ANB Karol Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Nie zauważyłem Ale wydaje mi się że colliego ciężko przebyć w tej kategorii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatthewG Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Dobrze to na tym filmiku wygląda.. Ciekawe czy wyjdą różnice w "podłożu" po jakims czasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael MSTP Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Też jestem po 1 kontakcie z fusso, zapach do zniesienia, docieranie ok ale wsumie szybko wysycha. Efekt na aucie bardzo ok zdecydowanie lepiej niz coli. Zrzucanie wody naprawde na wysokim poziomie zreszta widac na filmiku ciekawe ile z tych 12 miesiecy polezy. Niech to beda i 4 miesiace i tak bedzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANB Karol Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 U mnie leży od Sierpnia pytanie jak zniesie naszą Polską zimę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
therioon Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 U mnie warstwy leżą od lipca, kolejne dwie dołożyłem tydzień temu, auto przygotowane na zimę W zimę będzie od czasu do czasu wspomagany fukupiką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cortezo87 Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Cortezo u mnie zostawial takie "zaciemnienia-rozjasnienia" i probowalem docierac mocniej, nakladac ponownie, klasc grubo, klasc cienko, ale zawsze cos zostalo. Oryginalny aplikator pomogl bo jest dosc sztywny i rownomiernie rozprowadzil wosk. Ja kilka dni temu próbowałem kłaść fusso na wiele sposobów : na cleaner Wolfganga, Lusso, SV CF Regular, na samą IPE, na Scruba, po jednej warstwie i nawet po 3, różnymi aplikatorami i nic. Ciągle to samo. Zostają plamy na lakierze ZAWSZE. Lakier to Panther Black Fordowski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkbewe Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 dziwne, ja go wczoraj kładłem i docierał się bardzo dobrze i nic nie zostawało, może wypierz mikrofibrę ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lazina Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Moze za duzo wosku i nie dotarty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cortezo87 Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Nic z tych rzeczy panowie, wosk docierany był czystą MF i czy cieniutka warstwa czy na bogato zostawia taki bałagan. Pomijam to ze ten sam wosk kładłem na czarne audi i 2 leony i wszystko pięknie ładnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piteks Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 U mnie też pięknie działa Fusso, żadnych plam, a zrzucanie wody rewelacyjne. Co do kurzu, to dużo lepiej niż z Coli . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kita33 Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Pomijam to ze ten sam wosk kładłem na czarne audi i 2 leony i wszystko pięknie ładnie... Czyli wniosek z tego że źle przygotowany lakier w twoim aucie skoro tam jest wszystko w porządku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkbewe Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 fusso myślę wrzucić na auto 2 auto ale na razie za swoje nie ma czasu się zabrać :// (jak zawsze) i zbaczymy jak wypadnie w porównaniu do DG#111 który wg mnie nie ciągnie jakoś specjalnie kurzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devilsky Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Jeszcze podejrzewam temperaturę i wilgotność. Ostatnio jak kładłem 2 warstwę to było 10 stopni, ale bardzo wilgotno. Dokładnie po umyciu auta chwilkę pokropiło, przestało, wytarłem wszystko na sucho i poszedł wosk. Jak na maskę kładem to zaczęło mi takie coś wychodzić. Zmieniłem aplikator na ori i równomiernie rozprowadziłem i wyszło ok. edit: Właśnie sobie przypomniałem jak dokładnie wyglądały to ślady. miałem miękki aplikator i mocno się uginał pod palcami. Jaśniejsze miejsca wyglądały, jak bym palcami przejechał po masce i nic już tym miękkim słoneczkiem nie mogłem zrobić. Trzeba by sprawdzić taką ewentualność, że w niższych temp się tak zachowuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 To chyba zły trop , bo ktoś na forum kładł Fusso nawet na mokry lakier i było OK . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maluch Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Temperatura? No i ten aplikator bym sprawdził. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
therioon Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 ja kładłem ręką i było ok ,żadnych mazów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmamba Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Cortezo u mnie zostawial takie "zaciemnienia-rozjasnienia" i probowalem docierac mocniej, nakladac ponownie, klasc grubo, klasc cienko, ale zawsze cos zostalo. Oryginalny aplikator pomogl bo jest dosc sztywny i rownomiernie rozprowadzil wosk. Ja kilka dni temu próbowałem kłaść fusso na wiele sposobów : na cleaner Wolfganga, Lusso, SV CF Regular, na samą IPE, na Scruba, po jednej warstwie i nawet po 3, różnymi aplikatorami i nic. Ciągle to samo. Zostają plamy na lakierze ZAWSZE. Lakier to Panther Black Fordowski. Obrazek Obrazek Maska była lakierowana? Dla mnie te plamy wyglądają na wadę lakieru którą fusso podbija Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devilsky Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Co prawda, faktycznie miałem malowaną maskę, ale taki efekt wystąpił dopiero przy drugiej warstwie. Pierwszą warstwą nakładałem w ok 15 stopniach jak było słoneczko. Drugą warstwę kładłem w ok 10 stopniach w totalnym zachmurzeniu. Jak będę miał okazję to sprawdzę przy zimnej i ogrzanej masce, czy jakieś różnice będą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkbewe Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 sprawdź bo na prawdę ciekawe a tak BTW kład ktoś fusso na cleaner DG#652 ?? czy lepiej kupić inny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JUBAS Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Dzisiaj miałem podobną przygodę przy położeniu drugiej warstwy na masce E46. Po zmianie MF na nową i mocnym dotarciu udało się to usunąć. Przy jednej warstwie nie było takich cyrków. Na bocznych panelach tego nie zaobserwowałem PS. Lakier jest w oryginale... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael MSTP Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 A pytanie czy jest sens klasc Fusso dwie warstwy? Rzeczywiscie jest jakas roznica w trwałosci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotto0 Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 A pytanie czy jest sens klasc Fusso dwie warstwy? Rzeczywiscie jest jakas roznica w trwałosci? Tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cortezo87 Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Maska była lakierowana? Dla mnie te plamy wyglądają na wadę lakieru którą fusso podbija Maska w oryginale, nie malowana. Dzisiaj pierwszy raz nałożyłem Fusso na inne elementy (klapa tylne błotniki i spoiler) i po dotarciu wszystko w porządeczku! Aż sam się zdziwiłem, zero plam i piękny lakier. Tak, że na zimę poleci fusso a na maskę pewno jakaś powłoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambol Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Ścierając wosk spróbuj delikatnie zwilżyć mikrofibre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lazina Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Ja kladlem 3 warstwy przy ostatniej tez minimalne cienie w sloncu sie pokazaly ale je dotarlem. Podejrzewam ze mikrofibra juz wyamaga prania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi