Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej.Panowie jaką konkretnie taśmę polecacie do ponownego przyklejenia emblematu do karoserii?Czy jest dostępna w sklepach budowlanych?Chyba że macie inny sprawdzony patent?

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
Hej.Panowie jaką konkretnie taśmę polecacie do ponownego przyklejenia emblematu do karoserii?Czy jest dostępna w sklepach budowlanych?Chyba że macie inny sprawdzony patent?

uzywalem z firmy tesa mozna polecic. czesto sie zdarza że taśmy maja grubszą gabke od oryginalnych ta była :good:

sklep lakierniczy i pochodne muszą mieć na 100% :good:

Opublikowano
Czy benzyny ekstrakcyjnej można użyć do opon przed dressingiem i na felgi przed woskiem jeżeli nie mam pod ręką ipy?

Tapatalk 2

W celu odtłuszczenia jak najbardziej TAK.

Opublikowano

Tesa lub Norton, takie używamy i sprawdzają się na 100%.

Opublikowano

alcapone154, Przed woskiem używa się cleanera, a nie pasty polerskiej jaką jest UC ;) Nie zadawaj tego samego pytania w kilku działach.

Opublikowano

Pytanie do lakierników: czy na odrdzewiacz typu dinitrol rc900 moge dać reaktywny potem akrylowy i baranek czy na dinitrola epoksydowy i baranek?

Opublikowano

Przy opłukiwaniu na bezdotyku (samą wodą, żeby nie uszkodzić wosku ich chemią) efekt jest dość słaby - przy powrocie auto całe się kurzy, ponieważ nie mam go jak osuszyć. Dzisiaj użyłem dodatkowo programu nabłyszczającego (ostatni etap na większości bezdotyków). W opisie było napisane, że jest to woda zdemineralizowa + jakiś środek supershine (cokolwiek to jest) i posiada właściwości samoosuszające. Faktycznie po tym programie samochód dość szybko wysechł i wygląda zdecydowanie lepiej niż po samej wodzie (powiedział bym nawet że jest to przepaść).

Mogę spokojnie używać tego środka bez obawy o wosk? Dodam że nie jest to żadna piana, wizualnie wydaje się jak bym płukał samochód wodą.

Opublikowano

Spokojnie możesz tym opłukiwać auto z kurzu kilkudniowego, a potem jakieś QD i wycierasz..

• Moderator
Opublikowano
Spokojnie możesz tym opłukiwać auto z kurzu kilkudniowego, a potem jakieś QD i wycierasz..

Mimo wszystko nie wycierałbym samochodu po bezdotyku, nawet takiego, który był zakurzony. Wystarczy przecież osiągnąć nieco wyższą prędkość i na nawoskowanym aucie wszystko spływa...

Opublikowano
Przy opłukiwaniu na bezdotyku (samą wodą, żeby nie uszkodzić wosku ich chemią) efekt jest dość słaby - przy powrocie auto całe się kurzy, ponieważ nie mam go jak osuszyć. Dzisiaj użyłem dodatkowo programu nabłyszczającego (ostatni etap na większości bezdotyków). W opisie było napisane, że jest to woda zdemineralizowa + jakiś środek supershine (cokolwiek to jest) i posiada właściwości samoosuszające. Faktycznie po tym programie samochód dość szybko wysechł i wygląda zdecydowanie lepiej niż po samej wodzie (powiedział bym nawet że jest to przepaść).

Mogę spokojnie używać tego środka bez obawy o wosk? Dodam że nie jest to żadna piana, wizualnie wydaje się jak bym płukał samochód wodą.

Tak, ten program jest najlepszy :good:

Opublikowano

Nie wiem czy to tylko u mnie ale mam dwie butelki HDPE 1L, w których atomizer po nakręceniu jest krzywo i produkt wycieka. Wina krzywych gwintów czy nieodpowiednich gwintów atomizerów??

Opublikowano

Mam pytanie, czy aby zrobić korektę tak w granicach 80% wystarczy Maszyna DA Lare EPL11 + UC + biały Flexi, ewentualnie żółty Lare Diamond, a Na finisz UP na czarnym Lare Diamond?

Pacjent to Toyota Yaris rocznik 2004. Kolar czarny metalik. Stan lakieru to pełno swirli, zmatowiały lakier, prawy błotnik cały matowy i parę głębszych rys za które na razie nie będę sie brał.

Opublikowano

Fitte,spróbuj zamienić atomizery między butelkami, bo ja tak zrobiłem i już nie wycieka, więc trudno stwierdzić z czego wynika problem :dontknow:

Opublikowano
Mr.Shine, nie ma bata !

To na ile procent mam sie nastawiać, lub ewentualnie w co się zaopatrzeć żeby te 80% osiągnąć. Jakiś pad z MF + 101?

Opublikowano

Mr.Shine, nie używałem nigdy UC , ale wiem że Manzerna 400 i twardy pad np flexi czy nat i dużo pracy , powinno dać .

UC to raczej środek do typowego szybkiego odświeżenia nie do darcia każdej rysy .

Opublikowano
Mr.Shine, nie używałem nigdy UC , ale wiem że Manzerna 400 i twardy pad np flexi czy nat i dużo pracy , powinno dać .

UC to raczej środek do typowego szybkiego odświeżenia nie do darcia każdej rysy .

Ok zrozumiałem, dzięki za odpowiedź. Może coś jeszcze dokupię do arsenału jak nie to powalczę tym co mam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.