Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dzięki uprzejmości kolegi Mariusza z ShowCarShine do testów otrzymałem próbkę produktu marki TAC System przeznaczoną do zabezpieczania tworzyw czyli SEAL.

Krótki opis produktu:

SEAL przeznaczony jest do plastików, gum, a nawet skórzanej tapicerki. Pozostawia satynowe, eleganckie wykończenie, nie błyszczy się. Ogromnie wydajny produkt, na oponach może utrzymać się nawet przez 3 miesiące! W zależności od zabezpieczanej powierzchni, można go stosować nie rozcieńczonego albo z wodą 1:1 - 1:5.

Nierozcieńczony SEAL to lekko oleista ciecz o białym kolorze. Zapach ciężko było mi go wyczuć.

Test wykonany na różnych plastikach występującym w moim BMW i w różnych stężeniach. Porównań dokonałem z Natural Lookiem ze stajni Poorboys’a i Aerospace Protectant z 303.

Tester jaki otrzymałem

2v1vtat.jpg

219aqzl.jpg

Z aptekarską precyzją dokonałem rozcieńczenia. Jeden w stosunku 1:5 oraz 1:5.

29wqsjn.jpg

Rozcieńczony produkt po nałożeniu na aplikator bardzo szybko wchłaniał się w strukturę gąbki.

15h1jyw.jpg

W porównaniu, Natural Look zostaje jako ładna gęsta ciecz.

vskobr.jpg

Pierwsze porównanie wykonałem na kierownice, gdzie porównywałem SEAL 1:5 (lewa strona) z Natural Lookiem (prawa strona). Przed aplikacją kierownica oczyszczona APC Poorboy’s 1:10.

2lolsi.jpg

Aplikacja

5vtxfp.jpg

Po aplikacji

b7xtmc.jpg

Po dotarciu zielonym aplikatorem Sonusa

ejtzid.jpg

Następne porównanie miało miejsce na desce. Deska oczyszczona APC Poorboy’s 1:10

6f15l4.jpg

Lewa strona SEAL 1:5, środek Natural Look, prawa strona SEAL 1:3.

168c4rm.jpg

19ta8g.jpg

243i61c.jpg

15gxc8o.jpg

2vxp1nd.jpg

Dotarcie aplikatorem Sonusa z zielonej mikrofibry.

2rpsfiw.jpg

20rwh3a.jpg

xgbw2.jpg

dephxs.jpg

Kolejne porównanie dokonałem na boczku. Lewa strona SEAL 1:5, prawa strona SEAL 1:3.

xduwqw.jpg

4taedc.jpg

31329s8.jpg

33jtzif.jpg

2u4oqhk.jpg

168vsbt.jpg

Kolejny się odbył na podłokietniku.

2hev5s7.jpg

Lewa strona SEAL 1:5, prawa strona Natural Look.

2zqrjhc.jpg

2vhwsg2.jpg

ajupfn.jpg

2h3vfp5.jpg

Dotarcie.

2vwihcj.jpg

nlvfwl.jpg

Następnym polem doświadczalnym była pokrywa pod pokrywą silnika. Oczyszczona Tenzi Truckiem 1:5 a następnie APC 1:5.

nrz9e.jpg

Tutaj porównałem SEAL z Aerospace Protectant z 303. Lewa strona SEAL 1:3, środek 303, prawa SEAL nierozcieńczony.

2guxzjd.jpg

2s1adj7.jpg

2j1l7o9.jpg

Tutaj produktów nie docierałem.

28bgz74.jpg

25herkn.jpg

Następnej się dostało pokrywie akumulatora. Lewa strona Aerospace Protectant z 303, prawa strona SEAL nierozcieńczony.

1445n4i.jpg

2ppezqa.jpg

2wf0r9t.jpg

302vuwg.jpg

Moje spostrzeżenia:

Brak zapachu, w porównaniu z Natural Lookiem stosowanym wewnątrz na „-”.

Wydajny, a jeszcze bardziej w przypadku rozcieńczania.

Po dotarciu mikrofibrą brak jakiego świcenia „+” bardzo podobny do Natural Looka.

Jeszcze muszę przetestować ten produkt na oponach.

• Lubię to 1
Posted
matkot88, Dobry test :good: Wszystko ładnie widać. ;)

Dzięki, starałem się :) to mój pierwszy raz :D

Posted
Dużo 50/50 :good:

Będą aktualizację?

Jestem ciekawy tej nowości.

Postaram się aktualizować choć nie wiem jak długo wytrzymam z paskiem na środku kierownicy :P

Posted

Solidny test :good:

Ale będziesz miał fajne wzorki w środku auta ;)

Posted

W pierwszej kolejności muszę podziękować Panu Mariuszowi z ShowCarShine :good: za udostępnienie próbki środka który ma zabezpieczać tworzywa sztuczne w naszych 4 kółkach.

tac-system-seal-500-ml-zabezpieczenie-tworzyw.jpg

SEAL przeznaczony jest do plastików, gum, a nawet skórzanej tapicerki. Pozostawia satynowe, eleganckie wykończenie, nie błyszczy się. Na oponach może utrzymać się nawet przez 3 miesiące! W zależności od zabezpieczanej powierzchni, można go stosować nie rozcieńczonego albo z wodą 1:1 - 1:5.

Stan skupienia : ciecz oleista o białym kolorze

Zapach: ciężki do określenia ale ... można wyczuć nutkę słodkości oraz zapach silikonu

Wydajność: Bardzo dobra (sami możecie zobaczyć choć ja nie żałowałem można zrobić ten sam efekt zużywając znacznie mniej srodka :) )

Osobiście rozcieńczałem środek z wodą destylowaną ot tak po prostu.

Jedna buteleczka w stosunku 1:5, druga zaś 1:3.

Z racji tego że nie mam dobrego sprzętu aby zrobić dobre zdjęcia pomyślałem że krótki filmik będzie bardzo dobrym rozwiązaniem dający bardziej do myślenia jeśli chodzi o SEAL.

Test przeprowadzony na kierownicy i podłokietniku wcześniej podłoża przygotowane czyli : APC CYCLONE od Nielsena w stosunku 1:15 i pędzelek ;)

Aplikacja bezpośrednio na tworzywo i wcieranie za pomocą mikrofibry nie ma sensu aplikować środek pierwsze na mikrofibrę lub jakąś gąbeczkę bo środek jest zbyt wodny i materiał w większym czy mniejszym stopniu wpije nasz środek.

Po prawej stronie kierownicy ciecz w stosunku 1:5

Po lewej stornie kierownicy ciecz w stosunku 1:3 (kolor bardziej ciemny, bardziej wet look)

Krótki filmik z aplikacji (niestety nie miałem 3 ręki :dontknow: )

I tak samo po prawej 1:5 po lewej 1:3

Jeśli pogoda w końcu pozwoli to sprawdzę środek jak zachowuje się na zewnątrz... :evil::o

Jeśli ktoś zapragnął by zdjęć znajdą się ale one nie są tak dobre jak filmik który oddaje lepiej co się podziało z materiałem po aplikacji SEAL-a. To mój pierwsza relacja więc każda uwaga mile widziana

• 5 years later...
Posted
2 godziny temu, Domel napisał:

Odkopuje po latach

Oglądałem ten filmik dzisiaj rano. Apex Detail robi tu kanapkę z TS Seal i Moonlight. Osobiście uważam, że to dziwna kanapka - w kilku ujęciach widać (albo mi się wydaje), że aplikatorem z Moonlight ściąga Seal'a z powierzchni - aplikator jest czarny po stronie, którą aplikuje Moonlight'a... Ale może to działa..? A może Moonlight, niezależnie od tego, czy ściąga Seal'a, czy nie, działa tak, jak np. CarPro Cquartz Dlux..?

• Moderator
Posted
5 minut temu, Eidos71 napisał:

Oglądałem ten filmik dzisiaj rano. Apex Detail robi tu kanapkę z TS Seal i Moonlight. Osobiście uważam, że to dziwna kanapka - w kilku ujęciach widać (albo mi się wydaje), że aplikatorem z Moonlight ściąga Seal'a z powierzchni - aplikator jest czarny po stronie, którą aplikuje Moonlight'a... Ale może to działa..? A może Moonlight, niezależnie od tego, czy ściąga Seal'a, czy nie, działa tak, jak np. CarPro Cquartz Dlux..?

Dokładnie takie same myśli miałem (wtf?).

• Okay 1
  • Moderator
Posted
Godzinę temu, Gardor napisał:

Apex smarował plastiki w środku samochodu Angelwax Enigma qed, nie zdziwi mnie już nic u niego na kanale 🙂

Ja sobie sprawdzę tą kombinację po nowym roku.