Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Menzerna 2500 i koch antihologram, powinno się udać, jeśli to rzeczywiście drobne zarysowania ;)

A czy Manzerne 2500 mogę zastąpić Megsem UC? Na DA, czy lepiej kupić M 2500 lub coś z Kocha?

Opublikowano

Jeśli masz już UC, to próbuj, a po rezultatach stwierdzisz sam czy się dobrze spisał. Powinno wystarczyć.

Opublikowano

Po przestudiowaniu forum wychodzi, że bardziej polecany na finisz jest właśnie Koch Antihologram. Tak czy siak ci się przyda. Zresztą PF2500 też ;)

Opublikowano
Chodzi mi o to czy 1 przejazd liczysz jako pełne wypracowanie pasty od początku do końca czy może od lewego górnego rogu do prawego dolnego na przykład. Jest to dosyć mylące pojęcia dla początkujących.

Kolego a możesz mi, laikowi w temacie, wytłumaczyć...jeden przejazd do od lewego górnego roku do prawego dolnego? czy jeden przejazd to wypracowanie pasty do końca?

Opublikowano

dziekuję, że wybawiłeś mnie z nie wiedzy;) zawsze myślałem, że jeden przejazd to przejechanie z lewej na prawą:) w takim razie oczekujemy wiosny i ćwiczymy przejazdy :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Po zielonym korku jest mnóstwo pyłu, konieczne jest mycie, IPA musowo. Generalnie do dyskusji jest sens mycia po zółtym korku, osobiście zawsze myje auto po cięciu, zmymawam na bieżąco "litrami IPY" i myje auto po korekcie a przed cleanerowaniem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pierwszy raz wziąłem się za polerkę. Maszyna strasznie bzikuje i ciężko ją ogarnać zwłaszcza na zgięciach. Uzywałem FG400 na futrze, PF2500 na żółtej gąbce royala i nawet po Menzernie SF4000 zostają mi holsy. Jak poznać, że pasta nadaje się do scierania? Ma ktoś jakiś ciekawy poradnik, jakiś film po polsku ??

Opublikowano

Pracę zakończasz wtedy, gdy pasta już zanika, jest przezroczysta, po przejechaniu fibrą resztki usuwa się łatwo i nie marze się po lakierze. Z czasem wyczujesz kiedy to jest ten odpowiedni moment. Nie wiem jak sf4500 ale 4000 dość długo można pracować.

Opublikowano

Witam, zakupiłem Rupesa Bigfoot duetto, wczoraj udało mi się go przetestować i niestety na niebieskim padzie oraz niebieskiej paście ściernej pozostawiał hologramy a czego nie powinno być, co moge robić nie tak? Dodam że niebieska gąbka od rupesa jest w dotyku jak papier ścierny :D

Opublikowano

Dziwisz się ? Jest to mocna kombinacja pada i pasty, musisz wykończyć powierzchnie tutaj polish albo finish potrzebny

Opublikowano

Własnie się dziwie, bo ogladałem filmiki podczas pracy na tej maszynie i kombinacji past i hologramów ciężko było się dopatrzyć, dlatego stąd moje pytanie.

Opublikowano

Bo pewnie oglądałeś filmiki dystrybutorów ;)

Hologramów stricte takich jak na rotacji czyli "efekt 3d" jak to mówią nie narobisz. Mikroryski po mocnej kombinacji zostaną, cudów nie ma.

Opublikowano

Mam problem z moim Kraussem DB 5800 s (DA), zabrałem się dzisiaj za lekkie odświeżenie auta. Zacząłem od tylnego zderzaka i maszyna zaczęła mi świrować, a mianowicie nie pracuje w pozycji pionowej, (poziomo i "do góry nogami pracuje") szczotki zdrowe, kabel nigdzie nie przetarty, co może być powodem takiej dziwnej pracy?

Na domiar złego 18 lutego skończyła mi sie gwarancja.

Pozycja pionowa mam namyśli taką jak na zdjęciu:

http://www.detailer.pl/blog/wp-content/ ... ng-701.jpg

Mam nadzieję, że detailer.pl wybaczy mi użycie ich zdjęcia.

Opublikowano

Pewnie uszkodzony przewód przy wejściu do maszyny. Włącz maszynę i poruszaj w tym miejscu kablem, jeśli będą falowały obroty, to oznacza uszkodzenie przewodu.

Opublikowano
kabel nigdzie nie przetarty

Kurde wstyd się przyznać ale jednak to wina kabla, musiałem przyjrzeć się mu drugi raz żeby zobaczyć uszkodzenie, delikatnie kabel był zagięty na końcu wzmocnienia przy wejściu do maszyny.

grabek246, /miodu/ dzięki za nakierowanie na dobrą drogę :good:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie ,taka sprawa, Jak mogę zawalczyć z tymi rysami przy klamce :

rr7c5y.jpg

tri color i pasty FG500/SP2500/antichologram ?

Opublikowano

Lub zdejmujesz klamki i ostrożnie małymi padami/futrami robisz porządek (uważając na krawędzie).