Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
Panowie, czy butelka 250 ml Manzerny starczy na korektę samochodu wielkości Skody Fabii Kombi?

Wystarczy ci na 5 takich Fabii

Opublikowano

Czemu wszyscy z uporem maniaka piszą mAnzerna?? Przecież to jest mEnzerna!!

Poza tym pytanie jest bez sensu.. Bo pasty tnącej się zużywa o wiele więcej niż finishowej więc skąd wiadomo jaką masz na myśli??

Opublikowano

Jak zapatrujecie się na sposób zabezpieczenia lakieru - warstwa sealantu + cienka warstwa wosku naturalnego dla poprawienia wyglądu? Czy taka metoda ma sens? Jak wygladą trwałość wosku naturalnego leżącego na syntetycznym?

Oczywiście zakładając, że stosujemy cleaner -> glaze -> woski.

Opublikowano
Czemu wszyscy z uporem maniaka piszą mAnzerna?? Przecież to jest mEnzerna!!

Poza tym pytanie jest bez sensu.. Bo pasty tnącej się zużywa o wiele więcej niż finishowej więc skąd wiadomo jaką masz na myśli??

Racja. Menzerna - mój błąd.

W takim razie moje pytanie teraz brzmi inaczej - Czy wystarczy mi każdej pasty na 3 etapową korektę? Czy tnącej będzie za mało?

Opublikowano
W takim razie moje pytanie teraz brzmi inaczej - Czy wystarczy mi każdej pasty na 3 etapową korektę? Czy tnącej będzie za mało?

Cuttingu zostanie Ci najmniej ale spokojnie starczy. Tzn. jeżeli wszystko będziesz robił mniej więcej zgodnie ze sztuką ;)

Opublikowano
Ponawiam pytanie... czy K2 Roton można aplikować na lakier??

Skoro aplikujesz go na felgi to tak samo można go dać na karoserie

Opublikowano

Nałożyłem Opti Seal oczywiście na skromną aplikację zostawił jakieś mazy i nadmiar widocznie bylo go za dużo. Po jakim czasie mogę przeleciec fibrą te mazy?

Opublikowano

Tajny ten cleaner SG, też mi się rzucił na allegro w oczy, chyba nawet dwie wersje są, ale na ich oficjalnej stronie nie znalazłem żadnego info.

Opublikowano

1.W jakim położeniu przechowywać mało używaną maszynę ? Na boku, na plecach, na brzuchu - bez różnicy ?

2.Planuję dokupić rotację do DA, czy jeśli maszyna jest używana sporadycznie wpływa to na jej żywotność ? Nie chciałbym sprzedawać po wykonanej robocie ani DA ani rotacji a po zrobieniu korekty żadko będę po nie sięgał.

3.Czy powinienem co jakiś czas przeprowadzić jakieś smarowanie elementów w maszynie Krauss DB DA oraz planowany Krauss P7 ?

Dzięki za odpowiedzi.

Opublikowano
1.W jakim położeniu przechowywać mało używaną maszynę ? Na boku, na plecach, na brzuchu - bez różnicy ?

Tak, aby nie ugniatał się talerz mocujący

2.Planuję dokupić rotację do DA, czy jeśli maszyna jest używana sporadycznie wpływa to na jej żywotność ? Nie chciałbym sprzedawać po wykonanej robocie ani DA ani rotacji a po zrobieniu korekty żadko będę po nie sięgał.

Jeśli nie będzie leżała w wilgotnym miejscu, to nie ma znaczenia

3.Czy powinienem co jakiś czas przeprowadzić jakieś smarowanie elementów w maszynie Krauss DB DA oraz planowany Krauss P7 ?

Nie ma takich miejsc.

Opublikowano

Zegarek dzięki za odpowiedź. Zadałem pytania 1 i 2 ponieważ z mojego Kraussa DB gdy leżał na boku wypłnęło parę kropel smaru i zastanawiałem się dlaczego tak sie stało :dontknow: . Maszyna działa tak samo jak wcześniej, leży w mieszkaniu w szafie. Wiglotność około 77%. Wcześniej nikt mi nie odpowiedział na to pytanie.

• Administrator
Opublikowano

KapitanSnuja, nie mieszaj piany z devilem bo to Ci nic nie da.

SG wypowiadali się w tym temacie i odradzali.

Opublikowano

Poważnie mówicie ??

Ja czasami robię właśnie takie combo np Red Devil 100ml Blink 100ml i jeszcze Nielsen Cyclone 100mi ;> Czemu miało by to nie mieć sensu ??

Jedyne co zauważyłem to to ,że piana połączona z devilem jest znacznie gorsza.

Jednakże piana połączona z nielsen cyclone jest świetna i jeszcze gęstsza niż sama piana.

Opublikowano

Panowie, szybkie pytanie - jaki tar&glue remover?

Forum śledzę pobieżnie, kojarzę, że takie środki się przydają, ale jedne są mocne i raczej punktowe, inne bardziej jako prewash - o coś takiego mi chodzi.

Mój samochód tego nie potrzebuje, ale chcę zrobić inny samochód, który nigdy nie widział glinki ani twardego wosku i jest cały w mały kropkach smoły. Co polecacie?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.