mkbewe Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Novus dobrze napisał. Po pascie polerskiej musisz przemyc panel IPA... Potem cleaner, opcjonalnie IPA i wosk. czyli ja tez dobrze napisałem a źle napisał kolega woof bo po korekcie 3a wymyć ipa, potem cleaner i wosk a ipa między cleanerem a woskiem jest nie potrzebna.I Ty kolego tak samo źle napisałeś albo pominąłeś celowo IPA po korekcie jako oczywistość i wyszło nieporozumienie sorki
Sebek96 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Panowie, coś do przykrycia rys na czarnego UNI ? Na prawdę ma świetnie kryć i wydobywać głębie : AGP SRP, AF triple? może coś innego?
Dziki Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Tak na szybko spytam nieśmiało... Jest co warty kalendarz Megsa na 2014 ? Posiadam taki, nigdy nie był nigdzie wieszany. Może się komu przyda gdzieś do garażu powiesić, fotki przyznam - dość takie
Pogodny Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Jest jakiś specyfik wypełniający np. małe okrągłe wżery na metalowym zderzaku pokrytym chromem?
chris18404 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Mam w piwnicy nieotwierana buteleczke specyfiku renoskor chcialem to izyc na kierownice i mam pytanie czy jak tego uzyje to jest mozliwosc uszkodzenia kierownicy w jakims tam stopniu ze bedzie gozej niz jest teraz?
Administrator AreK Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Administrator Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2014 chris18404, zasada nr jeden. Sprawdzasz działanie produktu w najmniej widocznym miejscu. Nikt wróżką nie jest i nie odpowie Ci na to pytanie.
chris18404 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Wiem ze nikt nie przewidzi ale chcialem sie dowiedziec czy jest wogole taka mozliwosc ze cos moze uszkodzic.
Administrator AreK Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Administrator Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2014 chris18404, oczywiście, że jest taka możliwość. Każdy preparat którego mocy i działania nie znamy powinniśmy w ten sposób przetestować.
power3 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2014 nakladalem to na kierownice potem zeszlifowalem nadmiar i polakierowalem spreyem nic sie nie popsulo jedynie co to po kilku miesiacach zeszla mi farba z tej szpachli renoskor.
chris18404 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2014 nakladalem to na kierownice potem zeszlifowalem nadmiar i polakierowalem spreyem nic sie nie popsulo jedynie co to po kilku miesiacach zeszla mi farba z tej szpachli renoskor. Ale mi nie chodzi o szpachle renoskor tylko farbe renoskor aby przyczernic kiere
kerad Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Kiedyś na forum była relacja z naprawy powłoki lakierniczej (zaprawki, smart repair) i użytkownik naklejał taśmę brązową taką jak do pakowania pudełek, aby zeszlifować tylko nadlany bezbarwny nie uszkadzając reszty powłoki. Nie moge tego odnaleźć, czy ktos może to kojarzy i mnie naprowadzi?
Mickul Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Kiedyś na forum była relacja z naprawy powłoki lakierniczej (zaprawki, smart repair) i użytkownik naklejał taśmę brązową taką jak do pakowania pudełek, aby zeszlifować tylko nadlany bezbarwny nie uszkadzając reszty powłoki. Nie moge tego odnaleźć, czy ktos może to kojarzy i mnie naprowadzi? http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=6215
samboman Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Mam szybkie pytanie. Czym można zmniejszyć ilość widocznych świrli na 'drewnie' w BMW? http://static.pokazywarka.pl/i/3137859/635141/wd.jpg Chodzi szczególnie o te na panelu środkowym. Wiem, że optymalnie byłoby pewnie je wymontować i zrobić 'polerkę' bo ręczne manewrowanie między przyciskami może być kłopotliwe.
kerad Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Mickul, dzieki własnie o to mi chodziło, co prawda zdjęcia sie u mnie nie ładują, ale opis mi starcza
Sebek96 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Ponawiam pytanie, czarny UNI ma dobrze kryć i nadawać głebi black hole, srp, może coś innego?
Novus Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Dobrze kryć, czyli korekty nie robisz? BH pogłębi kolor maksymalnie do tego oczywiście jakiś szmalec. Oszuka też, ale wiadomo korekta to nie będzie.
dreadlook Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Przepolerowałem klosz lampy (UC + tricolor) i zabezpieczyłem woskiem Colli 476, jednak widać, że w środku jest kurz, jak się go stamtąd pozbyć? Lampa od Seata Leona 1M (przód).
Tommy Lee Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Sebek96, poszukaj czegoś na forum o Tenzi pc-1 to tez jest niezły oszukaniec
Sebek96 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Chyba jednak przekonam się do BH. Jaki wosk na to ? mam collinite 915, ale za bardzo przyciąga kurz, może coś innego? auto jest garażowane więc wosk ma chyba łatwiej, może być to jakiś 'letniak'
bushido Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Jak obchodzic sie z rekawica qyeon q2m woolie wash mitt jak prac ?
mavq Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Chyba jednak przekonam się do BH. Jaki wosk na to ? mam collinite 915, ale za bardzo przyciąga kurz, może coś innego? auto jest garażowane więc wosk ma chyba łatwiej, może być to jakiś 'letniak' BH +Natty's Red zrobi robotę na ciemnym lakierze. Tylko długo to nie poleży ]Jak obchodzic sie z rekawica qyeon q2m woolie wash mitt jak prac ? Po zakończonym myciu po prostu wypłukać ją pod bieżącą wodą i od czasu do czasu przeczesać
Barista Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2014 W suszeniu puchacza niezastąpione jest strzepywanie :-). Na początku suszenia kilkanaście razy, włosy się ładnie ułożą i co jakiś czas, aby zapobiec skołtunieniu. Nie wyżymać zbyt mocno.
Misiek_ol Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2014 BH +Natty's Red zrobi robotę na ciemnym lakierze. Tylko długo to nie poleży Naprawdę BH tak obniża trwałość wosku ?? Sam się nad tym takim zestawem zastanawiam jako alternatywę dla Coli.
Novus Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Ja CarPro prałem już ze 40 razy jak nie więcej i jest idealny. Nie zostawiam we wiadrze, piorę po umyciu auta w letniej wodzie. Na suszarkę, a po wyschnięciu szczotkuje i do woreczka. Stan jak nówka Misiek_ol, Sam RED nie należy do długodystansowców, a mając coś pod sobą jest jeszcze słabszy. Ale wet look daje
Rekomendowane odpowiedzi