luke Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Fajna fotorelacja Jeśli się nie mylę, to byliście w hotelu Miks na Klinicznej? Byłem tam rok temu i stałem autem dokładnie w tym samym miejscu Nie brakuje Ci żwawości przy wyprzedzaniu w tak małym silniku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 26 Września 2014 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 luke, nie brakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Griffe Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 Pytam się gdzie sesja, której zapowiedz była Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelkoralus Opublikowano 26 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 ja mam 1.2 TSI 85KM w służbowej fabii i fajnie to lata.. ponad 190km/h poszła więc dziwi mnie, że Twój przy 190km/h kończy rozpędzanie. możliwe że i pójdzie więcej, to jest max co z paroma osobami udało się wydusić Jeśli się nie mylę, to byliście w hotelu Miks na Klinicznej? zgadza się, my wynajęliśmy sobie te jedno z tych kilku kawalerek z tyłu Pytam się gdzie sesja, której zapowiedz była tak jakoś wyszło że do tej pory jej nie zamieściłem, może w końcu ogarnę foty i je wrzucę. na razie szykuje się na weekendowe pucowanko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maverin21 Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 Pracuje w serwisie ASO Skoda i te 190km/h wcale mnie nie dziwi . Teraz te samochody są zwyczajnie blokowane elektronicznie Dla przykładu skoda praktik przy silniku 1.9 Tdi na common rail kończy prędkośc na 170 km/h mimo że ten silniczek ma chęci i możliwości na dużo więcej Uroki nowych aut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chat Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 Pracuje w serwisie ASO Skoda i te 190km/h wcale mnie nie dziwi . Teraz te samochody są zwyczajnie blokowane elektronicznie Dla przykładu skoda praktik przy silniku 1.9 Tdi na common rail kończy prędkośc na 170 km/h mimo że ten silniczek ma chęci i możliwości na dużo więcej Uroki nowych aut Golf VI 122KM TSI ... 205 KM/h i odcinka ...a czuć, że spokojnie można więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelkoralus Opublikowano 28 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Po pierwszym poważnym teście w trasie, Rapid'a pora ogarnąć Zanim zacząłem pracę, doszła skromna paka z kilkoma fantami BILT-Hamber Auto Clay Medium Nielsen Choice AutoGlym Fast Glass Bahama Bag - Pina Colada Przed rozpoczęciem prac pora na małą inspekcję Nie jest dobrze, syf na syfie i tak dalej Środek również nie grzeszy czystością Pora rozpocząć pracę, na początku dwa wiadra plus szampon S&G plus rękawica Megs'a Płukanko i detale , detale, detale... Delikatne pędzelkowanie nie podołało większym kleksom robalowym, pora na większy kaliber, tutaj poradził sobie Prickbort 124 Felgi na początku potraktowałem resztką wody z szamponem plus mała dolewka APC APC użyte to 4nano APC+ chociaż nie ukrywam że produkt marki Blink w porównaniu do 4nano pachną rewelacyjnie Swoją sprawą ktoś porównywał te dwa produkty? czy samemu trzeba zrobić małe test Po przeschnięciu niestety wyszły niedoskonałości Tutaj pora na Tenzi Prix Dywaniki gumowe czyszczone standardem u mnie czyli APC+pędzelek Autko się dosusza, a tymczasem czas na środek Naklejka dilera ucieka Znalezione 50/50 w bagażniku. PB:NL dobrze zadomowił się na plastikach wewnętrznych, także odpuściłem sobie fotki Opróżniamy śmietniczek Chwilowa przerwa na energetyka Później jeszcze się dwoma uraczyłem Tutaj aż mnie zadziwiła warstwa kurzu Pierwsze testy AutoGlym Fast Glass Plastiki tym razem dostały porcję Koch'a Einszett Gummi Pflege Stift Dywaniki gumowe potraktowałem nowością u mnie w arsenale, a mianowicie Nielsen Choice Dół zabezpieczony Plastiki odżyły dzięki Zymöl Vinyl Conditioner Jaki piękny ten Kraków na mapach Dla dobrego smarowania użyłem Würth HSW 100 Licznik, rośnie i rośnie W środku zawitał również nowy zapaszek Bahama Bag - Pina Colada Pomocnicy jak widać mieli swoje zajęcia Jako zwieńczenia tego pucowania na Rapida leci wlepa na tylną szybę Obecnie jedyny znak rozpoznawczy szkodnika Ogólne 50/50 Kilka strzałów na zakończenie pracy Całość prac nie przekroczyła czterech godzin, także uważam to za dobry wynik Komentarze mile widziane, zawsze dobrze wiedzieć co człowiek żle robi i co może na przyszłość poprawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempus Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Jak zawsze bardzo ładna i schludna praca jesteś zadowolony z Bahama Bag? Jak z intensywnością? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bastek1980 Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Mam rozumieć, że przed wiadrami skorzystałeś z myjki ciśnieniowej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s3b Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Jak zawsze bardzo ładna i schludna praca jesteś zadowolony z Bahama Bag? Jak z intensywnością? Dokładnie jak się spisują te zapachy i skąd zamawiałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 28 Września 2014 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Tak ogolnie to ta szczotka do tych kol sie nie nadaje. One rysuja sie od delikatnego pedzelka, a Daytona delikatnoscia nie grzeszy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM63 Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Golf VI 122KM TSI ... 205 KM/h i odcinka ...a czuć, że spokojnie można więcej. To samo w 7R - 263 odcina, a myślę, że 275-280 by złapał... pawelkoralus, Fajna robota i ładne zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geno Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 JM63, u mnie nie ma odciny, przykro Robótka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Griffe Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 geno odciny czy kagańca Kagańca u mnie nie ma, ale skrzynia na tyle krótka, że ciągnie właśnie do odcięcia. Robota i FOTKI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geno Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Griffe, źle nazwałem, kagańca , Kuba mnie zmylił A że nie ma odciny to też, niestety nie łutututa. Do końca obrotów na 6 jeszcze nie doszedłem, to już by musiał być z 20km odcinek chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelkoralus Opublikowano 29 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Jak zawsze bardzo ładna i schludna praca Bastek1980, nie posiadam takowej myjki. Przed przystąpieniem do mycia zawsze spryskuję wodą z węża ogrodowego (pod odpowiednim ciśnieniem) Zapach zamawiałem tutaj http://www.shiningcar.pl/pl/p/Bahama-Ba ... lada-/1175 co do zapachu i intensywności niestety nie mi oceniać Dzięki za miłe słówka, jak nasuną się wam jakieś sugestie czy jakiekolwiek błędy proszę pisać śmiało (tak jak lrd ze szczotą) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 3 Listopada 2014 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Szczególnie polecam przeczytanie czwartego akapitu http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=19206 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelkoralus Opublikowano 8 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Witam ponownie, po krótkiej przerwie w szkodniku zawitała mała nowinka Mianowice aplikacja Ceramic Pro 9H, łącznie 5 wartsw (4x 9H, 1x Light) Okazją do niespodzianki dla żony była rocznica ślubu, przy braku pomysłów postanowiłem zafundować żonowozowi takowe zabezpieczenie, które będzie chroniło lakier na dobre kilka lat. Jest to pierwszy Rapid zabezpieczony takową powłoką Relacja poprawiona, zgodna z regulaminem Całość prac zajęła 4 dni robocze. Dodatkowo Skoda spędziła 3 dni w garażu nie widząć deszczu czy innych syfów. Powoli szykuję się do setupu jesienno-zimowego, niebawem szczegóły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaca KSI Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 dobra robota fajny ten spaceback a po tej powloce jeszcze bardziej wyciagnelo glebie koloru. Mam nadzieje ze kiedys zobacze go na spocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelkoralus Opublikowano 25 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 Przygotowania do sezonu zimowego pora zacząć, najpierw jednak mała aktualizacja kosmetyczna Doszło: Zymol Glasur Novol PLUS 780 Silicone Remover Shiny Garage Iron Off Bleeding Detailing Brush 6 Monster Shine Aplikator bawełniany Yellow Microfibre 40x40cm | 380gr Blue Microfibre 40x40cm | 420gr Taśma maskująca Scotch 25mm Monster Shine Fluffy Dryer Pacjenci użytkowani od Czerwca, regularnie myci, w teorii nie powinno być źle Początek to APC, rozcieńczone w stosunku 1:2 Spłukanie, jak widać nie było wystarczająco dokładnie oraz silno. Runda numer dwa, tym razem Iron Off Aby mieć pewność całkowicie pozbytego się syfu, poleciałem jeszcze dawką Blue Gel'a Blue Gel Wheel Cleaner leżakuje na felgach kilka minut Następnie płukanko i mała inspekcja Felgi ogarnięte, jednak chciałem mieć 100% pewność przed aplikacją wosku czy na pewno wszystko zostało usunięte W tym celu postanowiłem wykorzystać ostatni kawałek żółtej glinki od Valet pro. Efekt? Po kilku przejazdach glinka wyglądała tak Pojechałem dalej Po wyglinkowaniu jeszcze raz przemyłem felgi APC Felgi odstawiam do suszenia, pogoda nie dopisywała ale na szczęście nie padało W międzyczasie kiedy felgi się dosuszały postanowiłem powyciągać co nieco z rowków Kiedy felgi wyschły, zabrałem się za aplikację wosku Wybór padł na Coli 476s, w teorii chce go zastąpić FK W międzyczasie zająłem się nabłyszczeniem opon, naturalnie tutaj nie zawiódł Endurance, nakładany aplikatorem domowej produkcji żeby nie było, jest i małe 50/50 Pomocnik również nie zawiódł Pora na odpowiednie wygrzanie, temperatura odpowiednia, dwie godzinki leżakowania Ostatni raz w tym sezonie felgi wyjeżdżają na zewnątrz Przed nimi kilka miesięcy leżakowania Całość prac zajęła mi 3 godzinki, jak zawsze zleciały bardzo szybciutko 8) Poniżej mała sesja na zimowym Set-up'ie Felga Dione R16 Guma Nokian WR D3 205/55 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktm950 Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 pawelkoralus podczas mycia felg chyba zapomniałeś o prickborcie To dlatego glinka zebrała tyle smoły i wydaje mi się, że dosyć mocno porysowała fele od wewnątrz. Odnośnie kolejności ich czyszczenia, to najpierw zapodałbym kwas, później mocną zasadę, prickbort i dopiero na końcu iron-offa. Dlaczego tak? Odczyn kwaśny jest bardziej szkodliwy dla felg od zasadowego i zasadą naturalnie zlikwidujesz ten niekorzystny odczyn. Poza tym Jak sprawuje się APC od 4nano? (Skuteczność, zapach) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 25 Grudnia 2014 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 Kurde szacun za tak wymyte felgi teraz to aż szkoda żeby sie zakurzyły w garażu do wiosny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempus Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Podoba mi się sposób w jaki prowadzisz temat o swoim samochodzie Jest też potwierdzeniem, że nie potrzeba "woreczków" ani wiaderek na kółkach z Logo do tego, żeby coś zrobić przy samochodzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 26 Grudnia 2014 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Jaki masz aparat foto ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelkoralus Opublikowano 28 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 ktm950 dziękuję za cenne rady. Niestety glinka nie zjechała tak felg a szczota której używam. Felgi Skodowskie jak widać nie są wytrzymałe. APC od 4nano daje rade, jednak kiedy baniak mi zejdzie chyba będę chciał coś z bardziej przyjemniejszym zapachem Domel, ma to jakieś znaczenia Aparat to 6D Streat & kempus, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi