luk skywalker Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2012 matherr, stosowanie regularne tego typu srodków na pewno przedłuży żywotność "polerki" ale żeby felgi z sezonu na sezon były dobrze utrzymane, należałoby dość gruntownie je odświeżyć
matherr Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 właśnie o to chodzi luk, czyli rozumiem, że mimo zastosowania nietanich środków i tak trzeba będzie je polerować co jakiś czas. Co byś mi polecił do czyszczenia w takim razie, najlepiej coś kategorii cena/jakość
yunivers Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 Co do czyszczenia to woda z dodatkiem Ludwika i miękka szmatka i nic więcej
GracjanS4 Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 Ja do polerki używam wody z dodatkiem szamponu Big Apple
matherr Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 Co do czyszczenia to woda z dodatkiem Ludwika i miękka szmatka i nic więcej no właśnie (chyba w tym temacie wcześniej) pisano żeby z ludwikiem nie podchodzić do polerowanego alu stąd moje pytania, oczywiście cenowo nie ma sobie równych, może ktoś miał możliwość porównać po jakimś okresie czasu jak prezentuje się felga przy wodzie i ludwiku a jak po megsach i innych specyfikach A do polerki używam wody z dodatkiem szamponu Big Apple to musisz mi wytłumaczyć bo nie kumam, wodą polerujesz felgę?
GracjanS4 Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 Co do czyszczenia to woda z dodatkiem Ludwika i miękka szmatka i nic więcej no właśnie (chyba w tym temacie wcześniej) pisano żeby z ludwikiem nie podchodzić do polerowanego alu stąd moje pytania, oczywiście cenowo nie ma sobie równych, może ktoś miał możliwość porównać po jakimś okresie czasu jak prezentuje się felga przy wodzie i ludwiku a jak po megsach i innych specyfikach Ja do polerki używam wody z dodatkiem szamponu Big Apple to musisz mi wytłumaczyć bo nie kumam, wodą polerujesz felgę? Miałem na myśli mycie
luk skywalker Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 yunivers dobrze pisze, PUR, Ludwik, ogolnie płyny do mycia naczyń jako jedne z niewielu środków maja obojętny wpływ na aluminium. Nie powodują matowienia, szybko wytarte felgi po umyciu nie pokrywają sie plamkami itd itd. No i przedewszystkim są skuteczne, z łatwością radzą sobie z pyłem z klocków i innymi zabrudzeniami. Po trzecie, nieźle sie pienią
malkolm Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 ja do mycia używam wody z mydłem w płynie, świetnie się spisuje
yunivers Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2012 Ja po polerce nawet myje felgi woda z Ludwikiem ponieważ wyciąga wszystkie tłustości itp.
_jedrek_ Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 witam, mam takioe szybkie pytanie czy ktos uzywal z Was do polerowania felg tego produktu: bo zastanawiam sie czy bedzie lepszy od autosola
Docent114 Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2012 Witam Biorę sie właśnie za takie felgi Czy lepiej mi bedzie polerować nr 1 arcza polerska filcowa na rzep 75x6mm krążek czy nr 2 Tarcza filcowa polerska 80x20mm filc z trzpieniem Ile felg zrobię taka tarcza filcowa? a ile felg zrobie taka Tarcza bawełniana z trzpieniem 150x20 Robie pierwszy raz i nie wiem ile tego kupic . .
art'ek Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2012 luk skywalker, a ja mam takie pytanie mam dokladnie takie felgi zabieram sie za odswiezenie polerki w nich bo caly zeszly sezon jedynie takie przetarcie czasem ich pasta bylo recznie na szybko zakupilem filc na trzpieniu i krązek bawelniany oraz mam autosol i tu moje pytanie pan polecal jakies pasty chyba ( p1000 i p500, takie twarde kolory odpowiednio do rodzaju) czy warto cos takiego zakupic?? krazkiem bawelnianym na wiertarce lecimy bokiem a filcem na trzpieniu podobnie czy pinonowo tak jak bysmy wiertali?? rozumiem najpierw filcem a wykanczam bawelnianym;p czy czyms jeszcze polecasz wykanczac bo ciezko totalne lustro mi zrobic;/ czy masz jakis sposob na wlasnie takie duze plaskie powierznie nie mowie o maszynach ale wlasnie cos na wiertarke by po papierach jechac??
yunivers Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2012 Najlepszym i najtańszym rozwiązaniem będzie polerka samochodowa lub felx nakładka z rzepem oraz filc na rzep,pasta autosol na filcu a polem jak ktoś chce pp50(biała) na filcu lub bawełnie takie jest moje zdanie
michal_s87 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 witam, mam takioe szybkie pytanie czy ktos uzywal z Was do polerowania felg tego produktu: Obrazek bo zastanawiam sie czy bedzie lepszy od autosola jak na razie zrobiłem tylko mały test Felga jeszcze nie wypolerowana na 100%, widać kupę rysek, umyta APC. Mothersa kupiłem do finalnego szlifu i zabezpieczenia (bo podobno też w jakimś stopniu zabezpiecza gołe alu), to co widać na foto to chwilka ręcznego tarcia bawełnianą szmatką. Docelowo będę go używał maszynowo. Jak na razie jestem dobrej myśli, postaram się zrobić jakieś fotki jak skończę
miHoo79 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 WitamBiorę sie właśnie za takie felgi Obrazek Czy lepiej mi bedzie polerować nr 1 arcza polerska filcowa na rzep 75x6mm krążek czy nr 2 Tarcza filcowa polerska 80x20mm filc z trzpieniem Ile felg zrobię taka tarcza filcowa? a ile felg zrobie taka Tarcza bawełniana z trzpieniem 150x20 Robie pierwszy raz i nie wiem ile tego kupic . . Estoril'e byly pierwszymi polerowanymi przeze mnie felgami recznie... niestety stop ciezki i zeby wycaignac lustro musi byc maszyna... Najpierw scansol lub inny wynalazek Papiery od 320 chyba byly nie pamietam juz skonczylem na 2500 potem recznie automax (autosol mialem pozniej) na bawełnie jak widac mleko szalu nie ma Wiem szalu nie ma ale to byl 2007 rok, i pierwszy komplet za jaki sie wzialem... CHetnie bym je teraz wrzucil na maszyne Jedz filcem maszynowo, bawelna na wykonczenie
Docent114 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 WitamBiorę sie właśnie za takie felgi Obrazek Czy lepiej mi bedzie polerować nr 1 arcza polerska filcowa na rzep 75x6mm krążek czy nr 2 Tarcza filcowa polerska 80x20mm filc z trzpieniem Ile felg zrobię taka tarcza filcowa? a ile felg zrobie taka Tarcza bawełniana z trzpieniem 150x20 Robie pierwszy raz i nie wiem ile tego kupic . . Estoril'e byly pierwszymi polerowanymi przeze mnie felgami recznie... niestety stop ciezki i zeby wycaignac lustro musi byc maszyna... Najpierw scansol lub inny wynalazek Obrazek Papiery od 320 chyba byly nie pamietam juz skonczylem na 2500 potem recznie automax (autosol mialem pozniej) na bawełnie Obrazek jak widac mleko szalu nie ma Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Wiem szalu nie ma ale to byl 2007 rok, i pierwszy komplet za jaki sie wzialem... CHetnie bym je teraz wrzucil na maszyne Jedz filcem maszynowo, bawelna na wykonczenie Fajnie wyszło.Ja mam pierwsza felgę prawie skończona ale wnęki tez jadę. Zobaczymy co mi wyjdzie. .
miHoo79 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Ja wtedy wneki malowalem na czarno, niestety nie mam zdjec to bylo juz dawno temu
Docent114 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Przejechałem Autosolem jeszcze pp-50 i powinno byc dobrze .
miHoo79 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 To biore sie za blizniaki estorili z tamtych czasow a mianowicie cultowe le castelette
michal_s87 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 to może i ja się pochwalę przed wyglądały tak, całe pokryte srebrnym lakierem no ale plan na to koło był nieco inny i lakieru musiałem się pozbyć następnie trochę zabawy z papierami ściernymi w różnych konfiguracjach po czym przyszedł czas na zestaw: filc + twarda pasta do polerowania alu jakieś efekty już widać, ale to jeszcze nie to - za dużo rysek między czasie zająłem się też wnękami i tak oto mamy czarny metalic z palety seata no i wreszcie dochodzimy do finalnego polerowania i tu z pomocą przyszedł MOTHERS miałem nim polerować mechanicznie, ale po ręcznym użyciu efekty były na tyle fajne że sobie odpuściłem a tutaj fotki z lampą i bez
yukon Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 michal_s87, goog job widzę, że też lecisz maszyną
michal_s87 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 yukon, ręcznie chyba by mi życia brakło teraz pozostaje tylko czekać na nowe dekielki, a w między czasie podrzucić kółka do męczygumy
miHoo79 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Ladnie te monobloki wyprowadziłeś , ale jedna fotka z brązowym metallikiem to chyba nie z tego zestawu
Administrator Evo Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 jedna fotka z brązowym metallikiem to chyba nie z tego zestawu Jeżeli ten czarny metalic z palety Seata to LC9Z, to w świetle halogenów może tak wyglądać
Rekomendowane odpowiedzi