zegarek Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2014 Jaki aplikator kupi do wosku. ? Klade nattysa na alfe zymolem, megsem i sloneczkiem noname niestety wszystkie sa za ostre... Akurat Megs i Zymol nie należą do najdelikatniejszych. Zobacz sobie u nas na sklepie super soft foam się nazywa. Jest bardzo delikatny.
booohal Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2014 Fiszer, Ja ostatnio używam czarnego pada 80mm przymocowanego do małego BP. Idealnie wchodzi w pudełko od PB Reda. Jest super wygodnie i bezpiecznie. Opcjonalnie czarnej, małej gąbki Bolla z trzpieniem. Nie wiem dlaczego nigdy wcześniej na to nie wpadłem.
Sparco Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2014 Na jakim padzie najlepiej używać Koch Chemie Antihologram ?
Pimps Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2014 Na jakim padzie najlepiej używać Koch Chemie Antihologram ? Ja używałem na czerwonym padzie Urban'a i było całkiem dobrze.
zegarek Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2014 Na jakim padzie najlepiej używać Koch Chemie Antihologram ? Jedna z wielu sprawdzonch kombinacji: rotacja - czarny NAT (dawny Urban) DA - żółty Flexipads
Bazuka Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zapewne mamy na forum lakierników? Ile potrzebuję kupić +- lakieru/ bazy na pomalowanie 2 zderzaków do bmw e39, do tego kilka dupereli typu lusterko.. ile do tego też podkładu? Znajomy mi popryska, tylko powiedział żebym kupił siuwaksy, bo jak coś nie tak będzie z odcieniem to nie chce aby było na niego:D Także sam przejdę się do sklepu i kupię, tylko nie wiem ile tego brać Podkład do plastików, podkład zwykły, baza, lakier, no i coś do odnowienia listew shadowline. Z jakiej firmy brać i jakie ilości? Jeśli coś tam zostanie to nie problem, gorzej jak przybraknie:D
bizislawek Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2014 Bazuka - przyjęło sie na element brac 1,5 setki bazy, lakieru weź tyle samo, i jeszcze rozcienczalnik do bazy. - podkład zwykły 1 l ( mniej niestety nie kupisz, ale zapytaj) - podkład do plastików, dokup taki "uelastyczniasz" bezbrawny w sprayu bodajże 400 ml -a do listew zalezy co tam masz, struktura, bez struktury, w spayu do wyboru do koloru, wurth jest git. Albo powiedz, ze chcesz kkomplet i bedzie po sprawie, ładnie ci wszytsko dobierze
Kr3t Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2014 Panowie, jakiś pomysł na mycie opon przed ich zadressingowaniem? Czym to zrobić najlepiej przed Black Perlem od CarPro ?
Moderator Eryczek Opublikowano 26 Czerwca 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2014 Kr3t, temat został już wyczerpany - Duragloss 701 / 703
grabek246 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2014 Eryczek, niedługo bedzie mocny zawodnik od autodbalni
Moderator Eryczek Opublikowano 26 Czerwca 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2014 grabek246, czekam z niecierpliwością, na pewno wypróbuję
IceMan53 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2014 Pytanie VW Polo 6N, masa odprysków na masce, po polerowaniu miałem problem z usunięciem pasty z odprysków, benzyna ekstrakcyjna nic nie dała, próbowałem także pędzelkiem ale to też nic nie dało, co zrobić ?
powalla Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2014 Ja robiłem to wczoraj ...nierozcieńczona IPA i patyczek do uszu + nawet wykałaczka jak biały proszek mocno siedził i potem miękka microfibra do wytarcia. Nie powiem że wszystkie białe kropeczki znikły ale ich ilość zmniejszyła się tak ze czterokrotnie . Auto granatowe więc wszystkie te kropeczki ostro mnie wku... ły
acidmk Opublikowano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2014 Mam pytanie jakie stężenie Red Devil użyć na pierwsze mycie porządne samochodu z jasnym lakierem? Jak długo powinien pozostać przed spłukaniem?
mati373737 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2014 acidmk, Cały samochód chcesz nim spsikać czy np. dodać do pianownicy i stosować razem z pianą? Ja na zewnątrz stosuje jedynie punktowo i nigdy nie potrzebowałem większego stężenia niż 1:10. Nie ma zasady, że trzeba odczekać ileś tam minut, bo to zależy od warunków (temp. itp.) Byle ci nie zaschło. Ja robię tak: Spsikuje element, pędzelkuje, czekam z minutę i spłukuje, albo wycieram na mokro i sucho.
acidmk Opublikowano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2014 acidmk, Cały samochód chcesz nim spsikać czy np. dodać do pianownicy i stosować razem z pianą? Ja na zewnątrz stosuje jedynie punktowo i nigdy nie potrzebowałem większego stężenia niż 1:10. Nie ma zasady, że trzeba odczekać ileś tam minut, bo to zależy od warunków (temp. itp.) Byle ci nie zaschło. Ja robię tak: Spsikuje element, pędzelkuje, czekam z minutę i spłukuje, albo wycieram na mokro i sucho. I Wszystko jasne czy stężenie 1:10 powinno być ok, nie używać czystego bo będzie źle Dzięki!
mati373737 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2014 Czy byłoby kuku to nie wiem, ale podejrzewam, że plastiki mogłbyby zaprotestować
pabloo1033 Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2014 coś naprawde dobrego do zewnętrznych elementów gumowych gładkich np. przy bocznych szybach, bo nano magic plast care jakos krótko siedzi.
hcwc Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2014 Czy na BP K2 123mm mogę pracować z padami 135mm ?
ktm950 Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2014 pabloo1033, spróbuj przelecieć je czymś do opon.
Barista Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2014 Szukam jakiejś fajnej kołderki na auto do garażu. Jeśli ktoś coś wie to chętnie się dowiem.
impex Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2014 Czy taki aplikator nada sie do nakladania wosku? Nie bedzie jakichs problemow? http://www.waxparadise.pl/produkt,Durag ... ,6356.html Wiem, ze sa duzo lepsze, ale w tym sklepie nie ma niestety nic innego. Oraz czym nakladac najlepiej ClearKote Vanilla Hand Glaze ? Recznie (np. tym http://www.waxparadise.pl/produkt,TriCo ... ,6463.html ) czy maszynowo rotacyjną rupesa?(jesli maszyną czy czarny karbowany pad 3m bedzie ok? Prosze o pomoc bo jestem w trakcie skladania zamowienia.
Barista Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2014 Czy ogrodowy promiennik podczerwieni nada się do wygrzania Carbona na aucie? Macie jakieś doświadczenia w tej materii? Jestem otwarty na sugestie. Opcję słońca raczej odrzucam, bo to wymaga zbyt dużo czasu.
ktm950 Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2014 impex, Mam ten aplikator i daje rade do nakładania wosku - możesz używać go spokojnie. Odnośnie VHG to możesz ją nakładać, albo czarną stroną Tricolora, albo aplikatorem bawełnianym. Jak Ci wygodnie.
Rekomendowane odpowiedzi