kubaPb Opublikowano 11 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Mam IPA która wymywam ciagle..starczy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 11 Października 2014 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 kubaPb, w sumie ipa to malo, ale lepsze to niz nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rosen Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Zmywacz silikonowy sobie kup, tani a też daję radę Myślę, że połączenie zmywacz + IPA będzie całkiem wystarczający Ale niech się inni wypowiedzą W motoryzacyjnym powinien być, a w lakierniczym to na pewno Bo niestety, ale dedykowane środki są mega drogie według mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaPb Opublikowano 12 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Panowie a jakiego leda jakos oswietlenie w przystepnej cenie polecacie, bo jednak tego mi brakuje zeby sprawdzic dokladniej rysy. [ Dodano: 12 Październik 2014, 08:58 ] A ipa mam rozcieńczoną 50/50 z woda destylowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 O mocy zmywacza głównie przekonałem się przy ultra dziadowskim sticky paint i ścieraniu z niego pasty. Z IPA to katorga, ze zmywaczem zero problemu. Od tamtej pory IPA tylko na dotarcie po zmywaczu (czasami lekkie mazy zostają) Halogeny LEDowe w tej chwili tak potaniały na Allegro, że nie ma co się zastanawiać i brać jakąś tanią 50W. Weź jedną z barwą ciepłą i jedną z zimną bo każda z barw ma swoje plusy i minusy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaPb Opublikowano 12 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Czyli polecacie zmywacz dodatkowo dorobic do oddzielnej butelki?plus doatkowo IPA? a mozesz polecic jakas latarke? 50w a cos wiecej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Zmywacza nie dorabiasz. Do sprawdzania hologramów: jakaś latarka LED która świeci punktowo, do sprawdzania większych rys: coś co świeci na większym obszarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaPb Opublikowano 12 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 A mozesz podac nazwe polecanej jakiejs taniej latarki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 kubaPb, wpisz w wyszukiwarkę na forum słowo MAR3 i zaznacz "pokaż wynik jako posty" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaPb Opublikowano 14 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Dzisiaj 3,5h zajeło mi zrobie lewej strony przednich i tylnych drzwi. W skrócie : - Po nalozeniu pasty przy wolnych obrotach od razu wskakuje na najwyzsze obroty, wtedy efekt ciecia jest nie wiarygodny niz do 3-4 bieg. - Moze za malo mam jeszcze mozliwosci ale bialym/twardym padem 150mm slabo umiem operowac, ale 80mm troche za maly wiec musze znalesc cos posredniego I z białego padu ABW 80mm zostalo juz połowa, tak sie sypie ze szok.. - Do mocniejszego ciecia potrzebne jednak będzie futro. Ale dzis drzwi poszly genialne Zostala prawa strona oraz maska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rosen Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Kup sobie pady z Flexi albo 3M, cena=jakość A jak zaczynasz od niskich, później wysokie obroty to na koniec zrób na zakończenie znowu niskie, wtedy wypracujesz lepiej pastę o ile robisz Menzerną Masz jeszcze pady 100mm, albo 135mm Ja używam tych ostatnich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaPb Opublikowano 15 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Wlasnie kolejne zakupy to 2pady Felxi 100cm i futro do tego. Tak menzerna robia, sprobuje dzisiaj zakonczyc wolnymi obrotami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woof Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 wolne obroty ładnie zdejmą Ci pastę... a jak tam idzie finisz... najtrudniejsza rzecz mierzysz trochę czujnikiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaPb Opublikowano 16 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 wolne obroty ładnie zdejmą Ci pastę... a jak tam idzie finisz... najtrudniejsza rzecz mierzysz trochę czujnikiem? No wlasnie nie mierze, czeka mnie zakup miernika i latarki led do inspekcji dokladniejszej. No wlasnie finisz nie jest taki latwy, swieci sie ladnie, groszek wychodzi ale chyba jeszcze to nie to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woof Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Jak tam skonczyles ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaPb Opublikowano 29 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Zostaly mi jeszcze lewe drzwi od 2 tygodni mam szkolenie po robocie wiec 8-22 w robocie. Ale w weekend bede konczyl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kabar Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 A widzisz ja od 2miesiecy szukam i ani jednego srebnego kokpitu (wersja bez nawigacji) Jakbyś nadal szukał takiej ramki to mam jedną niepotrzebną. Więcej na PW:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaPb Opublikowano 29 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Nowy zakup Na wiosnę będzie trzeba dopieścić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoboD7 Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Ile za to cudo zapłaciłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaPb Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Trafiło mi się okazyjnie. Wiadomosc na prv poszlo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaPb Opublikowano 19 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Drobne zmiany w środku Oprócz tego w kolor titanium poszła środkowa konsola, ramki klamek oraz gałki zmiany biegów. A na dniach sesja z autka po kilku zmianach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keza Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 kubaPb świetnie wyglądają te elementy po zmianie koloru . W jaki sposób zmieniłeś kolor? Folia czy malowanie, jakich środków użyłeś Pomysł bardzo ciekawy i bardzo chyba zmienił wygląd wnętrza, teraz czakamy na fotki ze środka. Tak trzymać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaPb Opublikowano 20 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 keza dzieki wielkie elementy zostaly odtluszczone a pozniej pomalowane recznie pistoletem po czym wygrzewaly sie w piecu 2-4h. A jakich srodkow to nie powiem bo to malowal mi kolega z pracy w firmowej lakierni dal mi tylko 3-4 plastiki pomalowane roznym kolorem i pytal jaki chce a ze malowali dla klienta b.duzo elementow to i mi prysneli Srodek zdecydowanie sie zmienil, jest jasniej i przede wszystkim z umiarem no i wszystko w jednyn kolorze. Nawiewy kratek i ramki klamek. I ramka gałki biegów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 dopytaj kolegi o materiał jakiego użyli do malowania. wygląda to nader ciekawie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaPb Opublikowano 20 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Informacja od kolegi "farby i lakier użyte do pomalowania tego nie sa dostępne w zwykłym sklepie" dopowiedział też ze dodatek perły dorzucony jest i tyle. Więcej nie udało sie wyciagnąc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi