Skocz do zawartości

Tanie i dobre microfibry

Rekomendowane odpowiedzi

Te pady z Tesco nie są takie złe , dobrze się nimi nakłada dressingi.

Jeden taki pad mam do deski rozdzielczej.

Drugi do opon.

Trzeci do plastików zewnętrznych.

Czwarty do Sealantów :D

Witam wszystkich serdecznie.

Ostatnio robiąc zakupy w osiedlowym sklepu z chemia gospodarczą natrafiłem na bardzo ciekawą i tanią mikrofibrę. Cena 8zł. Marka no name, nawet metki nie ma (co też mnie zdziwiło), ale za to bardzo puszysta w porównaniu do tanich mikrofibr typu Favorita czy Jan Niezbędny. Minus jedyny jaki zaobserwowałem, że jest "jednostronna" (o ile można to tak nazwać, foto). Wyprana już 6 czy 7 razy i nic się z nią nie dzieje. Polerowałem tą mikrofibra wosk Coli i w porównaniu np do CG Max nie zauważyłem różnicy żadnej.

dsc02360l.jpg

dsc02359g.jpg

dsc02361fw.jpg

Zdradzę sposób na dobrą, w miarę tanią mikrofibrę. (10,90 sztuka)

Potrzebne:

- Nożyczki

- Mikrofibra WWL Jin 70 cm na 40cm. (ręcznik dostępny w większości sklepów partnerów forum)

Składamy mikrofibrę na pół i przecinamy za pomocą nożyczek. Gotowe!

W sumie za 22,95 (przed rabatem) i jedno cięcie otrzymujemy, dwie fibry o wymiarach 35cm na 40cm, o właściwościach niedoścignionych przez marketówy.

Potrzebne:

- Nożyczki

- Mikrofibra WWL Jin 70 cm na 40cm. (ręcznik dostępny w większości sklepów partnerów forum)

Składamy mikrofibrę na pół i przecinamy za pomocą nożyczek. Gotowe!

SJake, rozwaliłeś system :D:lol::lol::lol::lol:

Co sądzicie o mikrofibrach wystawianych na aukcjach na All...o?

Namierzyłem ręczniki 100x50 po niespełna 9zł (z podanym składem 80%x20% czyli dokładnie takim jaki być powinien).

Ponadto jest masa ofert na koce z mikrofibry 220 x 220 lub podobnych po 50 zł.

Jeżeli warte zachodu to tylko pociąć na mniejsze i do pracy. Nawet jeżeli nie nadają się na prace wykończeniowe z QD to może na osuszanie itp.

A czy ktoś używa tych z tesco topdrive duże mikrofiby 90x60cm. Są po 8zł Materiał 80/20 http://ezakupy.tesco.pl/p...l/2003011905706

Strona wcześniej była mowa o MF z Tesco. Moja czerwona mocno farbowała w białym jeleniu. Teraz dociera felgi i komorę silnika.

Ja w Tesco kupowałem 3 szt chyba za 5zł to do dupy są,jakieś sztuczne. W Rossmanie kupiłem to taka fajna,milutka.

Do wycierania po myciu mam Jana Niezbędnego pomarańcz i czerwony Topdrive chyba.

Ja polecam Jana Niezbędnego :) Do podłóg (pomarańczowa) jest większa, bardziej puszysta i ma dłuższe włosie od tej "uniwersalnej", która swoja drogą jest łudząco podobna w dotyku, wykonaniu itd do ściereczek cleanpro- 2x tańszych.

• Dystrybutor
Jutro kupię te 4 mikrofibry z biedronki za 9,99 zł, więc napiszę jakie są :) Myślę że do wosku i ipy się nadadzą.
a nie lepiej dołożyć drugie tyle i kupić Eurow masz pewniaka