Jan Wronowski Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2011 Jan Wronowski, bardziej podba ci sie system duraglosa niż Wosk lusso? Trudno to ując ale tak... Lusso gościło u nie na jesieni, było mało słońca może nie zauważyłem całego potencjału tego wosku. zobaczymy w lato. Co do wetlooku, to po #111 jest wg. mnie bardzo duży - widac to nawet na zdjęciu. Na wiosne przygotuje odpowiednio lakier naloże Duraglossa i na to wosk lusso i wtedy zoabczę, jak mi nie przypadnie do gustu to i tak w przeciągu 3 tygodni powinien zejsc bo duzo jeżdżę... Co do zdjęcia to przepraszam za jakość - robione telefonem na szybko, na parkingu...
krembul Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2011 To ja jeszcze zapytam o inna mozliwosc. A moze kupic cos pod wosk gold class albo na niego? Moze na razie przy nim zostac?
Jan Wronowski Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2011 Na prawde polecam sprobowac produktow duragloss... Sam mialem wosk megsa i dobrze go wspominam - w tej chwili nakladam go na felgi ;p
krembul Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2011 A jakis namiar na sklep gdzie mozna kupuc te produkty? Bo na alledrogo nie ma.
bobas Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2011 http://forum.kosmetykaaut.pl/viewforum.php?f=26
Jan Wronowski Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2011 Polecam ShowCarShine lub Wax Paradise który ma te produkty najtaniej i jest jedynym dystrybutorem
Gość Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2011 Przestudiowałem cały wątek, ponieważ także dążę do maksymalnego "wet look" w moim autku. Samochód ma 4 lata. Lakier czarny metallic po profesjonalnej polerce w wakacje 2010. Zastanawiam się nad zakupem takiego zestawu: 1. Glinkowanie: Bilt Hamber Auto Clay Soft 2. Oczyszczanie: Dodo Juice Lime Prime Lite 3. Woskowanie: ClearKote Carnauba Wax lub Poorboy's World Natty's Wax Red 4. QuickDetailer: Duragloss Fast Clean & Shine lub Poorboy's QD+ Woskowanie ręczne przy pomocy mikrofibry. Co o tym myślicie?
Jan Wronowski Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2011 Jeżeli decydujesz sie na wosk naturalny to IMO tylko CG PRO detailer, a jeśli wybierzesz sealant to FC&S od duraglossa
Gość Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2011 Obecnie mamy wielki wybór kosmetyków samochodowych, ciężko zdecydować się na coś... Po obejrzeniu zdjęcia twojego auta rozważam także DG Co daje większy połysk lakierowi - wosk naturalny czy sealant?
Jan Wronowski Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2011 zdecydowanie sealant [ Dodano: 15 Marzec 2011, 23:34 ] Ale pamietaj, że wosk naturalny wygląda super na czarnym a sealant niekoniecznie
Wax Paradise Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2011 Jeżeli decydujesz sie na wosk naturalny to IMO tylko CG PRO detailer, a jeśli wybierzesz Sealant to FC&S od duraglossa Duragloss FC&S #921 może być używano na woski naturalne i sealanty Ale pamietaj, że wosk naturalny wygląda super na czarnym a Sealant niekoniecznie Tutaj muszę się nie zgodzić. Absolutnie tak nie jest Sealanty wyglądają świetnie na jasnych i na ciemnych kolorach. A wspomniany Duragloss #111 na czarnych wygląda obłędnie. To mój ulubiony LSP na czarne kolory (i nie tylko). Duragloss #111 na Porsche Cayenne Turbo: http://www.detailingworld.co.uk/forum/s ... p?t=177275
daniels Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 co bym nie robił to na białym wet looku nie mogłem osiągnąć jakiegoś porażającego, składam zamówienie teraz na: POORBOY'S WORLD NATTY'S WAX POORBOY'S WORLD EX-P SEALANT Auto będzie po korekcie systemem 3M Widzi ktoś jakieś lepsze rozwiązanie?
senz Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 Widzi ktoś jakieś lepsze rozwiązanie? Idź w sealanty - FK1000P, wymieniony wyżej DG#111/#105, Werkstatt Acrylic/Carlack68 Twins.
firmek Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 Daniels81, na bialym rzeczywiscie jest ciezko. Odnosnie PB, tutaj zdjecia po PB White Diamond + EX-P: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=4835 , tutaj po White Diamond + Natty's Red: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... 55&start=0 . Sam wybierz, IMO z PB zdecydowanie Red, ewentualnie WD -> EX-P -> Red . Mala ankieta na temat LSP do jasnych lakierow: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... viewresult . Troche juz nieaktualna, brakuje np zestawu Werkstat Acrylic ktory podobno bardzo dobrze sprawuje sie na bialym. Moze to subiektywne odczucie, jesli juz cos robilo na mnie wrazenie to kombinacja glaze + sealant + carnauba. Np SRP + FK1000p + Red.
Gość Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 Ok to na początek spróbuję DG. Cenowo ładnie wychodzi i z tego co tu piszecie efekt też powinien być "mokry" Glinka -> Duragloss Bonding Agent #601 -> Duragloss Clear Coat Polish #111 -> Duragloss Fast Clean & Shine #921
dżepetto Opublikowano 5 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2011 Dotychczas "bawiłem się" woskami naturalnymi,więc teraz w celu osiągnięcia dobrego efektu czyt. "maksymalny "wett look" chciałbym spróbować sealentów : Zastanawiam się nad takim zastawem: 1. Prima Amigo 2. ClearKote Red Moose Machine Glaze 3. Prima Epic 4. PB Red lub Lusso Oro Wax 4. FK #425 tylko czy nie lepiej zastosować 1. Lusso Revitalizng Creme 3. FK 1000p lub PB EX-P?...w sumie z nimi już pracowałem i wiem czego mogę się spodziewać z Primą miałbym "pierwszy raz", chociaż poczytałem trochę i brzmi zachęcająco ...chyba,że się wstrzymam i poczekam,aż pojawi się w sklepach cały zestaw DG, bo teraz widzę ,że wszędzie braki z #111.
Wax Paradise Opublikowano 5 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2011 chyba,że się wstrzymam i poczekam,aż pojawi się w sklepach cały zestaw DG, bo teraz widzę ,że wszędzie braki z #111. DG #111 już są dostępne, tylko muszę uzupełnić stan magazynowy w sklepie.
P-U-M-A Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2011 Mam lakier Dolphin Grey w Audi. Planuje wykonać korektę systemem menzerna. I myślałem nad cleanerem Dodo Juice Lime Prime Lite oraz woskiem CLEARKOTE CARNAUBA MOOSE WAX jak myślicie ten zestaw nadaje się do mojego lakieru. Dodam że zależy mi na maksymalnym wet looku.
Moderator rychu Opublikowano 16 Grudnia 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2011 Clearkote też ma swój cleaner więc lepiej zastosować system jednej firmy.
yacek _b Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2011 jeszcze zerknij na Butter Wet Wax po cleanerze , efekt jest niezły , ale gorzej z kropelkowaniem i trwałością
JM63 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2011 P-U-M-A, Wax Paradise, Pisał, że maksymalny wet look da zestaw ClearKote: Vanilla Hand Glaze + ClearKote Yellow Moose i na to CARNAUBA MOOSE WAX. Clearkote też ma swój cleaner I to całkiem niezły
P-U-M-A Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2011 Taki zestaw chyba tez zamówię. A jak jest z trwałością takich wosków można go teraz też zaaplikować w takie pogody?
snap Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2011 teraz to bardziej cos do ochrony lakieru niz dla blasku
marasec Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2011 P-U-M-A Nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś sobie wypróbował wyżej wymieniony zestaw ClearKote. Tym bardziej, że możesz sobie kupić mniejsze opakowania po 118ml do testów i za 3 zapłacić 80 złociszy Tylko właśnie teraz to bardziej cos do ochrony lakieru niz dla blasku Lepiej przetrwać tą naszą niby zimę, a póżniej przy słoneczku i browarkach można sobie z lakierem kombinować. Chyba, że Cię kusi to zamknąć się na tydzień w ciepłym garażu i testować
P-U-M-A Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2011 Jakoś wytrzymię, ewentualnie skorzystam z cleanera i nałoże na to wosk bardziej odpowiedni na zimę
Rekomendowane odpowiedzi