Ja czasami robię właśnie takie combo np Red Devil 100ml Blink 100ml i jeszcze Nielsen Cyclone 100mi ;> Czemu miało by to nie mieć sensu ?? Jedyne co zauważyłem to to ,że piana połączona z devilem jest znacznie gorsza. Jednakże piana połączona z nielsen cyclone jest świetna i jeszcze gęstsza niż sama piana.
szczupak Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 Panowie, szybkie pytanie - jaki tar&glue remover? Forum śledzę pobieżnie, kojarzę, że takie środki się przydają, ale jedne są mocne i raczej punktowe, inne bardziej jako prewash - o coś takiego mi chodzi. Mój samochód tego nie potrzebuje, ale chcę zrobić inny samochód, który nigdy nie widział glinki ani twardego wosku i jest cały w mały kropkach smoły. Co polecacie?
Procent Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 Ja polecam Shiny Garage tar& glue
Arkadio_Gdansk Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2015 Ja polecam Shiny Garage tar& glue x2 daje rade.
Rekomendowane odpowiedzi