kanar Posted November 20, 2009 Report Posted November 20, 2009 Czy te produkty sie wykluczja nawzajem czy mozna je uzyc jednoczesnie, jesli tak to jakiej kolejnosci? Lakier na moim aucie nie jest idealny wie musze troche podpicowac
PN Posted November 20, 2009 Report Posted November 20, 2009 Raczej wykluczają - nie używałem Black Hole ale z opisu to jest leciutko ścierny cleaner z odżywką, więc zedrze Ci większość SRP, które ew, byś kładł wcześniej. Podobnie SRP - zje Black Hole...
Łukasz Posted November 20, 2009 Report Posted November 20, 2009 Też bym nie łączył tych produktów z powodów, o których pisze Paweł. Krzysiek, poza tym chyba nie ma sensu zastosowania dwóch cleanerów na siebie
kanar Posted November 20, 2009 Author Report Posted November 20, 2009 hmm, wiecie chlopaki macie racje, jak sie tak czlowiek zastanowi jak znajde chwile to zdejme dodo i wrzuce black i nattys, zobaczymy co wyjdzie na tej mojej czerwieni.
MetalMagnes Posted November 21, 2009 Report Posted November 21, 2009 Black Hole mnie ciekawi kanar, Ty chyba niedawno używałeś Lime Prime i wosku Dodo, bo coś mi się tak kojarzy?
kanar Posted November 22, 2009 Author Report Posted November 22, 2009 tak uzywalem, bardzo milo mi sie pracowalo (podpasowaly mi) na tych produktach i efekt na czerwieni z palety vw swietny.
Guest Posted January 18, 2010 Report Posted January 18, 2010 Podpowiedzcie w jaki sposób wygląda nałożenie BH?
Administrator Evo Posted January 18, 2010 Administrator Report Posted January 18, 2010 Nakładasz niewielką ilość na aplikator,i kolistymi ruchami wpracowujesz w lakier do zniknięcia produktu. Resztki spolerowujesz mikrofibrą.
Guest Posted January 18, 2010 Report Posted January 18, 2010 Po jakim czasie mogę nakładać #16 Megsa na BH?
Administrator Evo Posted January 19, 2010 Administrator Report Posted January 19, 2010 Teoretycznie od razu po starciu BH,jednak na DW piszą że warto odczekać przynajmniej tą godzine, ja nie widze sensu.
szlacht Posted January 19, 2010 Report Posted January 19, 2010 Podpowiedzcie w jaki sposób wygląda nałożenie BH? odczekaj lepiej godzinkę Raczej wykluczają - nie używałem Black Hole ale z opisu to jest leciutko ścierny cleaner z odżywką, więc zedrze Ci większość SRP, które ew, byś kładł wcześniej. Podobnie SRP - zje Black Hole... Black Hole nie jest ścierny wkradl się błąd misinterpretacji w polskich tlumaczeniach zastosowania tego glaze'a - wypełnia ryski, ale bynjamniej jest ścierny. Podobnie jak Poorboy's World White Diamond dla jasnych lakierów.
MetalMagnes Posted January 19, 2010 Report Posted January 19, 2010 Black Hole nie jest ścierny wkradl się błąd misinterpretacji w polskich tlumaczeniach zastosowania tego glaze'a - wypełnia ryski, ale bynjamniej jest ścierny. masło maślane
kanar Posted January 19, 2010 Author Report Posted January 19, 2010 czemu maslo?, wypelnia ryski, nie jest scierny
szlacht Posted January 20, 2010 Report Posted January 20, 2010 Black Hole nie jest ścierny wkradl się błąd misinterpretacji w polskich tlumaczeniach zastosowania tego glaze'a - wypełnia ryski, ale bynjamniej jest ścierny. masło maślane masło maślane ?
MetalMagnes Posted January 20, 2010 Report Posted January 20, 2010 Black Hole nie jest ścierny..., ale bynjamniej jest ścierny.
firmek Posted March 14, 2010 Report Posted March 14, 2010 Jak Black Hole/White Diamond wypada w porównaniu do AGP pod względem maskowania rys i i efektu wizualnego. Tak się zastanawiam czy warto zastosować White Diamond (biały lakier) zamiast AGP jeśli wcześniej w planach jest SwirX. Potem oczywiście wosk (Natty's Red).
fonnes Posted March 14, 2010 Report Posted March 14, 2010 Jak tylko pogoda pozwoli będę chciał zrobić test na moich autach. Oba to czarna perła z tym że jedno ma więcej "perły". Zamierzam, na obu, zrobić sąsiadujące panele SRP i BH i nałożyć na nie Nattys Blue, albo zrobić maski 50/50.
kanar Posted March 14, 2010 Author Report Posted March 14, 2010 a co to AGP? Porównując bh z sr, to srp pokryje więcej rys, ale bh lepiej wygląda wizualnie (moja subiektywna ocena).
Partner forum CAR CRAZY Posted March 15, 2010 Partner forum Report Posted March 15, 2010 kanar, Jak najbardziej się z tobą zgadzam Black Hole mniej pokryje ale efekt wizualny jest lepszy. SRP bardziej wskazany na zniszczony lakier a black hole, white diamond na lakier po korekcie.
Artur Posted March 25, 2010 Report Posted March 25, 2010 A czy przed BlackHole warto stosować Dodo Juice Lime Prime Lite czy się za bardzo dublują?
Administrator Evo Posted March 25, 2010 Administrator Report Posted March 25, 2010 W 100% nie jest, ale ma w sobie cząstki czyszczące,ja bym nie stosował.
fonnes Posted March 25, 2010 Report Posted March 25, 2010 Black Hole nie jest cleanerem. Trzymam w ręku butlę BH i czytam: "Contains cleaners and fillers." Więc chyba działanie podobne do AG SRP z tym że może trochę "słabszy" czyli bardziej glaze niż cleaner & filler.
kanar Posted March 25, 2010 Author Report Posted March 25, 2010 Jest mirku tak jak mowisz, w małym stopniu ale zawiera.
Recommended Posts