Skocz do zawartości

GYEON Q2 PRIME KIT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mówisz, masz :mrgreen:

UPDATE PO MIESIĄCU I 1000 KM

I ujęcia kropelek :

20141005_142256.jpg

20141005_142259.jpg

20141005_142310.jpg

A tutaj po 2 km od myjni, suszenie :song:

20141005_142844.jpg

20141005_142904.jpg

20141005_142917.jpg

Leży jak nowy, czekam dalej :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

• Odpowiedzi 71
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

krd, tsjaaaaa.

Nadal nie rozumiem problemu kjura, chyba napiszę do gejona ich znaczkami, źeby nie dokładali do zestawu w takim razie :o

• Administrator
Opublikowano

Wtrącę swoje niechciane i czepialskie uwagi : w przypadku combo powłoki z dedykowanym "QD" (Reload,Cure,C2 etc etc.), ciężko powiedzieć, że kropelkuje TYLKO to co jest na wierzchu. Te produkty są zaprojektowane żeby się ze sobą łączyć, i to co widać to właśnie połączenie Prime i Cure w tym przypadku. Zgadza się, sam Cure też ładnie daje radę, ale nie ma opcji żeby po miesiącu i 1000km pokazywał to co widać wyżej na zdjęciach i filmiku.

Opublikowano

Podobnie było ze starą wersją Polishangel Rapidwaxx. Sam kropelkował raczej przeciętnie i góra dwa tygodnie, ale jeśli był aplikowany na umierający wosk, robił szał przez kilka tygodni jakbyśmy położyli świeżą warstwę wosku :o

geno, +1 :dontknow:

Opublikowano

Tak samo jest w przypadku C2 z GT. Samo w sobie długo nie wytrzymuje natomiast na powłoce potrafi zrobić konkretne wow. Dlatego według mnie te spray sealanty to tylko na powłokach mają sens, "szkoda" ich na inne rodzaje powierzchni :P

Opublikowano

Cure poszedł na jałowe felgi na X3 i jakoś lepszego domykania nie zauważyłem. Moźe sama w sobie felga wyglada bardziej szkliście i jest mniej chropowata, ale wielkiego wow nie ma.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

No to mamy i tutaj update po 2000 km ;) Zdjęć przed nie mam, ale można wierzyć na słowo, że był brudny. Od tego poprzedniego update widział tylko deszcz, błoto i codzienną jazdę, bez mycia w jakikolwiek sposób.

Filmik krótki, bo dziś wszyscy nagle poczuli chęć mycia na bezdotyku :kox:

I zdjęcia :

20141026_141222.jpg

20141026_141230.jpg

20141026_141238.jpg

20141026_141245.jpg

Tak samo jak w przypadku MOHSa, czekam dalej, bo ciągle za dobrze to wygląda :mrgreen:

Domyty idealnie tylko samym proszkiem z myjni + woda na koniec, zero zacieków, plamek itd. Za całe 8 zł obleciałem całe auto i jeszcze zostało czasu na nagranie filmiku. Nie brudzi się tak na codzień, szklistość i śliskość świetne, nie mam się do czego przyczepić  :dontknow:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Widzę duże zainteresowanie tematem, więc dorzucam update po 3000 km i 3 miesiącach. Jak część z Was wie, fura stała ostatnie 2 tygodnie w serwisie, potem była cała zakurzona, o dziwo nikt jej nie umył ( aj te standardy BMW :mrgreen: ). W sumie może to i lepiej, nie wpłynie to na wyniki testu.

Zdjęć nie cykałem, ale mam filmik. Ja tam nadal jestem mega zadowolony, tym bardziej, że od update nie myłem auta ręcznie i nie ma jakichkolwiek problemów z domywaniem ;)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Podbijam temat! :)

Nie miałem czasu od nałożenia umyć ręcznie, dziś pojechałem na sam proszek i płukanie :

IMG_0457.jpg

IMG_0458.jpg

IMG_0459.jpg

IMG_0466.jpg

IMG_0467.jpg

IMG_0468.jpg

Walić te słoiczki, każde moje auto będzie zapowłokowane :kox::kox::kox:

Opublikowano

Nie znam sie na powlokach, ale czy po takim bezdotyku duzo zostało syfu ktory moglaby zebrać mikrofibra?Czy dosyc dobrze sie to domylo?

Opublikowano

impex, tak jak napisałem w temacie w luźnych, praktycznie nic. Na szybach leży więcej tej mgiełki, niż na całym aucie. Jak postał w suchym garażu to domyty jak po ręcznym myciu :dontknow:

Od piątku będę luźniejszy, jak się uda może umyję ten i iksa ręcznie, coś wodą poleję, jakieś update zrobię :D

Opublikowano

A dla mnie ? Zawsze słoiczki KRUL, woski, bez powłoki bo powłoki to zło. Tomek z DS mnie zwerbował, nałożysz, popatrzysz i się przekonasz. Tak mnie przekonał, że MOHSa dokupiłem, położyłem i obie fury jeżdżą zabezpieczone, po bezdotyku wyglądają jak świeżo namleczkowane, nie brudzą się tak mocno, rewelacja :good:

Opublikowano
Walić te słoiczki, każde moje auto będzie zapowłokowane :kox::kox::kox:

Nie bluźnij :kox::kox::kox::lol:

A na serio to wygląda na prawdę dobrze :good: , sam mam u siebie G CanCoat i mimo że jest to zupełnie inna powłoka to tez jestem pod wrażeniem jak się zachowuje. Mam jeszcze jedno pytanie, a mianowicie czy powłoka chroni przed powstawaniem mikrorysek, czy w słońcu coś widać??

Opublikowano
geno, wedlug Ciebie MOHS tez jest tak łatwy w aplikacji?? bo mam dylemat który zestaw kupić, MOHS czy PRIME KIT

MOHS w aplikacji jest jeszcze łatwiejszy. Lepiej mi się go docierało, na pewno dużo delikatniej. Tylko trzeba mocno uważać, żeby na pewno wszystko dotrzeć. Potem jest lala ;)

Czy chroni przed ryskami nie mam pojęcia, bo w sumie na lakierze nic nie ma, muszę umyć ręcznie i dopiero posprawdzam na bokach, tylnej klapie czy przy klamkach ;)

Opublikowano

MatthewG, wzrok zazdrości tez podobno rysuje :mrgreen:

Może sie uda umyć, to powiem jak wyglada sytuacja :mrgreen: