Gość Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Faktycznie, sorry. Przejrzałem pierwszych 15 stron, po czym przeskoczyłem do ostatniej i napisałem tego niesfornego posta.
conrado Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 a czy ktoś używa polerki firmy FERM? np takiej jak w aukcji nr 1006937085, co o niej sądzicie?
przemas22 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Spytaj o jej wagę bo jak kiedyś szukałem taniej i też brałem ją pod uwage to chyba była ciężka. Ale ogólnie firma nie jest najgorsza w tej kasie
conrado Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 ciężar netto 3,4kg na innej aukcji, a na jeszcze innej 5,2kg na stronie też piszą ze 5,2 hmm trochę chyba ciężka jak dla amatora?
przemas22 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Ta waga 5,2kg chyba realna http://www.ferm.com.pl/p/pl/agm1037/pol ... -180k.html
wiktor77 Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 witam panowie ostatnio zakupiłem polerkę power up i zastanawiam się czy wszystko z nią w porządku ponieważ startuje dopiero na ustawionej dwójce na pokrętle regulacji obrotów ? Na ustawionej 1 nawet nic nie kreci tylko coś w niej piszczy ! Nie wiem czy to norma w tym sprzęcie czy mam ja wymienić ? Kolejna sprawą która mnie nurtuje to jaka cyfra na pokrętle regulacji odpowiada jaki obrotom ?
kuflik Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 Niestety, te polerki tak mają. Najniższa półka, nie ma się co spodziewać cudów. Pod obciążeniem też zbyt dobrze sobie nie radzi. Kolejna tez nie będzie sprawna, ten typ tak ma.
wiktor77 Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 A orientujecie się koledzy jaka ma obroty ta polerka zależnie od ustawienia pokretla regulacji ?
kuflik Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 A orientujecie się koledzy jaka ma obroty ta polerka zależnie od ustawienia pokretla regulacji ? losowe, bo pod obciążeniem te obroty się zmieniają, nie posiada stabilizacji.
wiktor77 Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2010 Kuflik to jest moja pierwsza maszyna i jeśli jest to możliwe okresl proszę obroty jakie ta polerka ma na sucho bez dotykania do lakieru , poniewarz nie wiem na jakch biegach mam polerowac . Pozdrawiam
kuflik Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2010 Niestety, nie mogę Ci pomóc. Co z tego, że określę ile obrotów jest na 2gim biegu, skoro po dotknięciu pada maszyna prawie się zatrzymuje? Niestety, musisz pracować na wyczucie.
malkolm Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2010 wiktor77, wyjdź z założeniem że lepiej za wolne niż za szybkie, a później w czasie pracy musisz próbować
wiktor77 Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 Panowie nie wiem czy zwrociliscie uwagę ale pod tym samym symbolem są dwie rozne maszyny sparkiego o innej wadze i wyglądzie ! poniżej numery aukcji może wiecie o co chodzi ? (numer 1027530176) (numer 1013352798) Czy to jakieś podroby zwróccie uwagę ze gwarancja na ta ciezsza to rok a na droga dwa !
kuflik Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 To jest ta sama polerka tylko jest błąd w opisie. Obie polerki mają dwa alta gwarancji przy zakupie na paragon i rok na firmę. Tak już w UE jest, więc to kolejny błąd w opisie.
wiktor77 Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 Ale na zdjęciach wyglądają inaczej i w opisie jest inna waga ? Panowie od którego sprzedawcy ja kupić poniwaz power Up mnie zirytowal i go zwrocilem a teraz chce zamowic sparkiego
przemas22 Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 Ale na zdjęciach wyglądają inaczej i w opisie jest inna waga ? Panowie od którego sprzedawcy ja kupić poniwaz power Up mnie zirytowal i go zwrocilem a teraz chce zamowic sparkiego Na twoim miejsu rozważyłbym Kestrel 180 tutaj
malkolm Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 ewentualnie kestrela das-6, ja jestem ze swojego baaardzo zadowolony
wiktor77 Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 a myslicie panowie ze kestler 180 bedzie lepszy od sparkiego
Gość Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 Witam, czy opłaca się kupno takiej polerki : "Eurotec" numer aukcji na alledrogo z polerka (numer 1033464483) do potrzeb własnych dla początkującego. Pytam, bo nie chce przepłacać, a polerka nie bezie intensywnie używana .
Łukasz Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 Obroty niby ok, ale martwiłbym się o ich stabilizację i inne podstawowe parametry, ale jeżeli chcesz tego użyć 2-3 razy w roku zachowując jakiś rozsądek to myślę, że nie ma tragedii aczkolwiek oczywiście wolałbym dołożyć i kupić chociażby Sparky'iego A tak w ogóle to jakby mi ktoś nie powiedział, że to takiej czy innej firmy to ze zdjęcia pomyślałbym, że to Makita
Gość Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 Obroty niby ok, ale martwiłbym się o ich stabilizację i inne podstawowe parametry, ale jeżeli chcesz tego użyć 2-3 razy w roku zachowując jakiś rozsądek to myślę, że nie ma tragedii aczkolwiek oczywiście wolałbym dołożyć i kupić chociażby Sparky'iego A tak w ogóle to jakby mi ktoś nie powiedział, że to takiej czy innej firmy to ze zdjęcia pomyślałbym, że to Makita Gdzie i za ile można go kupic tego Sparky'iego
kuflik Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 Gdzie i za ile można go kupic tego Sparky'iego castorama 500pln.
Marco Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 Sparky PMB 1200CE to bardzo fajna polerka. Mi sie nia pracuje bardzo wygodnie. Ma tylko jedna ,zasadnicza wadę: niemilosiernie halasuje. Po calym dniu spedzonym w garazu z polerka w rekach ,leb peka... poza tym jak najbardziej godna polecenia. Lekka ,poreczna ze stabilizacja obrotow. Dla amatora jak znalazl. Choc bardziej profesjonalne projekty tez ogarnie.
Łukasz Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2010 Po calym dniu spedzonym w garazu z polerka w rekach ,leb peka... poza tym jak najbardziej godna polecenia. Zawsze można kupić sobie słuchawki na uszy takie, jakie mają robotnicy przy pracach na ulicy A odbiegając od żartu to tak sobie myślę, że to wcale głupi pomysł nie jest - chociażby zakupić stopery - każda polerka hałasuje, a po całym dniu może głowa boleć.
aro_77 Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2010 Ja widzialem ze w sporo firmach detailingowych, pracownicy korzystaja ze stoperow czy sluchawek. Najczesciej widzialem w sluchawkach dousznych i mp-trojka
Rekomendowane odpowiedzi