Jump to content

Autoglym Car Glass Polish

Recommended Posts

Mozesz. Ja lecialem zoltym 3m i do 3 biegu maszyny.

+1

Nie koniecznie na az do 3 biegu, kwestia wyczucia ;)

czy uda mi sie tym usunac takie przebarwienia gdzie chodza wycieraczki?

Mozesz. Ja lecialem zoltym 3m i do 3 biegu maszyny.

+1

Nie koniecznie na az do 3 biegu, kwestia wyczucia ;)

czy uda mi sie tym usunac takie przebarwienia gdzie chodza wycieraczki?

u mnie nie poradził sobie z zaciekami na szybie ( bardzo bardzo twarda woda była ) dopiero CarPro CeriGlass Polish dał rade, a słyszałem że cytryna daje sobie bardzo dobrze rade :D

• 1 year later...

ręcznie nakładałem padem bawełnianym bodajże albo słoneczkiem Megsa ale chyba bawełna i po 5-8 min. polerowałem to mikrą do szyb od taki efekt. A szyba była ufajdana niemiłosiernie i nie czyszczona od dłuższego czasu może 1-2 lata, na bocznej szybie miałem od wewnątrz naklejona taśmę, taką co naklejają lakiernicy i po większym tarciu mikrofibra zlazło wszystko.

Glass polish z autoglyma daje rade, jedynie jej wada jaką zauważyłem to wypełnianie odprysków na szybie przedniej które zasychają i znikają dopiero po jej mocnym opłukaniu pod ciśnieniem.

• 1 month later...

Czyli taka kombinacja jest nie dobra

Glass Cleaner Concentrate 1:10 - AGCGP – IPA – Gyeon Q2 View

Lepiej zastosować taką

Glass Cleaner Concentrate 1:10 - AGCGP – Gyeon Q2 View

• Moderator

kita33, proponowalbym:

- umycie szyby

- wypolerowanie jakims polishem

- zmycie resztek benzyna ekstrakcyjna i pozniej ipa

- gyeon view

kita33, w zestawie GYEON Q2 VIEW masz dwa produkty:

Q2M Cleanse (który jest właśnie pastą polerską do szkła)

i Q2 Repel, który jest właściwą wycieraczką.

Co do aplikacji, instrukcja i wszystko co potrzebne do jej przeprowadzenia, są wewnątrz opakowania :)

• 5 months later...

Czy produkt ten nada się do wycierania szyb w nowym mercedesie z salonu z przyciemnianymi szybami? Z tego co wiem nie wolno mi używać żadnych produktów z amoniakiem, czy ten produkt zawiera ten środek?

Przeczytałem tutaj (http://mrcleaner.pl/autoglym-car-glass- ... p1471.html) oraz tu (http://www.sklep.polishangel.pl/index.p ... ation.html), że produkt ten nie należy używać na akrylach, plastikach (w tym lusterkach) oraz foli przyciemniających szyby.

Czy przyciemniane szyby z salony mają te same właściwości co folia a więc nie można używać na nich tego produktu? Dlaczego właściwie jest to zabronione?

Chciałbym się jeszcze dowiedzieć o jakie lusterka chodzi, nie można tym produktem myć bocznych lusterek samochodu?

• 4 weeks later...