polo33 Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2016 [ref]michalchelm[/ref], Masz może ten artykuł ? Sam Paruszewski podczas rozmowy potwierdzał że lepiej komora zamknięta i 3,5g spokojnie wystarczy (bo podobno jest wydajniejszy od 7g otwartej ) do kosmetyki samochodowej.
michalchelm Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2016 Dawno to przeglądałem, ale udało mi się znaleźć. Bardzo fajnie wszystko jest tu opisane. https://www.google.no/url?sa=t&source=w ... No-pnpW6YA
MezusEwuni Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2016 Takie pytanie czy ten będzie dobry ? Zastosowanie domy i samochody. Kupują to ludziska ale sam nie wiem, reklamacji jako tako nie ma na ten produkt ale może lepiej coś sprawdzonego co wy sami używacie. No i jest jeszcze wersja 500mg. http://narzedzia.moto-profil.pl/article ... i-1000mg-h
michalchelm Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2016 MezusEwuni wystarczy cofnąć się kilka stron w temacie aby znaleźć odpowiedź na Twoje pytanie i te, które padną zaraz po nim.
MezusEwuni Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2016 Czytać czytałem od 1 strony. Źle zacząłem zdanie Bardziej mi zależy na podpowiedzi czy ten produkt (bo może sa tu osoby co używają go ) czy może bardziej znane, czy to w sumie jeden czort ozon to ozon tylko mg sie różni.
michalchelm Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2016 Ten generator ma za małą wydajność na Twoje potrzeby, tak jak ktoś wcześniej wspominał sensowne generatory do aut zaczynają się od 3,5gr. Ja niedawno byłem w takiej samej sytuacji i po zebranych informacjach ideałem wydaje mi się generator 12-15gr (ZAMKNIĘTY) z możliwością użycia połowy mocy, niestety nie znalazłem takiego. Kupiłem otwarty 7+7. Jeśli chodzi o producentów polecam jak znaczna część forumowiczów Paruszewskiego, który ma prawdopodobnie "zdrową" relację jakość/cena. W DetailKing znajdziemy ozonator otwarty 14gr za ok 4,4tys zł, ten sam u innego speca marketingu kosztuje już 3tys zł z inną tabliczką na obudowie... ciekawe kto im to produkuje
matrix01 Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2016 Witam, sprowadziłem prosto z Chin taki oto ozonator i mam pytanie, czy to w ogóle ma szanse cokolwiek odgrzybić i zneutralizować zapachy w aucie?? Pisze niby o wydajności 10g, wczoraj po podłączeniu do prądu po 15 sekundach było czuc taki rześki zapach i płytki lekko się zaświeciły.. cena nie była jakaś straszna 26$..ale po komentarzach ludzie ze świata pisali że działa. Pewnie muszę to w jakąś obudowę wsadzić i wiatrak domontować tak? Jak wkleić zdjęcie??
krajewskipawel91 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2016 Panowie reasumując wątek podajcie link z jakimiś dobrymi propozycjami generatorów ozonu
czarny_vw Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2016 W DetailKing znajdziemy ozonator otwarty 14gr za ok 4,4tys zł, ten sam u innego speca marketingu kosztuje już 3tys zł z inną tabliczką na obudowie... ciekawe kto im to produkuje Dla Katowickiego Detailkinga ozonatory z tego co się dowiedziałem produkuje firma BITOM z Siemianowic Śląskich. Sam u nich kupowałem takie urządzenie - dla porównania DetailkKing 5gr - to koszt 2,700zl... Ja kupiłem bezpośrednio z BItom, o wydajności 6-7gr za około 650zł (nie pamiętam dokładnie ale koło tej kwoty). Działa i jestem z niego zadowolony w 100%.
jukojuko Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2017 Pytałem w temacie Aliexpres ale nikt nie odpisuje . Wiec zapytam jeszcze raz tutaj . Czy jest to coś warte i jest sens to sprobować https://pl.aliexpress.com/item/20g-Metal-Plastic-Ozone-Generator-Ozone-Disinfection-Machine-Purifier-Fan-220V-For-Home-Car-Public-Places/32763995308.html?trace=msiteDetail2pcDetail
szpyrek Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2017 Kilka stron wcześniej był link podany do samych płytek z trafo wydajność ~7g. Dokupisz wentylatory skrzyne na narzędzia wtyczkę z kablem i samemu zrób. Ja na dniach skończę i całość wyjdzie mnie około 170zł a generator 7g w zupełności wystarczy i do samochodu i np pokoju. EDIT. NEW 220V 7g Ozone Generator Ozone Ceramic Tube DIY 7g/hr for Water Plant Air Cleaner http://s.aliexpress.com/rauUVZbE (from AliExpress Android) Ja mam coś takiego
jukojuko Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2017 A wentylatory jakie używasz ? Nie starczy jeden łazienkowy ?
szpyrek Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2017 Mam dwa wentylatory jeden tloczy drugi wypycha powietrze. Wyglądają jak komputerowe ale są na 230V, wym 120x120x25 Dodane po 11 godzinach 7 minutach 34 sekundach: Skończyłem. Działa i śmierdzi ozonem ,) Za duże zdjęcia myślałem ze miniatury wyskocza albo same linki. Kto zdąży zobaczyć przed edytem adma to jego :]
jukojuko Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2017 Gratulacje ukończenia ozonatora 20 minut w aucie starczy?
jukojuko Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2017 Kupilem na ali to co pokazales , zobaczymy co z tego wyjdzie Mam nadzieje ze do konca lutego dojdzie
Chat Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2017 Rozumiem, że każdy szuka jakiś rozwiązań, ale plastikowa obudowa nie jest do końca dobrym rozwiązaniem. Podczas użytkowania nieustannie utleniasz obudowę.
szpyrek Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2017 Domyślam się ale czy w ciągu kilku użyć utleni się cala całkiem? Nie będzie on pracował po kilka godzin codziennie. Dwa razy w roku samochód tym "zozonuje" ew samochód znajomych. Więc to ze się utlenia w takim tempie nie będzie mi przeszkadzać i krzywda się nie stanie
Tomas-sg Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2017 Na ale drogo widziałem Ciekawe metalowe obudowy myślę że niewiele przewyższające ceny skrzynek do narzędzi
stawek Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2017 Na ale drogo widziałem Ciekawe metalowe obudowy myślę że niewiele przewyższające ceny skrzynek do narzędzi Pokaż jakie masz na myśli.
szpyrek Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2017 Na ale drogo widziałem Ciekawe metalowe obudowy myślę że niewiele przewyższające ceny skrzynek do narzędzi Skrzynka kosztowała 12zł.. Teraz zależy co każdy z nas uważa jako "niewiele" czy to 5zł czy 50.
Tomas-sg Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2017 [ref]stawek[/ref], wystarczy wpisać w wyszukiwarkę OBUDOWA METALOWA i Ci wyskoczy parę pozycji [ref]szpyrek[/ref], Ceny bodajże zaczynały się od 29 zł plus wysyłka oczywiście to już zależy od wymiaru i sposobu dostawy Dolożyć te 30 zł do całkiem fajnego i w miarę "profesjonalnego" wygląda to nie aż tak duży wydatek
piotr@sta Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2017 Witajcie Czy jest ktoś w stanie powiedzieć czym różnią się te 2 generatory prócz tego że ten tańszy pobiera więcej prądu? http://www.banggood.com/220V-10g-Ozone- ... mds=search http://www.banggood.com/220V-Ozone-Gene ... mds=search
Lukasz1988 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Co wybrać do ozonowania samochodu do użytku prywatnego: ZY-K10 gen. 2 wydajność 10g/h ZY-K7 gen. 2 wydajność 7g/h, czy ZY-H135 wydajność 3,5 g/h z silikonowym przewodem?
Rekomendowane odpowiedzi