powalla Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2014 Sonax bsd czy finish kare? Polecam FK i na to BSD
S3ci0r Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2014 gdzieś na forum było zestawienie myjek do 300zł, od 300 do 600 itd... gdzie to mogę znaleźć?
smalec Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2014 pytanie za 100 pkt: jasne wnętrze, na plastikach przy nogach kierowcy ciemne ślady od zawadzania ciemny obuwiem typu pikolak żadnym apc i szorowaniem nie idzie tego ruszyć jakieś patenty na usunięcie tego?
luq92 Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2014 Mam pytanie odnośnie Tenzi Truck. Zaraz po zakupie zauważyłem, że od góry (od połowy butelki) piana jest mocno pomarańczowa i jakby minimalnie gęstsza, a na dole kolor jest bardziej wypłowiały. Trząsłem butelką we wszystkie strony i nie idzie tego wymieszać. Ktoś coś wie na ten temat?
czarekcw Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2014 Miałem Meguiars'a Last Touch od około pół roku w plastikowej butelce, dziś przelewam do atomizera a tu taki zonk: Opakowanie, w jakim było przelany produkt I tu widać, że kolor został na ściankach Komuś tak się działo? Można bez problemu używać?
jbiz Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2014 Mam przednią szybę w różowym kolorze pozostałość po poduszce powietrznej - można to jakość łatwo usunąć. Z łatwo dostępnej powierzchni udało się lecz między deską
kamilgt Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2014 jbiz, nie wiem jak inni, ale ja średnio rozumiem co napisałeś
jbiz Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2014 w samochodzie wybuchła poduszka - chyba od tego przednia szybka była pokryta jakby "różowym proszkiem". Udało mi się to wyczyścić mikrofibrą z APC. Lecz przy samej desce nie mogę tego doczyścić (nawet palec mojej lepszej połówki się tam nie zmieści). Jakiś preparat mi w tym pomoże?
Tomek WRO Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2014 czarekcw, wlej to z powrotem i mocno potrząśnij/wymieszaj może się uda zmieszać całość razem
czarekcw Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2014 Panie trząsłem jak głupi butelką (jak odlałem, wtedy lepsze kopnięcie jest płynu ) no i dalej taki kolor mleczny lał się z butelki. W takiej samej butelce miałem też Megsa Glass Cleaner Concentrate i też kolor pozostawił na ściankach choć płyn był niebieski a nie taki jak w powyższym przypadku...
ariello01 Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2014 Lecz przy samej desce nie mogę tego doczyścić Spróbuj Hi Foam z AG, nie jest jakos mega mocna ale daje rade. Pożniej potraktuj pędzelkiem jesli w ogole tam dojdzie.
Tomek WRO Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2014 czarekcw, to chyba lipa. Dobrze jest od czasu do czasu pomieszać i wstrząsać kosmetykami. Szczególnie takimi, których dłuższy czas nie używa się.
tees Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2014 czy obecna temperatura w dzień średnio +7°C i wilgotność 70% jest odpowiednia aby przeprowadzić korektę lakieru i wszystkie prace z tym związane? (W garażu w którym będę przeprowadzał wszystkie prace mam prawie taką samą temperaturę jak na zewnątrz)
booohal Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2014 Zamknąć oczy A tak na serio na 99% lakiernik.
pawelpp Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2014 Spróbować zamaskować. Przemyć benzynką ekstr lub IPĄ. Potem wypelnić rysy kolorem przy pomocy zapałki, przetrzeć papierkiem 2000 na mokro, przepolerować.
Moderator Domel Opublikowano 9 Marca 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2014 Ktorą rekawice wybrac? 1. http://www.pielegnowacauto.pl/kosmetyka ... -mitt.html 2. http://www.pielegnowacauto.pl/kosmetyka ... mycia.html [ Dodano: 9 Marzec 2014, 06:57 ] Doradzcie które cleaner do srebrnego będzie najlepszy: 1. http://www.pielegnowacauto.pl/kosmetyka ... 500ml.html 2. http://www.pielegnowacauto.pl/kosmetyka ... 50-ml.html 3. http://www.pielegnowacauto.pl/autoglym- ... 500ml.html 4. http://www.pielegnowacauto.pl/kosmetyka ... 473ml.html a moze jakis inny ?
tomasns Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2014 Domel, najlepiej jedna i druga jedna ta z WWL używać na całym aucie a druga z Flexi do niższych parti drzwi i progów zakazaj, taka pajęczynka jest nie do zrobienia bez powtórnego lakierowania, nic żądne cuda na kiju nie pomogą
mkbewe Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2014 zakazaj, taka pajęczynka jest nie do zrobienia bez powtórnego lakierowania, nic żądne cuda na kiju nie pomogą kolega ma racje. Jest to popekany lakier i nic z tym nie zrobisz. Do lakiernika niech zedrze wszysztko do plastiku i od nowa polakieruje
Gardor Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2014 Koledzy powiedzcie mi jaki wosk nałożylibyście na terenówkę która będzie upalana w terenie prawie codziennie ? Zależy mi na tym żeby lajtowo spłukiwać tylko auto na bezdotyku bez jakichkolwiek śladów potem brudu na lakierze .
Altay Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2014 kwarc budżetowo fk1000p, a najlepiej sonax pns
mcwiciu Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2014 czym najlepiej usuwać ptasie odchody? mieszkam nad morzem i te mewy mnie wykańczają. APC usuwa wosk więc się raczej nie nada, miałem K2 insect remover, na świeży placek dawał rade, ale jak lekko przyschło to nie za bardzo. Chodzi mi o coś żeby za bardzo nie trzeć, raczej zaimplementować, ppczekać trochę i zetrzeć. Dzięki pozdrawiam
cptolgierd Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2014 Quick detailer + namoczony delikatnie wacik i zostawiony na chwilę na odchodzie aby wsiąkło lub bezdotyk
mkbewe Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2014 zalozenie nowego tematu na tym forum graniczy z cudem więc napisze tutaj: nie mogę sobie poradzić z domyciem felg: tenzi alux rozcieńczony 1:5 i pędzel nie bardzo sobie z tym radzą na smołę to mac 124 polecę ale z tymi zakamarkami nie daje sobie rady może jakaś twardsza szczotka ????
Rekomendowane odpowiedzi