Skocz do zawartości

Jaki płyn do spryskiwaczy ?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 295
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

ja kupiłem ostatnio przez przypadek letni koncentrat Sonax Xtreme (250ml), ale z tego co tu wyczytałem to wcale nie jest taki rewelacyjny (sam jeszcze go nie testowałem) ...zimowego używałem i jak dla mnie :good:

Opublikowano

Ciekaw jestem opinii płynów do spryskiwaczy z BP, "marki" BP - ja używam tylko i wyłącznie ich i nie mam porównania :o

Opublikowano
"marki" BP

Czyli dużoooo droższy Autoland, bądź inny, w zależności komu uda się ogarnąć kontrakt na dostawę ;) Ale rozumiem że Routex i do przodu :-]:evil:

Opublikowano
rozumiem że Routex i do przodu :-]:evil:

exactly 8-):evil:

Czyli dużoooo droższy Autoland, bądź inny, w zależności komu uda się ogarnąć kontrakt na dostawę

No właśnie w tym sezonie zmienił się kolor, z zielonego na transparentny, czyli tak jak mówisz, pewnie ktoś inny miał wyżej szwagra w centrali BP :dontknow:

Tak czy inaczej, jakieś doświadczenia z tym płynem, porównania do czegoś?

Opublikowano

ja obecnie używam koncentratu forda (w ASO za 40ml 7zł), rozcieńczyłem go w 3,5 litra wody, i jestem zadowolony, nie pieni sie, robaki usuwa zadowalająco. Jak sie skonczy zbiorniczek wlewam wurtha, zobaczymy :)

Opublikowano

Od kiedy pamiętam, używam Autoland - latem i zimą. Nie ma z nim najmniejszych problemów, szybkę czyści bardzo ładnie, zapach też nie męczy - wręcz przyjemny :good:

Opublikowano
koncentrat WURTHa jak najbardziej godny polecenia

Kupiłem u siebie za całe 5zł :) więc przetestujemy.

Rozrabiacie go na 2,5 czy 3l?

PS. Fajny brzoskwiniowy zapach! :good:

Opublikowano

1:100. 10 mililitrów na litr ;)

Opublikowano

1:100. 10 mililitrów na litr ;)

Z 32 ml otrzymujemy 2,5-3 L gotowego płynu
;)
Opublikowano

Hej, ja polecam koncentrat w Kauflandzie - firmy "GD trade".

Piszą żeby rozcieńczać 1:100 , buteleczka 250 ml z mega fajnym dozownikiem z podziałką kosztuje ~7zł.

Wlałem po płynie, który dostałem na Orlenie i muszę przyznać, że świetnie sobie radzi. O niebo lepiej od tamtego.

Polecam do przetestowania. Po rozrobieniu przyjemny zapach :)

Opublikowano

Miałem kiedyś i to GD-Trade - może od Orlena lepszy ale do Wurth'a mu daleko.

Opublikowano
Miałem kiedyś i to GD-Trade - może od Orlena lepszy ale do Wurth'a mu daleko.

Wczoraj zakupiłem Wurth'a i zobaczymy. Co prawda zapłaciłem za małą buteleczkę, z której zrobię 3l plynu chyba 7 zł, więc wychodzi sporo drożej.

ALE Wurthh ma napisane, że ma do 15% środków powierzchniowo czynnych, a GD-Trade ma ich do 5%.

Można kupić ich koncentrat w większej pojemności?

Opublikowano

Birkhof, ja na allegro kupiłem kilka buteleczek po niecałe 4zł... do tego przesyłka w kopercie eknomiczna i wychodzi sporo taniej :)

Opublikowano
Birkhof, ja na allegro kupiłem kilka buteleczek po niecałe 4zł... do tego przesyłka w kopercie eknomiczna i wychodzi sporo taniej :)

Dzięki :good:

Zrobię zamówienie grupowe rodzinno-kumplowe i będzie gitarka :-)

Opublikowano

Czy próbowaliście może 303 WINDSHIELD WASHER TABLETS 5-PACK - TABLETKI, PŁYN DO SPRYSKIWACZY ??

Cena podobna do WURTH'a (a nawet niższa). Dostępny u partnetów forum 23 minus rabat. Tabletka na galon (ok 4 l).

Opublikowano
larm, tak, nic specjalnego. Bardziej nadaje się jako dodatek do płynu niż samodzielny płyn.

Zatem zostaje WURTH. Gdzie można go zakupić??

Opublikowano

larm, przereklamowany... słabo domywa, brak zapachu.. ogólnie jestem zawiedziony i nie mogłem się doczekać kiedy się skończy :)

larm, najtaniej wyjdzie allegro... kup od razu kilka sztuk... kumpli popytaj czy nie wezmę :D

Opublikowano
Tylko i wylacznie lidlowski powershine ,tani jak barszcz ,domywa ,nie zostawia smug niezle pachnie :good:

+1 równiez polecam,

aczkolwiek teraz po grupowym zakupie używam: ADIXOL LETNI PłYN DO SPRYSKIWACZY Organiki

super pachnie zieloną herbatą i domywa też pierwsza klasa.