polo33 Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2016 uczeń_1001, musisz patrzeć na oznaczenia cutting, polishing, finish lub twarda, średniotwarda, miękka itd Jak chcesz dość tanie i dobre to celuj w NAT
Tytanowy Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2016 Orientuje się ktoś może, jaki jest lakier na Alfach Romeo? Chodzi mi głównie o starsze modele... Twardy czy miękki? Chciałbym delikatnie poprawić "look", nie robiąc pełnej korekty. Ogólnie nie ma tragedii na lakierze, natomiast jest sporo delikatnych rysek i świrli. Co powiecie na menzerne 3in1? Zastanawiam się własnie tylko, na jakim padzie spróbować to wypracować... Nie wiem czy zdecydować się na średni czy twardy.
Dante05 Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2016 Według tabeli polishedbliss Alfy mają miękki lakier, ja bym zaczynał od średniego pada tym bardziej jeśli tragedii nie ma. Jest temat odnośnie menzerny 3in1, gdzie widać efekty po tej paście.
Tytanowy Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2016 Według tabeli polishedbliss Alfy mają miękki lakier, ja bym zaczynał od średniego pada tym bardziej jeśli tragedii nie ma. Jest temat odnośnie menzerny 3in1, gdzie widać efekty po tej paście. Widziałem ten temat. W takim razie zacznę zabawę na srednim padzie i zobaczymy co będzie się dzialo
uczeń_1001 Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2016 Panowie mam pytanie odnośnie polerowania produktem Meguiar's SwirlX w E39 żółtym padem. Po jednym przejeździe jest lepiej, rys jakby mniej.. Polerować dalej tym samym czy może coś bardziej ściernego?
hihol Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2016 e39 swirlxem chcesz upiekrzyc? Wczoraj zaczalem testy na czarnym saphir black metalic w e39.. trzy przejazdy futrem na fg400 i cos jeszcze zostalo. A ty co najwyzej zapychasz te rysy.
polo33 Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2016 Dokładnie jeśli lakier fabryczny to go tylko posmyrasz, weź jakiś zmywacz czy IPE i zobacz ile jeszcze zostało po tym Swirlx
lesny_dzban Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2016 Witam, skompletowalem zestaw do korekty lakieru w moim BMW e46, która chce przeprowadzic na wiosne. Mierzyłem auto miernikiem i maska i błotniki mają grubo ponieżej 80 um . Boki były malowane i tam jest ponad 150um. (jeszcze raz wezme inny miernik i zmierze) Proszę poradźcie czym jechac te elementy z cieńszą warstwą? Te malowane chce spróbować futrem i potem kolejno Menzernami od 400 do 3000 i 3 rodzaje padów na rotacji Einhela (niezbyt mocna) Macie jakieś sprawdzone propozycje? Rusze tym zestawem te lakierowane elementy? Myslałem zeby na maskę dac jakies lekko ścierne AiO (Srp, cherry) tylko boje się, że nic nie zakryje. Czy próbować najpierw 3000 i czarnym?
Malik5 Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2016 Panowie i Panie trochę aut już mam zrobione w swoim życiu ale pierwszy raz widziałem takie coś ;/ Paxjent Subaru Outback czarny... stał gdzieś w jakiejś galerii z 4 misiące i z między szczelin płyt leciała na niego woda jakby z cementem i zostawiła zajebiste zacieki na dachu i drzwiach gdzie spływała. Ktoś miał może podobny przypadek ?? Czym ten cement ugryść ?? zanim wjade glinka myślałem po myciu potraktować to octem bo podobno rozpuszcza cement. Chce to jak najbardziej rozpuścić żeby nie zrobic mega bałaganu potem na aucie. Do tego muszę to jeszcze jakoś usunąć z uszczelek i szyberdachu zklanego ;/ Jakieś pomysły??
booohal Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2016 Malik5, Chyba Piotrek z Detailingservice miał taki przypadek.
Wenega Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2016 może takie coś: http://www.knauf-bauprodukte.pl/produkt ... ementowych któryś z producentów kosmetyków do detailingu też posiada środek do usuwania cementu, tylko teraz nie pamiętam kto dokładnie, poszukaj
powalla Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2016 Tenzi miał/ma też produkt do cementu(betonu) , bo kiedyś czytałem opis na butelce w Macro . edit Tenzi betorast
mbieniek Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2016 Panowie i Panie trochę aut już mam zrobione w swoim życiu ale pierwszy raz widziałem takie coś ;/ Paxjent Subaru Outback czarny... stał gdzieś w jakiejś galerii z 4 misiące i z między szczelin płyt leciała na niego woda jakby z cementem i zostawiła zajebiste zacieki na dachu i drzwiach gdzie spływała. Ktoś miał może podobny przypadek ?? Czym ten cement ugryść ?? zanim wjade glinka myślałem po myciu potraktować to octem bo podobno rozpuszcza cement. Chce to jak najbardziej rozpuścić żeby nie zrobic mega bałaganu potem na aucie. Do tego muszę to jeszcze jakoś usunąć z uszczelek i szyberdachu zklanego ;/ Jakieś pomysły?? Z ciekawości kolego, chodzi o cement czy o coś takiego jak na tym filmie??
daniel87 Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2016 Manzerna 3w1, rotacja...na jakich obrotach ja wypracowujecie w końcowym etapie,tak żeby w miarę możliwości nie zostawić hologramów pady polishing
Wenega Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2016 ja kończe na "dwójce".. z 3w1 ciężko jest zostawić bałagan
Malik5 Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2016 Panowie i Panie trochę aut już mam zrobione w swoim życiu ale pierwszy raz widziałem takie coś ;/ Paxjent Subaru Outback czarny... stał gdzieś w jakiejś galerii z 4 misiące i z między szczelin płyt leciała na niego woda jakby z cementem i zostawiła zajebiste zacieki na dachu i drzwiach gdzie spływała. Ktoś miał może podobny przypadek ?? Czym ten cement ugryść ?? zanim wjade glinka myślałem po myciu potraktować to octem bo podobno rozpuszcza cement. Chce to jak najbardziej rozpuścić żeby nie zrobic mega bałaganu potem na aucie. Do tego muszę to jeszcze jakoś usunąć z uszczelek i szyberdachu zklanego ;/ Jakieś pomysły?? Z ciekawości kolego, chodzi o cement czy o coś takiego jak na tym filmie?? Kolego to był cement i tylko papiery scierne wchodziły w gre ale pozbyłem się problemu
Partner forum MOTOGO Opublikowano 17 Marca 2016 Partner forum Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2016 co do cementu/betonu - należy zachować szczególną ostrożność ale kwasy o niskim pH dają radę. Myślę tutaj o Polytop Felgenreiniger bądź z bardziej budżetowych Tenzi Alux. Ocet może być zbyt słaby..
poorboy Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2016 Cement/beton - najlepiej produkty oparte o kwas solny.
CrisAGC Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2016 Panowie mam taką sytuację: zadrapanie plastikowym pedałem od roweru, wyczuwalne pod palcem ryski. Jest to na zderzaku. Czym i jak sobie z tym poradzić bez lakierowania? Ktoś powie, krok po kroku jak i czym to zrobić? Chciałbym mieć to perfekcyjnie wyciągnięte, gdyż jest to mój projekt, którym jeżdżę na zloty, itp. Posiadam maszynę K2, system past Manzerny, pady Royal Pads, Megsa UC. Nie miałem nigdy do czynienia z takimi defektami. Dam radę, czy lepiej zlecić to jakiemuś lakiernikowi do wypolerowania? http://motoimage.pl/gky_uploads/2016/03 ... 00_Pro.jpg http://motoimage.pl/gky_uploads/2016/03 ... 30_Pro.jpg http://motoimage.pl/gky_uploads/2016/03 ... 23_Pro.jpg
Dzidziak888 Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2016 CrisAGC, Bez zdjęcia nikt nie oceni co i jak
wojti91zmc Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2016 Witam. Niedługo chciałbym odświezyc troche lakier w swojej Hondzie... Chciałbym zebyscie mi doradzili w paru kwestiach .. Posiadam maszyne: http://allegro.pl/bosch-szl-gws-pws-10- ... 29050.html 1.Czy na tym Boschu da rade cos zrobic ? Pacjent to Honda civic milanored R81 2.Jaki talerz oporowy 125mm polecilibyscie na początek (dla amatora) ? flexipads,3m?? 3.Lakier nie jest zbyt zmeczony ,myslałem w pierwszej kolejnosci o MENZERNA PF2500 a na finish 4500? 4.Jakie gąbki/pady na rzep 135,150 mm nadadzą się najlepiej pod ten delikatny lakier? Pzdr
CrisAGC Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2016 Raczy ktoś odpowiedzieć na moje pytanie?
Rekomendowane odpowiedzi