czaptan Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 Też spróbuję. Przypuszczam, że mam szukać najbardziej sztywnej gąbki? Domel, wezmę Ci tę pianownicę
Tworek Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 czaptan, raczej bardziej gęstszej.
quadrifoglio Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 inarusbox, a nie zostało Ci trochę tej gąbki do podzielenia się??
faraon3021 Opublikowano 20 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 Ja tez skusilem sie na gabke i mimo ze robila swietna piane to raczej zostane przy filcach. Moze moja byla jakas wybrakowana ale szybko sie zbrylila i przestala pianowac
bati Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 No to i ja przerobiłem marolexa Po I użyciu byłem w szoku ... działa Testowałem wszystko co się da od aktywnej piany, mydło w płynie, płyn do mycia naczyń po szampon do włosów Czas kupić teraz jakąś dedykowaną pianę ;-) ... magifoam ? czy coś innego ?
faraon3021 Opublikowano 20 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 magifoam ? czy coś innego ? Magi ...............bedzie pan zadowolony ....
different Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 nabyłem wczoraj Venus Super PRO+ Kwazara, dysze w drodze. zobaczymy co z tego wyjdzie
adrianekk Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 Nie mogłem znaleźć odpowiedniego tematu więc wrzucam tutaj. Może któryś ze sprzedawców wprowadziłby do sprzedaży marolexy i to co potrzebne do przerobienia czyli końcówki. Wtedy np. ktoś chce (tak jak ja) zrobić sobie pianownicę to zakupi w jednym miejscu i opryskiwacz i końcówki herbicydowe oraz pianę aktywną i zapłaci tylko raz za przesyłkę. To taki luxny pomysł, który wpadł mi do głowy poszukując marolexa, piany i końcówki wysłałem maila do 4 sklepów "forumowych" z taką propozycją/zapytaniem.Dam znać jaki będzie odzew.
faraon3021 Opublikowano 21 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 Temat istnieje od dawna i jakoś nie widać zainteresowania
firmek Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 Inna sprawa ze sam Marolex czy Kwazar mogli by po prostu opracowac i sprzedawac koncowke spieniajaca. To nie jest nic wybitnie skomplikowanego...
malony Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 No dzisiaj przetestowalem Kwazara plus wkladka do butow i koncowki kwazara i ..zdziwienie dziala:) jest piana:) oczywiscie ich nowa koncowka pianujaca nadaje sie do kosza ale piane z valet uzyskuje nawet nawet pozdr
faraon3021 Opublikowano 21 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 firmek, moze grupa docelowa ich zdaniem jesz zbyt mala zeby sobie tym zawracac glowe. A opryskiwacze i tak gdzies kupujemy wiec roznica w ich zyskach raczej nie bedzie znaczna. Piaslem do Marorela pytajac czy moga np dokladac do opryskiwaczy (odplatnie czy tez w ramach "promocji")koncowke herbicydowa i zero odzewu. ..zdziwienie dziala:) jest piana:) Po tylu testach, opiniach i postach a temacie???Zdziwiony??
malony Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 Po tylu testach, opiniach i postach a temacie???Zdziwiony?? wiesz jak to jest niewierny Tomasz:) zdziwiony jestem ze tak malo osob bierze kwazara bo ich opryskiwacz jest stabilniejszy od marolexa a przerabia sie tak samo nawet nie trzeba kupowac tej Twojej koncowki do piany i jej przerabiac bo na standartowej koncowce do dysz tez sie da wlozyc filc pozdr
faraon3021 Opublikowano 21 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 nawet nie trzeba kupowac tej Twojej koncowki do piany i jej przerabiac bo na standartowej koncowce do dysz tez sie da wlozyc filc Czyli jeszcze lepiej. Nigdy nie mialem Kwazara cisnieniowego a jedynie koncowki pianujace tej marki i zwykle reczne rozpylacze Dlaczego ludzie wybieraja Marolexa Chyba jest wiecej glosow na "tak" jesli chodzi o trwalosc. Kwazara z ori koncowka przerabial miczu http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?p=200918
S3ci0r Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 a może jakbyśmy zaspamowali ich pocztę tymi samymi pytaniami to by w końcu zwrócili uwagę i coś podziałali?
Tworek Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2012 S3ci0r, nie zły pomysł, można spróbować.
marcingg Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 zakup wczoraj zrobiony (Marolex2000+dysze - OBI 43+17=60zł) dziś modzę .. dziurki dwie w rurce zrobiłem igłą krawiecką filc mam gruby meblowy i.... chyba za gruby i mocno zbity (smarcze strasznie a prawie nic nie leci) jak przekroiłem go wzdłuz na 2 to jest trochę lepiej (zaczęło coś lecieć tylko jakby mało zbite) kombinowałem z szamponem do włosów i kafelkach, co jeszcze z domowych płynów daje dobrą próbną pianę? napiszcie proszę jeszcze jakiej grubości i jak mocno zbite macie filce, ew jakiej twardości jest ta gąbka techniczna z tego co udało mi się wywnioskować to chyba lepiej jest by były 3, 4 filce cieńsze niż 2 grubsze?
faraon3021 Opublikowano 23 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 marcingg, Szukaj cienszego filcu wytnij 3 kawałki i wtedy mozesz na jednym stężeniu dokładać po jednym krążku aż do porządnego efektu.Najlepiej jeśli zrobisz pianownice i jej ustawienia na gotowo na pianie jakiej będziesz używał na aucie inaczej szkoda Twojego czasu bo chemia i jej stężenie zmieni ilośc filcu.
Biszkopt Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 nie ma co dyskutować z Faraonem, bo jest Foam Master Chcę jedynie potwierdzić, że kombinuj "na gotowo", nawet wody z tego samego źródła używaj i podobnej temperatury dla najlepszego, powtarzalnego efektu (jak zalałem wody u rodziców, to zero piany a stężenie to samo, woda była sporo twardzsza). A jak chcesz spianować coś dla zabawy, to mi żel pod prysznic Dove, męski bardzo ładnie się pianował i szampon o zapachu zielonej herbaty, chyba firmy Joanna Co do filców, to mi najlepiej idzie na wkładkach do butów, kosztowały 2,50 chyba. Mają jakieś 3-4 mm grubości i nie są zbite (można je ścisnąć ręką i się poddają tak, ze wychodzi może z 1,5 mm). Ale jak dawałem pod meble, to też pianowało, ale słabiej.
faraon3021 Opublikowano 23 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 nie ma co dyskutować z Faraonem Spokojnie ja tez ciagla sie ucze . Zamawiac Magi (o lepszej nie slyszalem) dopasowywac filce i na bezdotyk To dopiero jest zabawa Lazienka to pikus -czysty samochod i miny innych kierowcow bezcenne
Akira Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 Ja zakupiłem filce od Glorii - jutro potestuję w marolexie.
martinez77 Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 u mnie marolex na dwóch ori filcach, 2 małe dziurki od igły, 30 ml magi na 1 wody i super efekt, piana gęsta, leży i czeka przy okazji szacun dla kolegi faraon3021 za mod
marcingg Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2012 dzięki za porady pokombinowałem po "domowemu" i już mniej więcej temat załapałem faktycznie najlepiej będzie przy docelowej pianie ale podstawy (dziurki, filce o różnych grubościach) już mam przygotowane to co wykombinowałem sam i może się przydać to... w rurce zrobiłem kilka otworków w odstępach i nasunąłem na rurkę koszulkę termokurczliwą ale tak by dawało się ją przesuwać Mogę teraz otworki odsłaniać i zasłaniać w miarę potrzeby (taka jakby regulacja) Niestety trudno zrobić by koszulka szczelnie przylegała (musiałaby być gumowa) bo przy zakrytych otworkach i napompowaniu przepuszcza trochę powietrza. Odwrócenie rurki daje pożadany efekt ale będę pracował dalej nad regulacją bo z tego co zauważyłem średnica otworu ma duuuże znaczenie a przesadzić z nią jest łatwo (wtedy poza syczeniem i smarkaniem niewiele wychodzi)
different Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2012 Mam dziś trochę wolnego czasu więc zacząłem zabawę w modyfikacje kwazara. Niby zaczyna robić pianę ale dziwna rzecz się dzieje, bo puszcza ją już od samego nabicia ciśnienia. Przycisk zwalniający strumień przed modyfikacjami działał należycie. "Kwazarowcy" mieliście coś podobnego?
dw4463757 Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2012 Jak dla mnie to musisz mocniej skręcić końcówkę, lub usunąć coś ze środka, jeżeli nie można dokręcić na maxa.
Rekomendowane odpowiedzi