bienek Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Może trafiła Ci się słabej jakości podróba. Teraz nawet pady podrabiają. Jeżeli kupiłeś od partnera forum i to był nowy pad, możesz spróbować się skontaktować ze sklepem w którym kupiłeś, może pomogą.
Bzyk Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Jeśli ten pad z Scholla to spider, który się rozkleja to na 99% podróba z flexipads. Ori spider z Scholla nawet po praniu w pralce nie rozkleja się. Była jakaś informacja na stronie Scholla o podróbkach.
rustin Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Dlaczego plamy po wodzie nie schodzą po przetarciu qd?
Pajko Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Bo nie każde QD z tym sobie radzi
Rafal_K Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Witajcie. Co polecili byście do czyszczenia i konserwacji skórzanej tapicerki? Głownie chodzi mi o taki uniwersalny zestaw w przystępnej cenie. A co do tapicerki materiałowej by najlepiej sie nadawało, ale gdynie mamy dostępu do odkurzacza piorącego? Forum przewertowałem ww miare możliwości ale konkretnie nic nie mogłem znaleźć...
cannonn Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Do tapicerki materiałowej polecam Nielsen Nap Extra + butelka ze spieniaczem, np. Colourlock. U mnie sprawdza się bardzo dobrze przy ręcznym czyszczeniu.
polak200 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Co do rozklejonego pada - jeżeli był to zakup prywatny, to jest 2 lata "gwarancji" (dokładnie tak, jak z każdym innym towarem). Polecam reklamować.
rustin Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2015 To jakie qd radzi sobie z plamami po wodzie? Mam bsd i od cg pro detailer i nie dają rady
Eidos71 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2015 To jakie qd radzi sobie z plamami po wodzie? Ze sprawdzonych (i używanych obecnie) przeze mnie: AW QED, BF Midnight Sun Instant Detailer, SW SmartDetail (choć nie radzi sobie zawsze), BM Spray and Shine.
Rafal_K Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Do tapicerki materiałowej polecam Nielsen Nap Extra + butelka ze spieniaczem, np. Colourlock. U mnie sprawdza się bardzo dobrze przy ręcznym czyszczeniu. Dzieki za szybkie info. Zakupie ten produkt. A jest to koncentrat czy gotowy plyn? A podrzuci ktoś coś do skór? Wyczytałem na forum, ze nawet Red Devilem mozna wyczyścic skóry, ale co potem z konserwacją?
wiggly Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Jest to koncentrat, zalecane stężenie to 1:20. Jest jeszcze wersja Low Foam - mało pieniąca. Co do czyszczenia skóry to korzystałem z 4 Nano Predator i dawał radę, ale z racji tego, że jest stosunkowo drogi i skóry w samochodzie mam mało to teraz korzystam z Saphir Renomat, ewentualnie Tarrago Leather Cleaner.
Rafal_K Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Jest to koncentrat, zalecane stężenie to 1:20. Jest jeszcze wersja Low Foam - mało pieniąca. Co do czyszczenia skóry to korzystałem z 4 Nano Predator i dawał radę, ale z racji tego, że jest stosunkowo drogi i skóry w samochodzie mam mało to teraz korzystam z Saphir Renomat, ewentualnie Tarrago Leather Cleaner. Co do tego stężenia to rozumiem na 1 litr wody 20 ml tego Nielsena? Ten 4 Nano Predator to jest apc cos na podobe Red Devila? Po tym apc na skóre co najlepiej dać? Tego np Renomata?
grabek246 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Ten 4 Nano Predator to jest apc cos na podobe Red Devila? 4nano to apc które dobrze czyści skórę a RD to silny degreaser którym skóry bym nie dotkmnoł Po tym apc na skóre co najlepiej dać? Tego np Renomata? jakąś odżywkę, Saphir Renomat to płyn czyszczący. ja używam Sonus Leather Conditioner i jestem zadowolony
wiggly Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Z rozcieńczeniem i z apc jest dokładnie tak jak piszesz - nie licząc oczywiście różnicy w mocy, o której napisał kolega wyżej Co do pielęgnacji skóry to tutaj wiele nie podpowiem, może Autoglym Leather Balm? Renomat to typowe "czyściwo" do skór, a nie środek do konserwacji po czyszczeniu.
Rafal_K Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Z tymi stężeniami i proporcjami rozcieńczania zawsze mialem problemy hehe... Zawsze mi sie myliło o co chodzi z tymi 1:10, 1:20 itd... Dziękuje koledzy za cenne podpowiedzi. Pozdrawiam serdecznie.
cannonn Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Ludzie... 1:20 to 1 część środka na 20 części wody, a nie 1l wody/20ml środka. Przy 1:20, przyjmując że dajemy 1l wody, robimy proste działanie 1000/20=50 i tyle środka należy dać. PS. Do nap extra producent zaleca proporcje 1:30 do 1:10 przy mocnych zaburzeniach. Jednak 1:20 jest jak najbardziej wystarczające.
polak200 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Co do tego stężenia to rozumiem na 1 litr wody 20 ml tego Nielsena? Jak ma być 1:20, to na litr wody trzeba dać 50 ml Nielsena! Prosta sprawa: przy 1:10, na 100 ml Nielsena przypada 1000 ml wody, ergo przy 1:20 na 100 ml Nielsena byłoby 2000 ml wody. Dzielimy na dwa, skoro ma być mniejsza porcja. Połowa ze 100 ml to 50 ml
wiggly Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Jak ma być 1:20, to na litr wody trzeba dać 50 ml Nielsena! Prosta sprawa: przy 1:10, na 100 ml Nielsena przypada 1000 ml wody, ergo przy 1:20 na 100 ml Nielsena byłoby 2000 ml wody. Dzielimy na dwa, skoro ma być mniejsza porcja. Połowa ze 100 ml to 50 ml Hyyy racja! Sorki za wcześniejsze wprowadzenie w błąd
Elwood Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Ktoś używał może tac system tr.zr czy lepiej kupić odpowiednik od car pro?
impex Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Chemspec POG- rozcienczać czy psikać bezpośrednio z butelki nierozcieńczonym?
jarekrk Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Panowie, miesiąc temu aplikowałem na Astre czarny metalik Gtechniq C1, i teraz znajoma napisała mi czy nie wiem co to może być bo cyt. sms "wyszły mi na masce hmm plamki jakby się złuszczyła ta powłoka takie chropowate są" Wygląda to jak wżery na lakierze są takie 3 plamki, 2 malutkie jakby nie dotarte ślady po kroplach po deszczu a jedna większa jak paznokieć. Powłoka po nałożeniu odleżała 14h w garażu i dziwne, że dopiero teraz coś się pojawiło, ktoś coś kojarzy co to może być?
Sebek96 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Witajcie. Pacjent to Audi A4 B7 w czarnym kolorze. Kupiłem auto, chce je troszkę odświeżyć, żeby odzyskało trochę blasku, znikły holsy od niepoprawnego mycia. Co mogę zastosować, żeby to ogarnąć w 1 dzień ?
poorsultanpl Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Czy ktoś używał może wiader Meguiar’s Foldable Bucket http://autonablask.pl/produkt/meguiars-foldable-bucket-wiaderko-9l/ i może opisać co one warte?
Moderator krd Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Sebek96, zależy jak bardzo potrafisz się spiąć. Jak dobrze to polish + finish + wosk powinieneś zrobić. W przeciwnym wypadku pominąć polish i zrobić sam finish... AIO bym nie używał bo efekty po paru myciach znikną... Ew proponuję robić korektę elementami. W kilka weekendów powinieneś auto skończyć. I potem cieszyć się długotrwałym blaskiem
SJake Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Ktoś używał może tac system tr.zr czy lepiej kupić odpowiednik od car pro? Można powiedzieć jedno i to samo, ale lepiej robić te dwa procesy osobno. Np. Rino+/Prickbort i poźniej Ironx/TAC Iron.Zero/GyeonIron
Rekomendowane odpowiedzi