pitazz Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2015 Hej.Panowie jaką konkretnie taśmę polecacie do ponownego przyklejenia emblematu do karoserii?Czy jest dostępna w sklepach budowlanych?Chyba że macie inny sprawdzony patent?
double-bart Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2015 Hej.Panowie jaką konkretnie taśmę polecacie do ponownego przyklejenia emblematu do karoserii?Czy jest dostępna w sklepach budowlanych?Chyba że macie inny sprawdzony patent? uzywalem z firmy tesa mozna polecic. czesto sie zdarza że taśmy maja grubszą gabke od oryginalnych ta była sklep lakierniczy i pochodne muszą mieć na 100%
rustin Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2015 Czy benzyny ekstrakcyjnej można użyć do opon przed dressingiem i na felgi przed woskiem jeżeli nie mam pod ręką ipy? Tapatalk 2
impex Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2015 Czy benzyny ekstrakcyjnej można użyć do opon przed dressingiem i na felgi przed woskiem jeżeli nie mam pod ręką ipy? Tapatalk 2 W celu odtłuszczenia jak najbardziej TAK.
GreQu Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2015 Hej.Panowie jaką konkretnie taśmę polecacie do ponownego przyklejenia emblematu do karoserii?Czy jest dostępna w sklepach budowlanych?Chyba że macie inny sprawdzony patent? Tesa lub Norton, takie używamy i sprawdzają się na 100%.
alcapone154 Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2015 Czyszcze wlasnie Felgi. Czy po zielonej tudze i glince przepolerowac UC czy odrazu klasc HiTemp?
Piotrek Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2015 alcapone154, Przed woskiem używa się cleanera, a nie pasty polerskiej jaką jest UC Nie zadawaj tego samego pytania w kilku działach.
tdzuku Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2015 Czy nattys blue mozna aplikowac tez na alufelgi w celu zabezpiecznia?
kaskra1 Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2015 Można tylko po co Na lakierze nie leży nadzwyczaj długo to na felgach tym bardziej. Lepiej kupić jakiś tester FK
Tomeq631 Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2015 Pytanie do lakierników: czy na odrdzewiacz typu dinitrol rc900 moge dać reaktywny potem akrylowy i baranek czy na dinitrola epoksydowy i baranek?
alcapone154 Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2015 Ok przepraszam. Nie posiadam teraz cleanera. Dlatego pytam co bedzie bardziej sensowe.
maciek_ Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2015 Przy opłukiwaniu na bezdotyku (samą wodą, żeby nie uszkodzić wosku ich chemią) efekt jest dość słaby - przy powrocie auto całe się kurzy, ponieważ nie mam go jak osuszyć. Dzisiaj użyłem dodatkowo programu nabłyszczającego (ostatni etap na większości bezdotyków). W opisie było napisane, że jest to woda zdemineralizowa + jakiś środek supershine (cokolwiek to jest) i posiada właściwości samoosuszające. Faktycznie po tym programie samochód dość szybko wysechł i wygląda zdecydowanie lepiej niż po samej wodzie (powiedział bym nawet że jest to przepaść). Mogę spokojnie używać tego środka bez obawy o wosk? Dodam że nie jest to żadna piana, wizualnie wydaje się jak bym płukał samochód wodą.
CrisAGC Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2015 Spokojnie możesz tym opłukiwać auto z kurzu kilkudniowego, a potem jakieś QD i wycierasz..
Moderator krd Opublikowano 14 Maja 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2015 Spokojnie możesz tym opłukiwać auto z kurzu kilkudniowego, a potem jakieś QD i wycierasz.. Mimo wszystko nie wycierałbym samochodu po bezdotyku, nawet takiego, który był zakurzony. Wystarczy przecież osiągnąć nieco wyższą prędkość i na nawoskowanym aucie wszystko spływa...
kamilgt Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2015 Przy opłukiwaniu na bezdotyku (samą wodą, żeby nie uszkodzić wosku ich chemią) efekt jest dość słaby - przy powrocie auto całe się kurzy, ponieważ nie mam go jak osuszyć. Dzisiaj użyłem dodatkowo programu nabłyszczającego (ostatni etap na większości bezdotyków). W opisie było napisane, że jest to woda zdemineralizowa + jakiś środek supershine (cokolwiek to jest) i posiada właściwości samoosuszające. Faktycznie po tym programie samochód dość szybko wysechł i wygląda zdecydowanie lepiej niż po samej wodzie (powiedział bym nawet że jest to przepaść). Mogę spokojnie używać tego środka bez obawy o wosk? Dodam że nie jest to żadna piana, wizualnie wydaje się jak bym płukał samochód wodą. Tak, ten program jest najlepszy
Fitte Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2015 Nie wiem czy to tylko u mnie ale mam dwie butelki HDPE 1L, w których atomizer po nakręceniu jest krzywo i produkt wycieka. Wina krzywych gwintów czy nieodpowiednich gwintów atomizerów??
Mr.Shine Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2015 Mam pytanie, czy aby zrobić korektę tak w granicach 80% wystarczy Maszyna DA Lare EPL11 + UC + biały Flexi, ewentualnie żółty Lare Diamond, a Na finisz UP na czarnym Lare Diamond? Pacjent to Toyota Yaris rocznik 2004. Kolar czarny metalik. Stan lakieru to pełno swirli, zmatowiały lakier, prawy błotnik cały matowy i parę głębszych rys za które na razie nie będę sie brał.
damian Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2015 Fitte,spróbuj zamienić atomizery między butelkami, bo ja tak zrobiłem i już nie wycieka, więc trudno stwierdzić z czego wynika problem
Mr.Shine Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2015 Mr.Shine, nie ma bata ! To na ile procent mam sie nastawiać, lub ewentualnie w co się zaopatrzeć żeby te 80% osiągnąć. Jakiś pad z MF + 101?
Pajko Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2015 Mr.Shine, nie używałem nigdy UC , ale wiem że Manzerna 400 i twardy pad np flexi czy nat i dużo pracy , powinno dać . UC to raczej środek do typowego szybkiego odświeżenia nie do darcia każdej rysy .
Mr.Shine Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2015 Mr.Shine, nie używałem nigdy UC , ale wiem że Manzerna 400 i twardy pad np flexi czy nat i dużo pracy , powinno dać . UC to raczej środek do typowego szybkiego odświeżenia nie do darcia każdej rysy . Ok zrozumiałem, dzięki za odpowiedź. Może coś jeszcze dokupię do arsenału jak nie to powalczę tym co mam.
Michael MSTP Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2015 Pytanie czego używać do wnętrza plastikow pomiędzy dressingiem, takie coś do co tygodniowego odświeżenia. Bo dressing co tydzień to chyba głupi pomysł?
Justyna Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2015 było już na forum są QD do wnętrza np. Autofinesse Spritz
Michael MSTP Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2015 Ok rzeczywiście obilo mi się o oczy, ale bardziej chodzi mi co Wy robicie? Używacie rzeczywiście takich QD czy może zwykła zwilzona fibra
Rekomendowane odpowiedzi