fonnes Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Rivam, już o to pytałem: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=1959
Marek Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Czym najlepiej usuwać klej/piankę do odważników na felgach? Tam gdzie robiłeś wyważanie powinni mieć doskonałe środki do tych zanieczyszczeń. Tzn jeżeli jest to firma z prawdziwego zdarzenia. Tak się składa dość często, że nowe odważniki trzeba przykleić na miejscu poprzednich. Każdy fachowiec najpierw czyści do spodu takie miejsca specjalnym rozpuszczalnikiem. Pozostałości można poprawić Tar removerem AG
conrado Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2010 a ja dziś użyłem carvalet - do kleju i smoły i ... byłem w szoku, benzyna ekstrakcyjna może się schować, kropki same popłynęły a klej szmatką starłem, a nie wierzyłem początkowo w skuteczność a jest
JJ. Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 a ja dziś użyłem carvalet - do kleju i smoły i ... byłem w szoku, benzyna ekstrakcyjna może się schować, kropki same popłynęły a klej szmatką starłem, a nie wierzyłem początkowo w skuteczność a jest Ja również polecam. Spryskuje panel spryskiwaczem, czekam chwilę, przecieram MF i problem z głowy. Oprócz tego jest bardzo pomocny w czyszczeniu elementów gumowych i plastikowych z resztek kleju, po np. taśmie malarskiej
wikto32 Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2010 Polecam carvalet do kleju i asfaltu rewelacja!!! Wystarczy spryskać i patrzec jak samo spływa inne środki sie umywają a w dodatku bezpieczny dla lakieru. Ciekawe jak inne kosmetyki tej marki.
Gość Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Ja użyłem zwykłej 98 do usunięcia smoły, zeszło idealnie
Sucre Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 Bardzo często widzę na DW że spryskują felgi jakimś płynem, po chwili cętki asfaltu spływają z fioletowym kolorem. Czy ktoś wie co to jest i czy można u nas dostać??
Administrator Evo Opublikowano 1 Września 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 IronCut ? Chyba nie można
Tomasz KRK Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 Asfalt/smoła jest czarna i spryskania produktem do jej usuwania spływa na czarno. Tobie chodzi prawdopodobnie o Iron Cut, który rozpuszcza drobinki metalu wbite w lakier (pochodzące np. z szyn kolejowych) które spływają w czerwonym kolorze. Czy można u nas dostać? W PL jeszcze nie... ale słyszałem, że niebawem będzie dostępny produkt o podobnym działaniu z FinishKare. edit: Heh, Evo mnie ubiegł
Administrator Evo Opublikowano 1 Września 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 Tomasz KRK Carnauba, czy masz doświadczenie z takimi opiłkami z szyn np, tylko że na lakierze ?
Tomasz KRK Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 Produkty Aquartz aktualnie testują się w Carnaubie jeśli o to pytasz. Z opiłkami metalu doświadczenie ma regularnie każdy z nas - forumowiczów. Sporo tego jest zwykle na felgach na przykład.
kuflik Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 Na DW dosyć często do felg stosują sonaxa! On właśnie zabarwia syf na kolor- chyba fioletowy. Może o to chodzi?
turzol Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 Na DW dosyć często do felg stosują sonaxa! On właśnie zabarwia syf na kolor- chyba fioletowy. Może o to chodzi? częściej stosują Billberry z tego co zauważyłem
aro_77 Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 I ja obstawiam ze chodzi o billberry - on jest wlasnie taki fioletowy i to najczesciej jest uzywane
wojciechch Opublikowano 7 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2010 AutoGlym Intensive Tar Remover... A na DW często do smoły używają Tardis . No i Iron Cut do opiłków.
kuflik Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 na DW często do smoły używają Tardis Tam chyba 90% osób go poleca... Szkoda, że mało sklepów ma AS;p
mutra Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 a propos spływania na fioletowo to jest kilka płynów do felg które tak wyglądają po zastosowaniu.
cash Opublikowano 9 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2010 a propos spływania na fioletowo to jest kilka płynów do felg które tak wyglądają po zastosowaniu. moze jakies propozycje? i opinie?
szymon Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 mam takie pytanie czy DECABIT mozna stosowac na felgi czy to zbyt mocny srodek??
lakikwap Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 szymon, wiem że można tylko niewiem czy nie trzeba rozcieńczyć. Kto napisze jak rozcieńczać i czy rozcieńczać , oczywiście ni eten w spreyu tylko w płynie.
H4mm3R Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2011 Trochę odświerzę temat Wszyscy polecają Ironx, a ja jakiś czas temu, można rzec że przez przypadek zakupiłem NIGRIN EVO TEC FELGENREINIGER Dałem chyba 7eu za 750ml, jak dla mnie bomba zasada działania jak IronaX, jest krwawienie, a po myjce wysokociśnieniowej felgi są idealnie czyste. Jedyny minus, że nie widziałem go jeszcze w PL, ale można go dostać na ebay.de. Akurat mam już końcówkę butelki, więc na test nie starczy... trzeba kupić nowy w niemcowni
Moderator psemo Opublikowano 15 Października 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Października 2011 Wszyscy polecają Ironx Owszem, ale nie do usuwania smoły...
H4mm3R Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2011 Wszyscy polecają Ironx Owszem, ale nie do usuwania smoły... Coś tam usówa chyba że używałeś, że wiesz [ Dodano: 15 Październik 2011, 22:02 ] Coś takiego znalazłem na YT
vokaito1 Opublikowano 16 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2011 Czy ma ktoś może doświadczenia z VALETPRO CITRUS TAR & GLUE REMOVE do tego typu zabrudzeń ?
Rekomendowane odpowiedzi