mihnova Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2013 Kr3t, nie kombinuj niepotrzebnie, niech zostanie jak jest
Dimmu Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2013 Witam! Mam nadzieję, że od razu psów nie będziecie wieszać na mnie za to pytanko. Nie dotyczy autka bezpośrednio, ale... Trafiła mi się skórzana sofa do wyczyszczenia, totalnie upierdzielona: Obrazek Na pierwszy ogień poszedł Bilt Hamber Surfex HD w proporcji 1:10 oraz Valet PRO Interior All Purpose Cleaner 1:10. plus szczoteczka. Ale ciężko... Później w proporcjach 1:5 plus Gliptone GT12 Leather Cleaner. Po trzech godzinach wygląda to tak: Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Co jeszcze można użyć? Czy po prostu szorować i szorować? Dziękuję i pozdrawiam! To jest na pewno brudne? Część mebli skórzanych jest malowane w ten sposób aby właśnie wyglądały jak stary mebel. Pod wierzchnią powłoką (która celowo jest nieco starta lub bardzie podatna na ścieranie) jest powłoka w zupełnie innym kolorze, co powoduje efekt starego mebla.
kamilgt Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2013 Dimmu, dokładnie o tym samym pomyślałem, że ta kanapa raczej nie miała takiego koloru a poza tym jak ją zabrudzić tak równomiernie wg mnie zamiast wyczyścić to zniszczyłeś...
julian Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2013 pomysł czyszczenia skóry z tego typu sofy (gdzie na 98% jest ona naturalna) APC jest w ogóle z kosmosu!? To nie ma żadnego uzasadnienia... A gdyby przebrawienia nie schodziły, to co? Kwas do felg? Colourlock Strong Cleaner, jeśli czegoś nie usuwa - renowacja.
zegarek Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2013 Na pierwszy ogień poszedł Bilt Hamber Surfex HD w proporcji 1:10 O, stężenie idealne do mycia silnika
michałoś Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2013 Kto z userów miał na stanie Prima Amigo? Nick wyleciał mi z głowy, a miał się pochwalić efektami
GrzegorzLU Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2013 orientuje sie ktos moze ile moze miec % carnauby wosk AF temptation ?
Piotrek Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2013 michałoś, LoozaQ i kaskara ( mogą być literówki z pamięci pisze )
ShiningCar Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2013 michałoś, może wydawać się mało obiektywne jeśli napiszę to ja, ale ten produkt... robi mega dobrą robotę!
Yasiek Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2013 GrzegorzLU, http://www.autofinesse.co.uk/temptation/ Was that so hard?
LoozaQ Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2013 Kto z userów miał na stanie Prima Amigo? Nick wyleciał mi z głowy, a miał się pochwalić efektami Nie pisałem bo chyba z mojej winy nie było o czym... Muszę powtórzyć aplikację. Zdjęć nie ma, bo akumulatory w moim aparacie ulegają samorozładowaniu po 12h Czas kupić nowe... Aplikacja maszynowa banalna (niebieski karbowany 3M), przy pełnym wypracowaniu praktycznie nie trzeba nic polerować. Jakiegoś specjalnego przyciemniania lakieru nie zauważyłem, ale być może to wynik słabego oświetlenia i mojej ślepoty ze zmęczenia (cały dzień pracy z maszyną). Po lotce, na której nie robiłem korekty, zauważyłem dość przyzwoite oszukiwanie. Jako kompletny amator w tej kwestii (wcześniej tylko SRP używałem) chcę jeszcze raz go zaaplikować, bo wydaje mi się, że popełniłem kilka błędów. Na tą chwilę nie mam jeszcze wyrobionej konkretnej opinii i cieszę się, że nie kupiłem całego opakowania . Zobaczę ile poleży Sonax PNS na tym (poprzedni położony bez przygotowania po miesiącu już mówił "goń się"), a później przetestuje na nim co innego (Colli, FK1000P, Z Detail). Jedyne zdjęcia jaki mam 2 doby po aplikacji po porannym deszczu na czyściutki samochód: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... 841#404841
GrzegorzLU Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2013 Yasiek, podziekowal nie wpadlem na to
Allesio Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2013 Co polecacie do czyszczenia i zabezpieczenia kanapy w domu ?
Allesio Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2013 A, zapomniałem dodać, skóra naturalna
Bazuka Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2013 Kto z userów miał na stanie Prima Amigo?
lu5asz Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2013 Szukam jakiegos dobrego srodka do czyszczenia opon przed nalozeniem dressingu.Co mozecie polecic?
thrashy Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2013 lu5asz, ja używam APC w dużym stężeniu, w moim wypadku Surfex HD, proporcje 1:5 a nawet czystym.
MatthewG Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2013 Do opon nada się każda mocna zasada, np. Tenzi Enjee albo Truck. Duragloss według moich obserwacji jest mocniejszy od Tenzi rozcieńczonego 1:3, ale strasznie cuchnie Polecam założyć jakąkolwiek maskę.
Moderator Eryczek Opublikowano 25 Lipca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2013 MatthewG, Duragloss 701 cuchnie???
Bazuka Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2013 MatthewG, panie, powąchaj DragonsBreath od VP
polik44 Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2013 Może mi ktoś łopatologicznie wytłumaczyć o co chodzi z tymi stężeniami? np 1:5 1:20 1:50?
Rekomendowane odpowiedzi