Vaxh Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 prezes.gd, Dzięki za odp:) Carire, Mam okazje kupić w dobrej cenie VALETpro ADVANCED NEUTRAL SNOW więc raczej się zdecyduję ale dzięki za opinie
Moderator Eryczek Opublikowano 26 Lutego 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 Vaxh, ten temat pojawił się nie dalej jak wczoraj: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... 108#347108 i do końca tematu
Vaxh Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 Eryczek, szukałem wczoraj kolo 15 i dlatego nie widziałem a dzisiaj postanowiłem napisać
mc007 Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 Czy roztwór z pianą aktywną i innymi chemiami może sobie leżeć w oczekiwaniu na wykończenie dłuższy czas (np. miesiąc) czy raczej trzeba to w miarę szybko zużyć? Traci on właściwości czy nie? Proszę o odpowiedź
Moderator Eryczek Opublikowano 26 Lutego 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 mc007, roztwór piany z wodą może spokojnie stać miesiąc - nic mu nie będzie. Nie wiem natomiast co rozumiesz przez "inną chemię" - jeśli jakieś APC to jw.
Altay Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 Mi VP NSF w Glorii leżała 2 tygodnie i po podgrzaniu zachowała właściwości świeżej piany, natomiast APC Nielsena zagęściło się i nadało się tylko do wylania. Wszystko zależy od chemii
Moderator krd Opublikowano 26 Lutego 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 Czy roztwór z pianą aktywną i innymi chemiami może sobie leżeć w oczekiwaniu na wykończenie dłuższy czas (np. miesiąc) czy raczej trzeba to w miarę szybko zużyć? Traci on właściwości czy nie? Proszę o odpowiedź Ja mialem raz wlane 50ml magi i litr wody w glorii. Postalo ze 2 dni i niestety pozniej cieklo mleko zamiast smietany. Takze od tej pory juz nie zostawiam gotowego roztworu, a robie swiezy.
Moderator Eryczek Opublikowano 26 Lutego 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 krd, a ja sobie zawsze rozrabiam w baniaczku jakieś 150 ml Magi na 4 litry wody i stoi sobie taki roztwór zwykle przez miesiąc, póki go nie zużyje - negatywnych obserwacji brak
Donatel Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 , roztwór piany z wodą może spokojnie stać miesiąc Aktywną pianę dobrze jest rozrabiać z ciepłą wodą bo piana wychodzi wg mnie ładniejsza Ale po wystygnięciu (co nijak nie przeszkadza) ma zapewne te same właściwości po 1 dniu, tygodniu, miesiącu. Jedyne co trzeba wstrząsać butelką. Na pewno nie wolno jej zostawić w pianownicy bo zapcha filce Poleca się po pianowaniu wlać wodę i pianować czystą wodą w celu wyczyszczenia (mam maroleksa - nie wiem jak np. gloria czy pianownice myjek ciśnieniowych) [ Dodano: 26 Luty 2013, 18:25 ] Postalo ze 2 dni i niestety pozniej cieklo mleko zamiast smietany. Dziwne, u mnie stało dłużej i nie było problemu, machałeś butlą??
Moderator krd Opublikowano 26 Lutego 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 Dziwne, u mnie stało dłużej i nie było problemu, machałeś butlą?? Oczywiscie, ze machalem. Sam bylem zaskoczony obrotem sprawy. Nie wiem co sie stalo, ale szczerze mowiac nie dociekalem. Wole zrobic na swiezo i miec piekna bita smietanke
Moderator Eryczek Opublikowano 26 Lutego 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 Aktywną pianę dobrze jest rozrabiać z ciepłą wodą bo piana wychodzi wg mnie ładniejsza zgadzam się w zupełności ale nie zawsze jest dostęp do ciepłej wody i nie zawsze jest na takie zabawy czas dodam jeszcze że ja szykuję roztwór z wodą demineralizowaną - piana jest zawsze bardzo fajna
lakikwap Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 Także wydaje mi się, że jak gotowa piana poleży kilka dni (ok.2) to jest już nie jest taka "zbita" przy pianowaniu Ale to nic potwierdzonego, nigdy się w to nie wczuwałem, zazwyczaj na bieżąco z ciepłą wodą.
Donatel Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 stoi sobie taki roztwór zwykle przez miesiąc, póki go nie zużyje - negatywnych obserwacji brak szykuję roztwór z wodą demineralizowaną Chyba mamy zależność, bo ja też używam demineralizownej
Gość Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 a ja sobie zawsze rozrabiam w baniaczku jakieś 150 ml Magi na 4 litry wody i stoi sobie taki roztwór zwykle przez miesiąc, póki go nie zużyje - negatywnych obserwacji brak Robię dokładnie tak jak Eryczek. Wyjazd na bezdotyk zazwyczaj jest spontaniczny, więc szybciutko wlewam gotowy roztwór do pianownicy i jestem ready Z roztworem Magi nic się nie dzieje, nie rozwarstwia się, nie zmienia koloru i śmierdzi tak jak śmierdział
michałoś Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 Dodatkowo powiem, że zostawiłem raz rozrobioną magi w garażu na ok 2 tyg, przy temperaturach rzędu -10*c po rozmrożeniu pieniła się jak "świeża"
Altay Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 Skończył mi się Revive, muszę do piątku mieć coś do zewnętrznych plastików i u mnie mogę nabyć Megsa Ultimate Protectant. Daje to radę ? Ma ktoś porównanie do środka AF, ew. RG ?
michau88 Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 michau88, trochę mało Za tą kwotę kupisz właściwie sam wosk, który "sam" będzie się kiepsko spisywał... Potrzebujesz jeszcze czegoś do oczyszczenia lakieru, glinki, cleanera, aplikatorów i trochę szmat. Poczytaj forum - zwiększ budzet i przejrzyj oferty partnerów formu - niektórzy mają gotowe zestawy startowe mam mam bez obaw robię na 3m , glinki mikrofibry i inne gadżety miałem wosk firmy normfest speed gloss ale się kończy więc wszedłem tu i szukam czegoś ciekawego
Koli_7 Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 Czy da się efektywnie spłukać szapon (BTBM, lusso) spłukać wężem ogrodowym?
Carire Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 Koli_7, a masz jakaś końcówke do niego czy nie?
Koli_7 Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 Taka co robi strumie albo zraszacz (taka do kręcenia nią ) Pytam bo słyszałem ze źle spłukany szampon postawia mazy.
Carire Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 Koli_7, spokojnie możesz myc ale tez zawsze możesz zmniejszyc stężenie szamponu dla własnego spokoju a po myciu lecisz auto jakimś QD?
Koli_7 Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 Wycieram fluffym czekam aż doschnie i QD. Do tej pory myłem na myjniach i nie było problemu ale od niedawna mieszkam w domku i jest wąż do podlewania ogródka. Mieszkam w takim miejscu gdzie zbiera się woda i nie można myć auta na posesjach a ze na przeciwko mieszka sołtys... Rodzice nie zgadzają się na myjkę więc pozostaje wąż ogrodowy
Carire Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 Koli_7, rozumiem CIe ale w takim przypadku jak masz węża z końcówką plus po myciu uzywasz QD to niczym się nie przejmuj tylko myj smiało i sołtysem się nie przejmuj
Rekomendowane odpowiedzi