Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

czy ktoś może polecić firmę, która usunie wgniecenia z karoserii ? Najlepiej z woj mazowieckiego, może być Warszawa, ktoś pisał o starszym panie spod Warszawy ale nie mogę znaleźć posta

Opublikowano

Potrzebuję naturalny, twardy, w dużej puszce, letni wosk na kolor jasny niebieski metalik. Pytam tutaj bo składam zamówienie a zwykle czytałem o woskach na ciemny lakier. Jeśli mogę to proszę o szybką pomoc

Opublikowano

Nałożyłem Zymola Carbon na HDC pierwszy raz. Po spolerowaniu wosku przeleciałem jeszcze auto fibrą, potem przez cały tydzień auto stało w garażu, teraz widzę że efekt nie powala,delikatne smugi si pojawiły, jakas mgiełka mimo że jej nie było, chyba wosk mi się wypocił przez ten czas i go nie spolerowałem ponownie. Co teraz robić, przelecieć auto qd, smyrać fibrami do ? Chciałem nałożyć drugą warstwę, ale najwidoczniej popsułem już tą pierwszą.. :P

Opublikowano

Arni, chyba się po prostu spocił, tak jak piszesz, bo zakładem, że go dobrze dotarłeś ;) Jeśli auto jest przykurzone, to po prostu umyj go i przeleć jakimś QD. Jeśli auto jest zakurzone w minimalnym stopniu to QD w trochę większej ilości i jazda :D

Opublikowano
chyba wosk mi się wypocił przez ten czas i go nie spolerowałem ponownie

Dokładnie - wypocił Ci się wosk. Wystarczy przepolerować jeszcze raz samymi fibrami. QD też nie zaszkodzi :)

karambol, widocznie u Ciebie nie było warunków żeby się wypocił. Wszystkie Zymole pocą się, jeśli jest wysoka temperatura+niska wilgotność.

Opublikowano

Dzięki. Umycie niewiele pomogło, ale chyba ustepuje to pod fibrą. Potrkatuję go dobrymi fibrami i QD, bardzo dokładnie polerując.

...ale kropelki i uciekanie wody klasa! :good:

Opublikowano

polecicie coś do mycia "zapowłokowanych" felg aluminiowych? :D miałem VP billbery ale się skończył i już trochę znudził ;) szukam koncentratu, ładnie pachnącego i dobrze pieniącego się :)

Opublikowano

grabek246, to może Angelwax Billbery :kox: Trudno mi powiedzieć czy się pieni, ale spełnia swoje zadanie. Poza tym do powłoki to wystarczy szampon, przynajmniej u mnie na "Gejonie" ;)

Opublikowano

Który PNS lepszy, bo czytałem kiedyś gdzieś, że były dwie wersje produktu. Czy te podane poniżej to tylko różne etykiety?

[mod=piotr13]Przypominam o zakazie umieszczania linków do aukcji :acute:[/mod]

Wysłano z mojego G4S

Opublikowano

Panowie może głupie pytanie a ile fibr schodzi wam na korektę auta klasy Golf/Astra? Powoli zbieram graty aby zrobić u siebie i nie wiem ile będzie potrzebne i jakie fibry będą jakościowo dobre do tego.

Opublikowano

Mi schodzi 5 kompletów po dwie fibry (do pasty i do ipy). Nie liczę szyb (dwie), opony (jedna), felgi (jedna), wnętrze (dwie) i różne prace (dwie).

Łącznie mam 41 mikrofibr i czasami potrafią pójść wszystkie :kox:

Opublikowano
Łącznie mam 41 mikrofibr i czasami potrafią pójść wszystkie :kox:

:shock::shock::shock:

Ja mam może z 10 i nie zawsze wszystkie wykorzystuję...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.