Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

QD ponadto pomaga utrzymać wosk dłużej na lakierze. po myciu usuwa waterspoty itp

Opublikowano

Ponad 20 letni akryl - granatowy, caly w "pajaczkach". Kumpel chce zeby doprowadzic to do sensownego stanu. Ale jest problem bo lakieru jest juz tak niewiele ze strach cokolwiek ciac, miejscami poprzecierane do bialego.

Zaproponowalem zeby zapychac i na to wosk. i teraz pytanie czym?

Megs UC- wiem ze ladnie zapcha ale czy nie przytnie?

Pro polish 2 i na to 2 warstwy BH??

Czy moze wisienka albo SRP?

czy jeszcze cos innego?

Opublikowano

Megs uc nie powinien mocno ścinać. maszynowo rozumiem??

-- 21 maja 2015, o 13:09 --

mam do was pytanko tylko mnie nie szykanujcie. Na lakierze leży AF Tripple a na nim CG Butter wax. Czy jeżeli uzyłbym Sonaxa wosku na mokro to zje mi resztę czy mogę śmiało aplikować??

Opublikowano

Witam!

Mam pytanie czy do polerowania felg używacie jakiś środków czy tylko dokładnie myjecie i zostawiacie ?

Opublikowano

Polerowanie to polerowanie. Mycie to mycie. jak nie masz stozkow polerskoch do felg i past najlepiej dokładnie wymyć, wyglinkowac i zabezpieczyć jakims trwalym syntetykiem

Opublikowano

mam do was pytanko tylko mnie nie szykanujcie. Na lakierze leży AF Tripple a na nim CG Butter wax. Czy jeżeli uzyłbym Sonaxa wosku na mokro to zje mi resztę czy mogę śmiało aplikować??

Opublikowano

Procent, Nic nie powinno się z nim stać, tak samo jakbyś tez nałożył wosk w płynie innych firm.

Witam!

Mam pytanie czy do polerowania felg używacie jakiś środków czy tylko dokładnie myjecie i zostawiacie ?

Polerowanie w sensie gołe aluminium czy polerowanie lakieru na felgach :?:

Opublikowano
ostryziom a do polerki ręcznej polecasz coś ?

ręcznie german albo słoneczkiem o ile wzór felgi prosty.ale to i tak bedzie syzyfowa praca

Opublikowano

sonax to jednak marketówka. i boję się że składniki w nim zawarte zeżrą mi masełko

Opublikowano

może ktoś miał styczność dlatego pytam.próbowałem, kropelcył jak szalony, pewnie sonax bo był na wierzchu.z wet looka nic mu wtedy nie ubyło. ale koniec ot

Opublikowano

Mam pytanie czy jeżeli umyje wpierw auto na myjni bezdotykowej potem wodą z szamponem dokładnie to mogę potem użyć jutro prosto cleanera czy zostować jeszcze glinke ?

Opublikowano

Powinieneś najpierw wypianować jakąś mocniejszą pianą, lub zwykłą z dodatkiem np. Apc, potem umyc na myjce porzadnie i dopiero potem ręcznie przeleciec. Wtedy jeśli nigdy nie glinkowales auta to na poczatku musisz zastosowac deironizator i odsmalacz, a wtedy dopiero glinka. Musisz to zrobić, ponieważ te preparaty usuną, lub maksymalnie odmoczą to co na lakierze, a glinką zbierasz tylko resztę. Robiąc od razy glinką możesz narobić sobie rys, ze względu iż będziesz to wszystko ciągnął po lakierze. Preparaty te stosuj na umyty i wysuszony lakier, bo wtedy najlepiej działają, a następnie wysuszasz auto choćby na szybko i pod glinke dajesz wode z odrobiną szamponu tylko nie za dużo :-) po tym wszystkim dopiero cleaner. Glinkowanie przy każdym woskowaniu nie jest konieczne, ale te 2x w roku szczególnie po lecie jest wskazane

• Moderator
Opublikowano

MattO, wystarczy rozrobić chemię w normalnym opryskiwaczu, nie musi być w pianownicy. Nie będzie aż tak efektownie, ale swoją robotę zrobi :)

Opublikowano

ValetPRO Heavy Duty Carpet Cleaner

Podpowie ktoś w jakich najlepiej proporcjach rozrabiać przy praniu tapicerki do dwóch etapów.

Pranie odkurzaczem

Opublikowano

krd tylko jedyny opryskiwacz jaki posiadam w domu to taki:https://www.google.pl/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0CAcQjRw&url=http%3A%2F%2Fwww.szarotka.com.pl%2FOpryskiwacz-kompresyjny-1.5-l-Greenmill&ei=5OBeVdPzJYmAU6v1gOgJ&bvm=bv.93990622,d.d24&psig=AFQjCNHrWgWFEe-FwNjo1dBpNN6uYR1RTg&ust=1432367704738223 czy może być coś takiego ?

Tylko że jest taki problem że jeżeli opryskam auto tą pianą aktywną to nie będe miał możliwości zajechać już na myjnie bezdotykową żeby je opłukać a w domu nie posiadam myjki ciśnieniowej. :(

• Moderator
Opublikowano

MattO, da radę jak najbardziej :good: O ile chemia go nie rozpuści :-]

Opublikowano
Jeśli mnie pamięć nie myli to prespray 1:10, ekstrakcja 1:80. Jest na etykiecie.

To przeczytałem na etykiecie , ale osoby które maja styczność z tym na co dzień to maja wyczute ile na ile lać .

Opublikowano
Muszę kupić coś do wyczyszczenia plastikowych chromów oraz końcówek wydechu i zastanawiam się pomiędzy Autosolem (do metalu lub do aluminium) oraz Mothersem (Billet Metal Polish lub Mag and Aluminium Polish). Cenowo jakby porównać takie same ilości/pojemności obie firmy wychodzą podobnie. Co będzie lepsze?

Ktoś coś?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.