Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderator
Opublikowano
A ja mam takie pytanie, czy na lakierze w dobrym stanie mogę zacząć pastą menzerna pf2500 na padzie polish i finish zrobic na padzie soft z użyciem HDC Zymola?

HDC nie jest pasta finiszowa, tylko cleanerem/glazem. Nie ma wlasciwiosci sciernych, ewentualne pozostalosci przykryje, a nie usunie.

• Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Oddałem auto do lakiernika. Do zrobienia lewe nadkola (usunięcie rudej), kawałek klapy (rudy pęcherz) i lewe przednie drzwi (nowy klar).

Ile czasu odczekać do procesu glinka, polerka ręczna i wosk? Czy może lepiej po odbiorze AIO+wosk, a np. po miesiącu od nowa wg zasady glinka etc.

Opublikowano

pawelpp, ja mam z czarną zakrętką i to wydaje mi się, że jest starsza wersja, która ma problemy z docieraniem :)

Twoja pewnie jest już ta poprawiona.

kedar, ja bym z miesiąc się wstrzymał z jakimikolwiek pracami.

Opublikowano
Mam pytanie - czym nakładać wosk FK 1000p na felgi?

Aplikatorem gąbkowym, podobnie jak na karoserię.

Przed woskiem wystarczy IPA czy lepiej IPA>Cleaner>wosk ?

IPA wystarczy, ale żeby mieć pewność to raczej Cleaner->IPA->wosk

Opublikowano
Mam pytanie - czym nakładać wosk FK 1000p na felgi?

Aplikatorem gąbkowym, podobnie jak na karoserię.

Przed woskiem wystarczy IPA czy lepiej IPA>Cleaner>wosk ?

IPA wystarczy, ale żeby mieć pewność to raczej Cleaner->IPA->wosk

Dzięki - gąbkowym 3 kolorowy german czy jakiś inny?

Opublikowano
Czarną stroną germana da radę, ale ja osobiście wolałbym jakimś słoneczkiem Meg'sa lub innymi okrągłymi.

Oki, dzięki, wezmę jakiś z tych w zależności od tego co będzie akurat: Megs / flexipads / monster shine. Chyba, że któryś odbiega jakością w którąś stronę?

Opublikowano

Ktora kombinacja bedzie lepsza I czy wogole warto taka zastosowac, aczkolwiek mysle ze 1 dluzej polezy:

1- HDC + PB BH + Carbon

2 DJ LP + PB BH + PB Natys RED

Autko czarna perla

Opublikowano

szukam zestawu na lato

mój zestaw który mam na zimę to:

fk 215 One step cleaner (tester) + fk1000p + fk 425 Extra Slick 1l

zestaw na lato wybrałem: (tutaj szukam zarówno trwałości jak i efektu wet look)

ValetPRO Achilles Prep 500ml (pod rotację, na lato i zimę jak się 215 skończy) + Dodo Juice Purple Haze + ??

Dwa szybkie pytanka:

1. wolałbym cleaner bez dodatków ściernych, warto dopłacać do DJ LPL? Jest go mniej i jest droższy porównując do achillesa.

2. czy fk 425 będę mógł użyć jako QD do DJ? Czy muszę kupić osobny QD pod wosk naturalny?

PS. potwierdzam teorię, że apetyt rośnie w miarę jedzenia

Opublikowano

Czy MF Eurow :

LINK

Nadaje się do polerowania auta przy woskowaniu, choćby Coli, czy zdecydowanie lepiej kupić coś innego?

Czy jest sens stosować do mycia wodę demineralizowaną/z filtra RO?

Opublikowano

Pytanie do znawców BMW, szczególnie e36. Muszę wymienić licznik od 4cyl. na wersję od 6cyl. Znalazłem fajny niedaleko, ale gość nie wie czy to od 6 czy od 4 cylindrówki. Czy sąjakieś cechy charakterystyczne, po których można rozpoznać?

Opublikowano

Nie wiem czy dobry dział ale krótkie pytanie krótka odpowiedź..

Czy jest temat dotyczący wyglądów waszych warsztatów...garaży etc.? bo szukam i szukam.... Przygotowuję się do mega remontu w czerwcu tzw. generalka ( przebijanie ścian, nowa podłoga, gniew boży, krew, pot i łzy) i szukam inspiracji :ad:

Pozdrawiam

Opublikowano

Pytanie, gdzie w Warszawie przyciemnię dobrze i w dobrej cenie wszystkie szyby w peugocie 207 5d ? Macie jakieś namiary na warsztaty ? :|

Opublikowano

dzięki

nie że jestem jakiś niespełna rozumu, ale wpisywałem różne kombinacje, synonimy słów warsztat garaż zmiana i inne cuda na kiju i nic... a tu jeden post i Sparco daje mi coś nad czym mogę siedzieć i ogarniać :D

Sparco chapeau bas!

Dzięki wielkie

już poprawiłem :evil: sorry Sparco, od 8 do 20 w pracy robi swoje... umiejętność czytania zanika u nauczyciela nawet

Opublikowano

Przepraszam ale jest początkujący w tych tematach.mam pytanie..

Kupiłem INTERIOR ALL PURPOSE CLEANER a czy nie jest może lepszy SURFEX HD ??

Może mi ktoś rozjaśnić różnice i jakie są ich właściwości?? który rzeczywiście lepszy?

Kupując INTERIOR miałem na myśli usuwanie owadów smoły i innych zanieczyszczeń kiedy myjka kercher sobie nie poradzi..

Opublikowano

jurekjurek, interior APC jest super do prac we wnętrzu, do prac typu mycie czegoś w domu - ma super zapach i nie jest duszący. Za to Surfex jest sporo mocniejszy. Ja mam VP Interior APC i baaaardzo go lubię, jednak w arsenale mam też SG Red Devil do mocniejszych syfów ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.