szpyrek Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2016 To zamiast CGP do zegarów mogę np plastx użyć?
Moderator krd Opublikowano 29 Lutego 2016 Moderator Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2016 Ale co chcesz osiągnąć? Wyczyścić czy usunąć rysy? Jak to pierwsze to każdy lepszy cleaner da sobie radę. Jak drugie to PlastX będzie ok.
szpyrek Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2016 Rysy rysy. Dzięki krd za zainteresowanie.
kokolokos Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2016 Panowie a czy można szyby przelecieć cleanerem np.Dodo Juice Supernatural Micro Prime?
Dante05 Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2016 Panowie a czy można szyby przelecieć cleanerem np.Dodo Juice Supernatural Micro Prime? A co ma na celu taki zabieg?
Dante05 Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2016 ACGP spełni swe zadanie a jak nie ma pod ręką można octem spróbować.
mario704 Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2016 Jak masz mega stare jakieś water spoty z twardej wody to CGP możesz sobie lusterko w środku wyczyścić bo temu nie da rady .Jak na początku się jarałem tym środkiem tak po kilkunastu użyciach stwierdzam że lekkie jakieś tam niedociągnięcia doczyści ale na stare przebarwienia nie da rady w ogóle a już na pewno nie ręcznie
Mic431 Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2016 Panowie, czy środek można używać do plastikowych lamp samochodowych lub do lusterek zewnętrznych?
rafalk Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2016 Do lamp z tworzywa się nie nadaje ponieważ ma śladowe ilości tlenku ceru.
Rutakus Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2016 Do lusterek oczywiście, przecież to szkło
Faralyzeus Opublikowano 30 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2016 Fotochromatycznym też nie zaszkodzi?
Lex Luthor Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2016 Nie zaszkodzi. Wysłane z mojego MI NOTE LTE
ppiotrek Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2017 Mam problem z przednią szybą - jak jest mokra to w świetle widzę gdzie niegdzie ślady jakby po jakimś środku czy powłoce. Probowałem ją domyć płynem do mycia szyb oraz alkoholem, niestety bez skutku. RainX nie chce się przyjąć na tych miejscach. Czy ręcznie CGP powinno dać radę z czymś takim?
Pogodny Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2017 A dasz radę uchwycić te ślady na zdjęciu?
ppiotrek Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2017 Mogę spróbować, ale wygląda to dokładnie tak jakby ktoś przetarł suchą szybę morką szmatką. I pojawia się taki efekt właśnie po przejechaniu wycieraczek lub tuż po umyciu, głównie w dolnej części szyby. Cieżko to uchwycić teraz. Ciemne punkty to ten problem. https://imageshack.com/i/pl7GHAcZj
Rybicki Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2017 Przerabiałem podobną sytuacje i CGP tylko z użyciem maszyny poradziło sobie z takim problemem. Po wymyciu NW siadła jak należy.
ppiotrek Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2017 Udało mi się zminimalizować problem praktycznie do zera. CGP + ręczna robota. Z pół godzinki zeszło
Gardor Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2017 Udało mi się zminimalizować problem praktycznie do zera. CGP + ręczna robota. Z pół godzinki zeszło Super Ale spróbuj maszynowo to już wtedy całkiem problem zniknie
viechooo Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2017 Maszynowo filcem czy jakimś padem gąbkowym te CGP polecacie?
Gardor Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2017 Maszynowo filcem czy jakimś padem gąbkowym te CGP polecacie? Ja wole pracować z filcem, gąbka za dużo wypije Ale jak nie posiadasz filcu to pad finishowy możesz wykorzystać.
Tommy Lee Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2017 Moim zdaniem gąbka finiszowa do CGP będzie za miękka. Najlepiej radzi sobie polish albo cutting.
batinta Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2017 Flexipads ma do tego świetny i taniutki pad w ofercie.Chyba na bazie filcu właśnie.
Cendra Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2017 Szukam czegoś aby porządnie ogarnąć szyby, nie są mocno zapuszczone, ale czasami zwykłe mycie płynem do szyb nie wystarcza, poza tym chce też połozyć NW. Zastanawiam się nad Autoglym Car Glass Polish i CAR PRO CeriGlass Polish. W sumie nie zastanawiałbym się długo i kupił CeriGlass, ale na stronach sprzedawców jest napisne, że CeriGlass "Nie należy stosować na pomalowanych lub przyciemnianych szklanych powierzchniach". Mam Skodę i Renault z fabrycznie przyciemnionymi szybami. Co może się z nimi stać po użyciu tego środka? Mam maszyne DA BASSa, czy czarny pad NATa będzie ok do pracy z tymi środkami?
Mir540t Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2017 To samo może się stać co i po Autoglym. Fabrycznie przyciemnianych szyb nie uszkodzą.
Rekomendowane odpowiedzi