wkr Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2013 karambol, Polecam najpierw dobrze umyć oponę. Endurance poleży znacznie dłużej.
karambol Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2013 karambol, Polecam najpierw dobrze umyć oponę. Endurance poleży znacznie dłużej. myte, szorowane... nic to nie daje
Moderator krd Opublikowano 24 Czerwca 2013 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2013 karambol, Polecam najpierw dobrze umyć oponę. Endurance poleży znacznie dłużej. myte, szorowane... nic to nie daje Pewnie kwestia jakosci/wieku gumy. Na wszystkie opony na jakie kladlem do tej pory bylo bardzo fajnie przez dlugi okres czasu...
Moderator Domel Opublikowano 24 Czerwca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2013 karambol, Polecam najpierw dobrze umyć oponę. Endurance poleży znacznie dłużej. myte, szorowane... nic to nie daje kwestia gumy. Moja stare letnie mialo to samo. Wystarczylo rancik ukurzyc i nic juz nie pomagalo. Nowe SAVY potrafia trzymac blask nawet 2 tyg
booohal Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2013 Mi VP Dionysus Tyre Gloss, Turtle coś tam, coś tam do opon, Briliance na zawsze tak samo przygotowanej oponie leżały bardzo dobrze. Ostatnio wrzuciłem Megsa i też mi bardzo szybko spłynął Ale przyzwyczaiłem się już do detailingowych cudów
karambol Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2013 dlatego ja tym razem spróbuje gtechnic t1
tukolarz Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2013 Mi VP Dionysus Tyre Gloss, Turtle coś tam, coś tam do opon, Briliance na zawsze tak samo przygotowanej oponie leżały bardzo dobrze. Ostatnio wrzuciłem Megsa i też mi bardzo szybko spłynął Ale przyzwyczaiłem się już do detailingowych cudów Wbrew pozorom poprzednio używane dressingi przyczyniły się do słabej trwałości Megsa. Niektóre składniki preparatów do opon tak głęboko wnikają w gumę, że opona może już wydawać się "szara" po czyszczeniu, a dressing dalej siedzi i nie pozwala związać się nowemu. Też kiedyś myślałem, że Endurance to słabizna, bo po pierwszym deszczu mi spłynął (wcześniej używałem bardzo trwałego marketowego preparatu + czyszczenie APC). Ale później tak dobrze wyczyściłem oponę, że w lecie przy codziennym użytkowaniu Megs wytrzymał grubo ponad dwa miesiące. A dlaczego jedne preparaty leżą długo bez przygotowania opony, a drugie nie? Jest to kwestia właściwości czyszczących/penetrujących gumę, które posiadają same dressingi (coś a la AIO) . Oczywiście pod uwagę należy wziąć też to, że każdy model opony ma inną mieszankę a z wiekiem zmienia się podatność na wchłanianie chemii. Co ciekawe zauważyłem, że opony nowe z tym samym oznaczeniem DOT po wyczyszczeniu potrafią mieć inny połysk boków, i inaczej wchłaniać dressingi.
michałoś Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2013 dlatego ja tym razem spróbuje gtechnic t1 Mogę odlać 50ml na testy
karambol Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2013 dlatego ja tym razem spróbuje gtechnic t1 Mogę odlać 50ml na testy Dzięki wielkie, ale już zamówione
Damianldz Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2013 Z racji iż NB się kończy a byłem w Lidlu postanowiłem kupić i zobaczyć jak działa W5 Tyre Care ,dupy nie urywa ale źle tez nie jest , opona po jakimś czasie robi się satynowa , co do nakładania , bardziej odpowiadało mi nakładanie NB pedzelkiem , tu jest konsystencja pianki i trzeba wcierać gąbeczką co mało mi przypadło do gustu NWM CZY KTOŚ TESTOWAŁ CZY NIE , ALE WRZUCAM DLA POTOMNYCH
kamil_rosen Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2013 Trzeba było chociaż wymyć porządnie tą oponę jakimś APC, żeby ściągnąć ten brud... Tak to test będzie mało miarodajny, jak położyłeś to na brudną oponę... Ale wygląda całkiem fajnie po nałożeniu. Na ile starczy taka puszka? Chyba mało to ekonomicznie wyjdzie. Co tanie, to drogie. I pytanie jak to długo poleży. Może akurat
Damianldz Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2013 KamilRosen, fakt oponki jakieś super czysciutkie nie były, ale strasznie brudne też nie , tak to wygląda tylko , brud z grubsza miały ale przy biezniku, fakt wygląda spoko , co do trwałości nwm,napisze jak bd schodzić,powiem Ci że ta pucha starczy jak dla mnie na sporo oponek,tak mi sie wydaje przynajmniej
pardi Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2013 Testowałem , jak dla mnie lipa. Szybko wysycha i wo gule nie widać efektu . Jeśli z Lidla to tylko ten produkt do mycia felg za 5,55zł jest . Jak dla mnie reszta lipa tylko ten daje radę .
Damianldz Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2013 zależy jaki kto efekt woli , jak mokrej opony to fakt lipa ale jak poprostu czarnej (matu) to może być
Paweell Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2013 Zrobiłem testy 50/50 na 3 oponach jeżdżących w samochodach (dunlop, continental, dębica) wszystkie mają 1-2 lata. Porównywałem Turtle Wax Platinum Tyre Dressing i Megsa Endurance. We wszystkich 3 przypadkach efekt prawie identyczny, trwałość też, ten kto nie wie gdzie który leżał nie był w stanie rozróżnić, że na oponie są 2 różne środki. Szukałem różnic na siłę i jedyne co wypatrzyłem to Megs ma minimalnie większy połysk świeżo po nałożeniu w pełnym mocnym słońcu, za to już jak środki się prawie zmyją opona po Megsie jest lekko bardziej brązowa. Megsa miałem próbkę od kolegi, żółwia już 2 butelki zużyłem i kupiłem następną bo wg mnie nie ma sensu płacić 2 x tyle za to samo.
Moderator Domel Opublikowano 7 Lipca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2013 chlopaki ajak sie wam sprawuje Duragloss #253 ? Uzywa i testowal ktos z was ? pzdr.
FSO-Team Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2013 Jest to kwestia właściwości czyszczących/penetrujących gumę, które posiadają same dressingi (coś a la AIO) To na pewno VP TTD jest jednym z takich AIO oponowych.
f1MATT Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2013 Co tam na oponkach "słychać" ? Krzychu pochwal się
djtomas Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2013 oby nie przepadło tyle pracy... bo już sporo czasu minęło
Moderator krd Opublikowano 29 Lipca 2013 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2013 Niestety z przyczyn technicznych, 2 opony poszly sie je*** W zwiazku z tym test ponowie jak tylko bede mial okazje.
matek55 Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2014 krd, a nie masz mozliwosci przetestowania geyon tire ?
dzinkins Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2014 krd, a nie masz mozliwosci przetestowania geyon tire ? A co chcesz o nim wiedzieć ?
lukasz_61 Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2014 testował ktoś ten produkt: POORBOYS WORLD BOLD N BRIGHT ? w postaci żelu, ewentualnie płynnej. najlepiej w porównaniu z nielsen brillance. poszukuje efektu satyny. i mam jeszcze pytanie. czym wyczyścić oponę kiedy felga ma polerowany rant? wszelkie APC chyba zadziała negatywnie na polerowane aluminium?
Rekomendowane odpowiedzi