michałoś Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2013 Jutro postaram się zrobić kolejny update
Piotrek Opublikowano 3 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2013 I ja wstawiam mniej więcej aktualny stan. Wywaliłem go z lusterka, opierał się skubany. Truck 1:5 nie zrobił na nim większego wrażenia, ale nie takie rzeczy się robiło. Jak widać jest jeszcze na lusterkach, ale czerni to już tam mało. Ale fakt łatwo nie miał, samochód stoi tą stroną na słońcu. Jak dla mnie bardzo fajny dressing. Na drugim cały czas ma się bardzo dobrze. [ Dodano: 4 Lipiec 2013, 21:30 ] Dzisiaj nakręciłem coś takiego, to na drugim z lustrerek, miesięczny. Polecam w HD. Dobrze widać, dobra jakość ? https://vimeo.com/69709479
michałoś Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2013 Z małym poślizgiem ale jest Ponad 4 tygodnie od aplikacji, kolor trochę wyblakł, ale kropelkowanie nadal na dobrym poziomie. Za niską cenę otrzymujemy naprawdę wydajny i trwały produkt.
kamilkok Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2013 A jak jest z przyciąganiem kurzu? Bo mieszkam w okolicy gdzie muszę jeździć po paru drogach gruntowych i szukam czegoś co by nie kurzyło się aż nad to
mpadlewski Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2013 U mnie też bardzo dobry efekt. Zwłaszcza, że to chyba pierwszy dressing jaki dostał mój samochód. Czerń na lusterkach jak nowa. Po miesiącu przesmarowałem 2 raz bo wcześniej zostawiłem dla testu trochę niedociągnięć. Zobaczymy ile teraz posiedzi. Co do kurzu to nie zaobserwowałem jakiejś zmiany. Chyba jest pod tym względem neutralny.
tango Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Kamilkok ja nie zauwazyłem żeby jakoś bardziej przyciągał kurz - za to latwiej kurz zdjąć z elementów zabezpieczonych JetBlackiem, Mpadlewski - ja też nalożyłem druga warstwe po ok dwoch tygodniach - plastiki "wypiły" prawie całą poprzednią a teraz jest już dużo "czarniej"
zagi777 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2013 to co dobry preparat do plastików zew ogólnie? czy lepiej dołozyc i kupic lepsze?
Moderator krd Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Dobry, smialo mozesz kupowac i uzywac.
maciek-drummer Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2014 Odgrzeję kotleta Posiadam Jet Black i mam pewien problem. Wczoraj woskowałem auto i nakładałem dresingi i dziś rano zauważyłem, że w pewnych miejscach na listwach jakby już go nie było nie wiem w czym jest problem może go za szybko docierałem fibrą czy poprostu coś z nim jest nie tak... Jak Wy go aplikujecie?
kuba_zgr Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2014 maciek-drummer, jeśli wcześniej nie nakładałeś dressingu na te plastiki to bardzo prawdopodobne że ''wypiły'' one dressing i musisz go nałożyć jeszcze raz.
escimo Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2014 Dokładnie, ja kiedyś na golfa II który nie widział wcześniej żadnego dressingu kładłem z 3-4 warstwy, aż w końcu ładnie przykrył
Bonthyc Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2014 A ja mam inne pytanie. Jakiej konsystencji jest Wasz Jet-Black? U mnie na początku był taki fajny żelowaty a teraz zrobiła ciecz.
luq92 Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2014 Bonthyc, mam od jakichś dwóch miechów i jak na razie jest lekki żel taki jak od nowości.
escimo Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2014 Bonthyc, próbowałeś mocno wstrząsnąć przed użyciem? Bez potrząśnięcia mi też leci sama ciecz.
ktm950 Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2014 Bonthyc, wsadź go do lodówki to znowu zrobi się żel.
Bonthyc Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2014 escimo, próbowałem ale konsystencji nie zmienił. ktm950, spróbuję rzeczywiście coś w tym musi być bo pamiętam, że jak go jakieś 2 tyg. temu wyciągałem z piwnicy to był żelowaty a teraz cały czas stoi w pokoju gdzie temp. jest w okolicach 22-23 stopnie.
ktm950 Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2014 Bonthyc, Taki już jego urok. Ja przed użyciem zawsze swojego wkładam na godzinkę do lodówki i zamienia się w żel. W temperaturze pokojowej staje się natomiast cieczą. Właściwości są takie same, ale żel jakoś bardziej mi podchodzi
maciek-drummer Opublikowano 28 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2014 Nałożyłem parę warstw na listwy boczne w Golfie 4 i nadal szybko znika, nie wiem już co robić bo to przypomina mi walkę z wiatrakami, fakt że te listwy są tak jakby gładsze niż plastiki na zderzakach czy podszybiu, co polecacie? zmienić preparat?
booohal Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2014 W Citro XMie Nielsena SASa musiałem chyba kilkanaście razy nałożyć zanim listwy się ''napiły'' i zaczęły wyglądać względnie jak należy. Mogą być bardzo wyjałowione lub nie lubią się z tym dressingiem.
tomekk1980 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Witam, zakupiłem nie dawno Jet Black Exterior Trim Restorer i jestem w 100% zadowolony z niego. Ładnie ożywił moje listwy , progi w Passacie B5 fl które dawno nie były niczym odświeżane. Środek godny polecenia!
sysiu20 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Z tego co zauważyłem efekt i długotrwałość zależy od tworzywa, na którym sie go stosuje. Najlepszy efekt uzyskałem na klamkach w golfie mk1 '82 - najbardziej przyciemnił i najdłuzej się trzyma
Manniek66 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Dobry efekt, też zamówiłem to pochwalę się jak działa u mnie
ShinyGarage Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2014 maciek-drummer, moi przedmówcy zwrócili już na to uwagę, ale napiszę raz jeszcze. Czasami, przy mocno wyjałowionych plastikach aplikację trzeba powtórzyć kilka razy zanim element "nasiąknie" preparatem. Oczywiście może zdarzyć się sytuacja, że Jet nie polubi się z danym rodzajem plastiku, osobiście nie spotkałem się jeszcze z takim przypadkiem, może to jednak wpłynąć na trwałość produktu.
maciek-drummer Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2014 No niestety. Po dokładnym wymyciu plastików APC 1:4 oraz IPĄ dressing Jet Black od SG nie przyjął mi się, tzn. ładnie poczernia listwy, tylko że na krótko, nałożyłem kilka warstw wczoraj, dzisiaj poprawiłem i stwierdziłem że już jest mniej czarny i zaczyna blaknąć... Koledzy pisali wyżej by spróbować kilka warstw, tylko w jakich odstępach czasu?
Rekomendowane odpowiedzi