Dystrybutor e36ace Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Dzięki uprzejmości Showcarshine miałem możliwość przetestowania detailera do powłok Tac System Quartz MAX jego przeciwnikiem będzie CarPro Reload Kilka słów o produkcie;jest to detailer na bazie SiO2 dla lakierów zabezpieczonych powłoką kwarcową jak i dla niezabezpieczonych karoserii. Zadaniem quartz max jest dodanie głebi koloru,wzmocnienie połysku,poprawa odprowadzania wody oraz dodanie śliskośści. Mam nadzieję że żadnej funkcji nie pominąłem. Do testu otrzymałem butelkę 50ml rzadkiej białej cieczy o niezbyt powalającym zapachu nie jest to jakiś mega śmierdziel ale przyjemnego zapachu też nie posiada.No dobra przecież nie dostałem quartz maxa żeby go wąchać Samochodem testowym jest leciwe Audi .Przygotowanie:dokładne umycie,wysuszenie i przetarcie IPA obyło się bez glinki ponieważ niedawno była grana a na aucie wiecznie trwają jakieś testy(z czego tata jest bardzo zadowolony ) Zdjęcie rywali (na metkę uważałem ) Z uchwyceniem podbicia koloru miałem ogromny problem i po czasie sobie darowałem, maska była przedzielona cieńką tasiemką,wielkiej różnicy w wyglądzie nie zaobserwowałem obydwa produkty dają kopa jeśli chodzi o śliskość i wydobycie głębi, minimalnie lepiej jest po stronie quartz max odprowadzenie wody i tutaj widać największą różnicę między dwoma produktami,tylko nie bardzo potrafię ocenić na czyją korzyść ot po prostu po stronie car pro jest więcej malutkich kropli a po stronie quartz max woda wężykiem ścieka a krople są mniej efektowne Test wytrzymałościowy się rozpoczął zobaczymy co dłużej utrzyma się na lakierze.
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Partner forum Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2014 e36ace, Dziękuje za test i swoje spostrzeżenie Odnośnie zapachu to mniej więcej taki jak Reload. Napisz jeszcze tylko czy Reload to jakiś świeży zakup, czy z przed 2014 ?
Dystrybutor e36ace Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Reload z zeszlego roku
Griffe Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2014 Co pokazał test wytrzymałościowy?
Dystrybutor e36ace Opublikowano 16 Września 2014 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 16 Września 2014 nie pamiętam 1
Sadamek Opublikowano 18 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2014 Szkoda, że nie dodałeś do porównania Q2M Cure - bo patrząc na zdjęcia to zamiótł by konkurencję w kwestii kropelkowania.
ghost Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2019 O ile w testach @Domela Car Pro Elixir przytłumił i obniżył połysk o kilkanaście GlossUnitów. To Quartz Max był w stanie o kilkanaście podnieść, jeden z największych udokumentowanych przyrostów, link:
Rekomendowane odpowiedzi