balcerek Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 prosty wosk syntetyczny z domieszką Carnauby, za jakieś 35 zł za pełne opakowanie 250ml
ShiningCar Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Bardzo ciekawe (jak dla mnie) opakowanie i jak widać bardzo dobry produkt. Kwestie trwałości będą teraz z pewnością wnikliwie porównywane
Carire Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Ciekawe bardzo ciekawy jestem jak dalej właśnie potoczy się test i co się okaże bo jak narazie
Griffe Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Nie zgodze sie, ze dobrze przygotowany bedzie zachowywal sie bardzo podobnie i kwestia wosku prawie nie ma znaczenia. Sam sie bawilem nie raz roznymi mazidlami. Czasem tanie sa prawdziwym fejkiem i to jakos jest do przejscia, czasem te drozsze i wtedy juz jest dziwnie. Dla przykladu pewnie dobrze znany, mimo wszystko, wosk W5 dla Lidla - katastrofa na przygotowanym lakierze i na dedykowanej politurze, moze krecic to Steven Spielberg i nic tu sie dziac nie zacznie. Podobnie sprawa ma sie z tajemnicza Lava...
Bieniek Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Ale za to w5 pachnie jak sv concorso
tfelek Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Ale za to w5 pachnie jak sv concorso hm.. ciekawe jak wąchałem W5 to nie czułem jakiegoś dużego podobieństwa do Sv concorso..
Griffe Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Owszem pachnie git, malo tego on/off wosku tez na wysokim poziomie, niestety nic poza tym.
tukolarz Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Nie zgodze sie, ze dobrze przygotowany bedzie zachowywal sie bardzo podobnie i kwestia wosku prawie nie ma znaczenia. Nie o to mi chodziło, źle to zinterpretowałeś . Są woski tanie i dobre, są drogie i słabe, są słabe i tanie, są dobre i drogie . I właśnie ten temat pokazał, że na podstawie zdjęć kropelek dobrego wosku trudno jest określić ile faktycznie wosk kosztował- dużo czy mało, jakiego jest producenta itd....
Administrator Evo Opublikowano 20 Listopada 2012 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 bo u niego na fotkach każdy wosk wygląda cudnie i miodzio, ale moim zdaniem to w dużej mierze kwestia dobrego aparatu, dobrego (doświadczonego w pokazywaniu kropelek i lakieru) fotografa i dobrze przygotowanego lakieru . Ot i cała tajemnica magii . Czy mógłbyś mi wskazać który wosk , którego kropelkowanie wrzucałem na forum "w rzeczywistości" ( w sensie innym ) kropelkował gorzej niż mi ? Bo tak odczytuje tego posta
tukolarz Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Evo, to nie chodzi o to, że w rzeczywistości jest inaczej . Po prostu wyciągasz poprzez prawidłową aplikację i dobre zdjęcia właśnie taki obraz jaki jest na żywo. Czasem ktoś po prostu zrobi jakiś błąd w aplikacji, pokaże fotki z słabym kropelkowaniem i już jakaś nowość czy mało popularny produkt jest skazany na zapomnienie... . Taka była moja intencja tego postu .
yacek _b Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 co do fotek , to krople wyglądały by o wiele gorzej w przypadku zdjęć na powietrzu , bez sztucznego oświetlenia , małą głębia ostrości ( przynajmniej na niektórych zdjęciach ) i wyselekcjonowanie odpowiednich obszarów i zdjęcie jest cacy . Tak dla małego przykładu : Optimum Opti-sel + Optimum Car wax po ~12 godz. po 2 tyg. jeżdżenia latem bez opadów ( może mały deszczyk ) , krople bardzie pasujące do wosku naturalnego a przynajmniej inne niż w teście Evo .
Administrator Evo Opublikowano 20 Listopada 2012 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 to krople wyglądały by o wiele gorzej w przypadku zdjęć na powietrzu , bez sztucznego oświetlenia , małą głębia ostrości ( przynajmniej na niektórych zdjęciach ) i wyselekcjonowanie odpowiednich obszarów i zdjęcie jest cacy . Mówisz o takim zdjęciu ? Proszę bardzo ( mam nadzieje że maq się nie pogniewa za użycie fotki )
Moderator krd Opublikowano 20 Listopada 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Widzialem auto na zywo, fotki w 100% oddaja wyglad kropelek na aucie. Oczywiscie, ze dobre swiatlo, zreczna reka i porzadny aparat tylko pomogly, ale juz nie kombinujcie, ze to jakies oszustwo
tukolarz Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 ale juz nie kombinujcie, ze to jakies oszustwo Rozumiem, że pijesz do mnie: a czy ja gdzieś napisałem, że to oszustwo? 2 posty wyżej napisałem wyraźnie, że jestem pewien właśnie obiektywizmu evo. Poruszyłem tylko temat jak na nasz subiektywny odbiór wosku widocznego na zdjęciach czy filmikach wpływa ich jakość i profesjonalne podejście do pracy z woskiem . Kurcze, mam nadzieję, że już wszystko jasne . Reszty na temat tego wax-u dowiemy się z testu evo...
citrofan Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 a ja mysle ,że to podpuchani jest to jakis hydrowosk
Piotrek Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Mam nadzieję, że Evo nie obrazi się za pociągnięcie tematu. Jestem ciekawy opinii forumowiczów co leży po stronie kierowcy Dla ułatwienia po stronie pasażera jest BSD aplikowane w tym samym czasie. Polecam w HD.
mario704 Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Cg Pro detailer? Ewetualnie Meguiar’s Gold Class Premium Quik Detailer
Moderator krd Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2014 A ja wiem co tam lezy i nie powiem!
Piotrek Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2014 mario704, manio49, Nikt nie powiedział, że to QD. krd,
kamilgt Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Znane smarowidło czy jakaś nowość?
Piotrek Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2014 kamilgt, Żadna nowość, stary produkt stojący trochę w "cieniu".
Rekomendowane odpowiedzi