Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
628474 Ja mówiłem dokładnie o tej dyszy, więc mowisz ze Techkar odpisał że są kątowe, dobrze wiedzieć :)

mrbzyq, :?::mrgreen:

628430 ta oryginalna auto ma - jak widać na filmie - ok. 90 stopni

Nie ma opcji. Najszersze mają 60 stopni. Regulowana ma do 60 stopni.

Tutaj film Techkara. Widać o co chodzi.

Opublikowano

Witam,

po przeczytaniu prawie całego wątku nadal mam dylemat między zakupem myjki nilfisk c120. 6-6 czy B&D pw 1700.

Do pierwszej zdecydowanie zachęca mnie promocja w sklepie jula - 299zł.

Czy różnica między nimi (tu głównie chodzi o ciśnienie) jest mocno odczuwalna ? Do myjki chcę dokupić oczywiście pianownice PA, czasami też używam wiaderka i rękawicy z wełny więc chodź czasami potrzebuję szybko umyć auto i nie ma czasu bawić się z wiaderkiem a co dopiero z dwoma stąd pytanie odnośnie różnicy ;)

Pozdrawiam

Opublikowano

Zamówiłem te szczotkę do mycia felg Nilfiska o której pisałem kilka postów wcześniej, cena była okazyjna :) Dzisiaj przyszła, na sucho fajna, miękka, chyba bardziej miękka niż moja szczotka Valet pro, powinna sie delikatnie obchodzić z felgami, trochę ciężka. Powinna przyspieszyć prace przy aucie, nie żebym nie lubił auta czyścić, ale mogłoby to jednak krócej trwać :)

Opublikowano

kacper06: ani jedną ani drugą nie umyjesz auta bez użycia rękawicy. Jak zostało wspominane kilka stron wcześniej: nie to ciśnienie, nie ten przepływ.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź,

Myjką chcę zastąpić do tej pory używany wąż z jakąś tam końcówką więc myślę, że powiedzmy w.w. nilfisk i tak mnie usatysfakcjonuje. Do tej pory jeżeli potrzebowałem na szybko "umyć auto" jeździłem na myjnie bezdotykowe aczkolwiek nigdy nie zakładałem, że po takiej będę miał idealnie umyty samochód. Generalnie źle to wcześniej ująłem - czasami to ja nie używam wiadra, a korzystam z bezdotyku.

Swoją drogą czy jest sens dokładać 200-300zł jeżeli myjka i tak ma mi służyć głównie do nanoszenia piany i opłukiwania auta ?

W dalszym ciągu myślę o c120 lub pw1700 chociaż bardziej skłaniam się ku pierwszemu.

Jeszcze raz dzięki za odp i pozdrawiam :)

Dodane po 4 minutach 34 sekundach:

A co do postu kolegi wyżej - czy jest sens brać pod uwagę parkside ? Od jutra w lidlu ma być za 399zł phd 150 d3, choć te reklamowane 150 barów (110 robocze jak się nie myle) ponoć jest słabsze od karchera k2 itp

Temat zakupu myjki mi się nakręcił właśnie po zobaczeniu tej oferty - odkładam zakup już od kilku miesięcy ale po tym weekendzie na pewno będę zaopatrzony w jakąś myjkę.

Opublikowano

A co do postu kolegi wyżej - czy jest sens brać pod uwagę parkside ? Od jutra w lidlu ma być za 399zł phd 150 d3, choć te reklamowane 150 barów (110 robocze jak się nie myle) ponoć jest słabsze od karchera k2 itp

Temat zakupu myjki mi się nakręcił właśnie po zobaczeniu tej oferty - odkładam zakup już od kilku miesięcy ale po tym weekendzie na pewno będę zaopatrzony w jakąś myjkę.

Właśnie chodzi mi o tego parkside z Lidla bo nie wiem czy jutro jechać czy nie , pracowałem nim 2 lata temu i byłem zadowolony naprawdę, ale czy od tego czasu w produkcji coś nie straciła na jakości?

Opublikowano
628520 Swoją drogą czy jest sens dokładać 200-300zł jeżeli myjka i tak ma mi służyć głównie do nanoszenia piany i opłukiwania auta ?

Teraz policzmy > 299 myjka w Jula, PA 130 i podziel przez 5zł wydane za jednym razem na bezdotyku = 85 myć , czyli jakbyś mył co tydzień , to wychodzi zwrot za ok półtorej roku, a nie doliczyłem jeszcze zakupu piany jaką zużyjesz ;) Dalej chcesz to przeliczać? :-]

Opublikowano
628520 Swoją drogą czy jest sens dokładać 200-300zł jeżeli myjka i tak ma mi służyć głównie do nanoszenia piany i opłukiwania auta ?

Teraz policzmy > 299 myjka w Jula, PA 130 i podziel przez 5zł wydane za jednym razem na bezdotyku = 85 myć , czyli jakbyś mył co tydzień , to wychodzi zwrot za ok półtorej roku, a nie doliczyłem jeszcze zakupu piany jaką zużyjesz ;) Dalej chcesz to przeliczać? :-]

Średnio to tak 7zł wydawałem ale to mniejsza. Odliczmy czas jaki traciłem na pompowanie mojej mesto, koszty dojazdów na myjkę, presje jaką czujesz wiedząc, że za tobą kolejka kilku aut :) Tak poważnie to przeliczając to wszystko i biorąc pod uwagę wygodę - a to główna przyczyna zakupu to wcale nie jest to takie bezsensowne, co do chemii to mam trochę w zapasie, poza tym kolega coś zaczyna działać w detailing'u więc zawsze coś taniej może załatwić poprzez swoje rabaty.. Zakup myjki jest czymś pewnym w moim przypadku, jedyne co mi uświadomiłeś w tym momencie to brak sensu kupowania droższej jak w.w.

Pozdrawiam :)

Dodane po 2 minutach 33 sekundach:

Właśnie chodzi mi o tego parkside z Lidla bo nie wiem czy jutro jechać czy nie , pracowałem nim 2 lata temu i byłem zadowolony naprawdę, ale czy od tego czasu w produkcji coś nie straciła na jakości?

Ja niestety za dużo doświadczeń z myjkami nie mam, jedyne to co poczytam w internecie i podałem jedną z przykładowych opinii na temat tej myjki, bodajże modelu c3 choć nie wiem czy już nie mieszam - za dużo informacji na raz ;)

Opublikowano

czy warto dołożyć 200-300 złotych? Zależy do czego, jeżeli za te 300 złotych więcej kupisz myjke z lepszym silnikiem (indukcyjnym) czy z metalową pompą zamiast kompozytowej to warto ale i tak zbyt dużo nie zyskasz.

Odnośnie parksida to ja kupiłem model o któym pisze chris 18404, wrażenia po zakupie są opisane w wątku o promocjach z lidla - czy było warto, to się okaże po 2-3 latach. Na początku każda myjka jest ok ;)

Opublikowano

Panowie jeszcze jedno - czy do nilfiska c120.6 można dokupić wąż, który zasysa wode z beczki itp ?

Parkside bodajże ma taką możliwość choć w zestawie ów węża nie ma (ciekawe gdzie to dokupić).

Ktoś się orientuje jak z tym wężem zasysającym ? :)

Opublikowano
Panowie jeszcze jedno - czy do nilfiska c120.6 można dokupić wąż, który zasysa wode z beczki itp ?

Kolego - zerknij np. tutaj: http://kamkup.waw.pl/index.php?route=pr ... uct_id=980

Na Alle.. też bez problemu znajdziesz dedykowany wąż w cenie ok. 60 złotych.

628474 Ja mówiłem dokładnie o tej dyszy, więc mowisz ze Techkar odpisał że są kątowe, dobrze wiedzieć :)

mrbzyq, :?::mrgreen:

628430 ta oryginalna auto ma - jak widać na filmie - ok. 90 stopni

Nie ma opcji. Najszersze mają 60 stopni. Regulowana ma do 60 stopni.

No to taka ciekawostka ze strony Nilfiska - https://consumer.nilfisk.com/en/cases/a ... s/Car.aspx

Przeczytaj opis dyszy auto - kąt 80 stopni.

Opublikowano

Witam, przymierzam się do zakupu myjki ciśnieniowej. Na oku mam kanwod black rs

[mod=]NIE WKLEJAMY LINKÓW DO PORTALI AUKCYJNYCH - PATRZE REGULAMIN[/mod]

Co o niej sądzicie? do niej dokupił bym pianownice. Myjka głownie by mi slużyła do nakładania aktywnej piany i do spłukiwania samochodu. Czasami umyć też kostkę brukową. Czy taki zestaw jest dobry? jak nie to prosze o jakieś inne propozycje do 500 zł :)

Opublikowano
polo33, lepiej kupić karchera k3?

Jak jest jeszcze promocja w Juli na C120.6-6 za 299 to bierz Nilfisk'a zamiast K3. Tak jak kolega wyżej pisze, karcher jest na kompozytowej pompie.

Opublikowano
@MacGY - C130 - myślę, że jeśli chodzi o trwałość to bez znaczenia, którą wybierzesz - wszystko zależy jak się będziesz ze sprzętem obchodził.

Oba modele posiadają tradycyjny silnik komutatorowy. Trochę trwalszy - indukcyjny - ma dopiero model C130.1-6.

Zamiast C130.2-8 proponuję rozejrzeć się jeszcze za modelem C125.3-8.

Jeśli chodzi o wydajność to wszystko zostało już kilka razy opisane, ale trzeba przeczytać jakieś 20 ostatnich stron. Ale dla leniwych raz jeszcze powtórzę:

Nilfisk C120 ma ciśnienie robocze ok. 85 bar a C125 - 105. C130 - chyba też koło 100-110. Więc różnica powinna być odczuwalna. Poza tym w wersji C125.3.8 jest wąż ciśnieniowy 8m, a C120 ma "tylko" 6m. Niby niewielka różnica, ale jednak te 2 dodatkowe metry pozwalają na opłukanie dużego sedana bez przestawiania myjki - 6 metrów raczej na to nie pozwoli.

Też długo się zastanawiałem nad C120 i już prawie dokonałem zakupu, ale znalazłem dobrą ofertę właśnie na C125 w wersji PCCAR. Sprzedałem dyszę kątową, szczotkę auto (według mnie raczej się nie sprawdzi do mycia osobówki) i za niecałe 500 złotych mam niezłą myjkę z przyzwoitym ciśnieniem, dobrym przepływem, 8 metrowym wężem, przystawką patio cleaner i 3 dyszami, w tym do mycia auta.

Jak chcesz troszkę taniej niż C125 to znalazłem jeszcze NILFISKa C120.3-6.

Prawie to samo co C125 (troszkę mniejsze ciśnienie, ale wydajność ta sama), tylko z 6 metrowym wężem i bez akcesoriów.

Niedawno widziałem za 419 złotych z darmową wysyłką.

Dziękuję za konkretne wyłożenie tematu - to jest odpowiedź na miarę moich oczekiwań ;) Poszukam C125.3-8.