Bartek1985 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2012 Możecie polecić jakiś skuteczny, a zarazem ekonomiczny środek do usuwania rdzy lotnej ? Znalazłem dwa które można rozrabiać z wodą są to APP F-RUST Remover oraz SNB Zanitol Plus czy ktoś z was stosował te produkty i czy po rozrobieniu są tak samo skuteczne ?
MarrciN Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2012 czy po rozrobieniu są tak samo skuteczne ? Na pewno nie. Ludzie testują różne produkty, ale wniosek zawsze jest taki sam -> Król w tej dziedzinie jest tylko jeden -> IronX
tukolarz Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2012 APP F-RUST Remover oraz SNB Zanitol Plus czy ktoś z was stosował te produkty i czy po rozrobieniu są tak samo skuteczne ? Stosuję SNB Zanitol Plus . Rozcieńczony 1:1 spokojnie siłą dorównuje IronX. Nie znam mocniejszego środka do lotnej rdzy (nierozcieńczonego). Nie krwawi. Ma o wiele lepszy zapach niż IronX, który mega śmierdzi. W przeciwieństwie do IronX itp. jest to kwas (PH 2). Fajnie się tym czyści też np. tapicerkę, gdzie jakaś śruba popuściła trochę rudej, albo "ślady" po starej gaśnicy itd. Bardzo dobry, ekonomiczny produkt .
Carire Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2012 Dla mnie zdecydowanie IronX i nic więcej
ShiningCar Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2012 Bardzo przyjemne wrażenia mam po użyciu Bilt Hamber Korrosol. W porównaniu do innych produktów tego typu można powiedzieć, że pachnie (guma Donald?), działa i jest go 1L
snap Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2012 Bartek1985, http://showcarshine.pl/650-wolf-s-chemi ... nacja.html
coobah Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2012 IRON X śmierdzi? A przecież jest nowy, lepszy smak http://www.pielegnowacauto.pl/srodek-do ... 500ml.html Wiśniowy!
bienek Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2012 Jeżeli się nie mylę mam już tego nowego Irona i nie wiem gdzie tam wiśniowy zapach Śmierdzi tak, że masakra ale robote robi
mały_dżon Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2012 Ja mam sprawdzonego tenzi prix'a, nie za drogi a skuteczny. Ponieważ mam stalówki głównie zależało mi na oczyszczeniu lakieru a w mniejszym stopniu felg, pomimo pracy w dosyć wysokiej temperaturze nic nie przysychało a auto krwawiło jak należy
coobah Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2012 coobah, wachales ? No miałem tą wątpliwą przyjemność Trochę zgniłe te wiśnie
Bartek1985 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2012 Bartek1985, http://showcarshine.pl/650-wolf-s-chemi ... nacja.html Brałem go pod uwagę ale ta butelka , ani tam zakręcić atomizer trzeba przelewać do innej butelki
Maciej WTN Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2012 A używał ktoś może tego Concept Chemicals Lift Fall ? Cena jest bardzo konkurencyjna, ciekawe jak się sprawdza na tle konkurencji?
shiftys80 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2012 Iron X dobrze sobie radzi. Możesz też pomyśleć o Iron X Paste jest jeszcze gęstszy i bardziej skuteczny.
Griffe Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2012 czy po rozrobieniu są tak samo skuteczne ? Na pewno nie. Ludzie testują różne produkty, ale wniosek zawsze jest taki sam -> Król w tej dziedzinie jest tylko jeden -> IronX +1 Kupilem Wolfa jak skonczyl mi sie IronX, jedna polowe wypsikalem, druga odsprzedlaem kumplowi i kupilem duzego IronX
kubik Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2012 Iron X Paste Śmierdzi jeszcze gorzej,a z racji konsystencji praca dość uciążliwa
Moderator Eryczek Opublikowano 31 Grudnia 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2012 kubik, bardzo ta pasta gesta? pedzelkiem nie daje sie rozprowadzic?
kubik Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2012 kubik, bardzo ta pasta gesta? pedzelkiem nie daje sie rozprowadzic? Daje,ale z moich działań wynikło,że powinien być lekko namoczony,co i zarazem obniża skuteczność samego środka,ew.wywalić pół tubki,tego niezwykle śmierdzącego specyfiku. Na jakieś zajady w kątach ramion może i się nada,ale żeby oblecieć całą felgę z tyłu, to ciężki temat,a zapach naprawdę...Tradycyjny Iron to fiołki przy Paste
Moderator Eryczek Opublikowano 31 Grudnia 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2012 kubik, dzięki... napaliłem się na wypróbowanie kilku ostatnich produktów Car Pro w tym właśnie tej pasty ale zbierają coś słabe recenzje zostaje zatem przy klasycznym Ironie
zegarek Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2012 Pasta wali mocniej, bo jest bardziej skoncentrowanym środkiem. Po dużej powierzchni ciężko się rozprowadza, ale nie uznałbym tego za wadę, bo nie do takiego zastosowania został pomyślany. Najlepiej sprawuje się przy stosowaniu punktowym, gdzie chcemy, aby kontakt produktu z metalem był dłuższy. W tym celu zdaje egzamin moim zdaniem doskonale.
kubik Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2012 Pasta wali mocniej, bo jest bardziej skoncentrowanym środkiem. Po dużej powierzchni ciężko się rozprowadza, ale nie uznałbym tego za wadę, bo nie do takiego zastosowania został pomyślany. Najlepiej sprawuje się przy stosowaniu punktowym, gdzie chcemy, aby kontakt produktu z metalem był dłuższy. W tym celu zdaje egzamin moim zdaniem doskonale. We mnie po prostu odezwał się ,polaczek co uznał,że kupi najtańszego i najmocniejszego IronXa i będzie robił robotę jak zły, na całych felgach
zegarek Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2012 kubik, bez przesady, nie piłem do Ciebie w żadnym wypadku, nawet nie pomyślałem, że możesz to tak odebrać Nawet nie napisałeś, że smarowałeś całą felgę
Rekomendowane odpowiedzi